4:1
(0:1, 1:0, 3:0)

Dukla rozhodla proti Havířovu ve třetí třetině

25.10.2008 / Jakub Mezlík

Jihlavští hokejisté se proti Havířovu rozjížděli jen velmi pomalu, o to lepší však byl jejich finiš. Hosté se dostali v první třetině do vedení, v prostřední části však vyrovnal Daniel Hodek a v závěrečné dvacetiminutovce rozhodl dvěma góly o výhře jihlavský kapitán Oldřich Bakus. Do prázdné branky pak ještě přesně zacílil David Dolníček a Jihlava zvítězila 4:1. Po šesti zápasech Dukla konečně bodovala naplno.
25.10.2008 17:30, 1. liga ČR - 17. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Ficenc, Malena, Staněk, Lukačovič, Štrach, Duben, Kašpar - Říha, Bakus, Hodek - Man, Dolníček, Zeman - Hanzal, Jonáš, Suk - Kuřítko J.
4

AZ Heimstaden Havířov

Čech - Lojek, Štefanka, Novák, Huhto, Rangl, Štěpánek - Seman, Vala, Velecký - Sikora, Piecha, Daneček - Brynecký, Najdek, Hlouch - Haas, Vozdecký
1
Branky a nahrávky: 28. Hodek (Bakus), 46. Bakus (Malena), 53. Bakus (Lukačovič), 60. Dolníček (Hanzal, Hodek) - 17. Sikora (Daneček, Piecha). Rozhodčí: Souček - Rittich, Skopal. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 1521. Střely na branku: 48:26. Průběh utkání: 0:1, 4:1.

Průběh utkání

Velmi laxní a nevýrazný výkon jihlavských hokejistů v úvodu zápasu nemohl vykrystalizovat v nic jiného než ve vedoucí gól soupeře. Havířovští Panteři využili domácí nedůslednosti v obranné činnosti, Daneček předložil kotouč Marku Sikorovi, který sám před odkrytou brankou už jen nastavil hůl - 0:1.

Ve druhé třetině domácí přidali, byli před Čechem častěji než Havířovští před Řehořem, a ve 27. minutě se jim povedlo vyrovnat. Z rohu si vyjel mezi kruhy Daniel Hodek a přesnou střelou k tyči potvrdil pozici jihlavského střelce - 1:1. I když se v prostřední části Dukla dostala k několika dalším slibným šancím, nerozhodný stav vydržel až do přestávky.

Ve třetí dvacetiminutovce bylo na ledě pánem jedno mužstvo. Domácí hokejisté už od úvodních sekund tlačili svého soupeře a postupně si vynutili dva fauly. Druhé vyloučení dokázali vee 46. minutě potrestat, když se po Malenově střele nejlépe zorientoval Oldřich Bakus a zkušeně dopravil kotouč za Čecha - 2:1.

Fakt, že málokdo kromě Bakuse a Hodka dokáže dávat letos v jihlavském dresu góly, potvrdil jihlavský kapitán v 53. minutě. Střelu Lukačoviče od modré Oldřich Bakus lehce ztečoval a puk skončil za překvapeným Čecehm - 3:1.

Tři minuty před koncem dostal trest na dvě plus dvě minuty Říha, ale domácí se dokázali v pohodě ubránit a navíc při havířovské power-play ještě dopravit kotouč do prázdné branky. Povedlo se to Davidu Dolníčkovi, který stanovil skóre na konečných 4:1.

Ohlasy trenérů

René Ševěček (Havířov): „U nás probíhá nešťastná šňůra zápasů, ze které se nemůžeme dostat. Počítali jsme, že zde urveme aspoň jeden bod, kterým by se celá tato nepříjemná série otočila, ale bohužel to dopadlo jak v minulých zápasech. Je to prostě strašné.“

Karel Dvořák (Jihlava): „Potkala se dvě mužstva, která moc nebodovala. Bylo to vidět zejména na první třetině, že ti hráči to měli v hlavách, moc nebruslili, zejména tedy naše mužstvo. Pak se to zvedlo, kluci tam dali srdce, bojovnost, a to rozhodlo. Byla tam z naší strany větší chuť urvat vítězství, větší bojovnost a nasazení.“

Fotogalerie utkání

Fotogalerie