3:5
(2:2, 0:1, 1:2)

Dukla skvěle zvládla závěr v Mostě a veze tři body

19.11.2008 / Eva Streichsbierová

Hokejisté Dukly Jihlava uspěli na ledě Mostu. V zápase 25. kola první ligy vyhráli 5:3. Hrdinou utkání se stal útočník Stanislav Balán. Zlínská posila vstřelila dva góly, přičemž ten druhý z 58. minuty znamenal jihlavské vítězství. V power play se pak ještě trefil Daniel Hodek.
19.11.2008 17:30, 1. liga ČR - 25. kolo

HC Baník Most

Sáblík - Poživil, Stříteský, Charousek, Hlubuček, Gróf, Černý, Nosek, Schmidt - Havlůj, Machulda, Mach - Šinkovič, Vrtek, Bauer - Nekvinda, Heinisch, Zíma - Böhm, Nedrda, Urban
3

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Malena, Staněk, Štrach, Ficenc, Novák, Bílek, Andersons - Hradecký, Bakus, Hodek - Hanzal, Bezděk, Rytnauer - Krupka, Balán, Pšurný - Hrbatý, Polcar
5
Branky a nahrávky: 9. Heinisch (Zíma, Urban), 12. Heinisch (Zíma, Nekvinda), 49. Bauer (Vrtek, Černý) - 7. Balán (Pšurný, Štrach), 10. Rytnauer (Hodek, Bakus), 37. Staněk (Hodek, Malena), 58. Balán (Pšurný, Štrach), 60. Hodek (Krupka, Malena). Rozhodčí: Dvořák - Beneš, Štofa. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 304. Střely na branku: 39:49. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:5.

Průběh utkání

Jihlava odcestovala do Mostu posílená o trojici extraligových hráčů. Zlínští útočníci Stanislav Balán a Michal Pšurný oblékli dres Dukly potřetí, třinecký obránce Janis Andersons si odbyl svoji zápasovou premiéru.

„Všichni tři hráli výborně, jak oba kluci ze Zlína, tak i Janis. Věřím, že ten bude pro naši obranu dobrou posilou,“ pochválil extraligový trojlístek asistent hlavního kouče Aleš Totter.

Dukla se ujala vedení v 7. minutě, kdy se po přihrávce Michala Pšurného prosadil Stanislav Balán. Domácí ale našli rychlou odpověď a do konce úvodní třetiny se situace opakovala ještě jednou. Pouze s tím rozdílem, že autorem druhé jihlavské branky byl Ladislav Rytnauer.

„Zpočátku jsme měli trochu problémy se středním pásmem, ale pak jsme klukům řekli, na co si mají dát pozor a už to bylo mnohem lepší. Nicméně jsme dostali poměrně laciné góly,“ přiznal trenér.

V prostřední části šla Jihlava potřetí do vedení, když se střelecky prosadil obránce Pavel Staněk. „Byli jsme lepší, věřili jsme, že už to udržíme. Ale v poslední třetině jsme zahodili dvě velké šance a Most potom v přesilovce vyrovnal,“ povzdechl si Totter.

„Pořád jsme ale věděli, že máme na to, abychom vyhráli. Tým se neustále tlačil do útoku, ačkoliv jiní už by možná čekali na prodloužení. A ta aktivita se nám nakonec vyplatila,“ dodal spokojeně.

Vítězná trefa přišla na konci 58. minuty a autorem rozhodujícího gólu byl znovu Stanislav Balán. Chvilku předtím zahodila Dukla dvě obrovské příležitosti. V jednom případě skončil puk v náruči mosteckého brankáře Lukáše Sáblíka a ve druhém orazítkoval Janis Andersons tyčku.

„I když dost šancí domácí gólman vychytal, přesto nebyl úplně jistý. A to, že jsme ty branky nedali, bych připsal hlavně našemu špatnému zakončení. Naštěstí to ale nakonec dopadlo dobře a můžeme být spokojeni. Jakákoliv bodová ztráta by totiž pro nás dneska znamenala zklamání,“ uzavřel hodnocení povedeného zápasu Totter.

V prvoligové tabulce se po úspěchu na ledě Mostu posunula Dukla už na šestou příčku, navíc v příštím kole bude mít výhodu domácího prostředí. Na Horáckém zimním stadionu přivítá rivala z Havlíčkova Brodu. "Podle toho, co jsem slyšel, už Jihlava Rebely strašně dlouho neporazila, takže to chceme napravit," prohlásil Ščerbanův asistent.

Lepší pozvánku do hlediště si pro svoje příznivce Dukla asi připravit nemohla. "Opravdu nevím, co bychom museli udělat víc. Minule jsme doma porazili Olomouc a teď jsme vyhráli i v Mostě. Doufám, že nás přijde podpořit co nejvíc fanoušků. Těšíme se na skvělou atmosféru," přiznal Totter.