6:1
(2:0, 1:0, 3:1)

Hokejisté Dukly utrpěli debakl, ale svoje sedmé místo udrželi

06.12.2008 / Eva Streichsbierová

Jihlavským hokejistům se poslední zápas základní části nepovedl. Ve 30. kole první ligy podlehli na severu Čech Chomutovu 1:6. Vůbec poprvé nastoupil v dresu Dukly od začátku mistrovského utkání brankář Vratislav Vajner, spoluhráči mu ovšem premiéru vůbec neulehčili. Do nadstavbové části vstoupí Jihlava ze sedmého místa, což znamená, že ve středu 10. prosince pocestuje na led soupeře.
06.12.2008 17:30, 1. liga ČR - 30. kolo

Piráti Chomutov

Lundell - Všetečka, Višňák, Nikolov, Bombic, Trefný, Revay, Chmelíř, Toivonen - Skořepa, Míka, Jíra - Hašek, Mikšovic, Jeslínek - Malát, Tauš, Fábry - Mužík
6

HC Dukla Jihlava

Vajner - Malena, Ficenc, Novák, Vacek, Martinka, Rosendorf, Kašpar, Bílek - Říha, Bakus, Hodek - Hanzal, Dolníček, Kotlík - Krupka, Hradecký, Suk - Jonáš, Bezděk, Hrbatý
1
Branky a nahrávky: 10. Hašek (Skořepa, Jeslínek), 15. Malát (Mikšovic, Jíra), 32. Mikšovic (Toivonen, Nikolov), 43. Fábry (Míka, Trefný), 45. Hašek (Všetečka, Jeslínek), 47. Trefný (Fábry, Míka) – 53. Hradecký (Krupka). Rozhodčí: Jílek - Svoboda, Zavřel. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1107. Střely na branku: 58:19. Průběh utkání: 6:0, 6:1.

Průběh utkání

Jihlavský gólman tahal v první třetině puk ze své sítě celkem dvakrát. Po deseti minutách hry otevřel skóre zápasu domácí Hašek, jako druhý mířil přesně v 15. minutě Malát. „Bylo vidět, že zpočátku měl Vráťa trochu respekt, ale pak to z něj spadlo a vyřešil spoustu situací. Neznám ještě přesný poměr střel, ale řekl bych že na jednu naši střelu měl Chomutov minimálně tři,“ prozradil asistent hlavního kouče Dukly Aleš Totter.

Severočeši byli od začátku pány na ledě, naopak Jihlava ve hře tápala a domácího brankáře Lundella téměř neohrozila. „Soupeř nás dnes předčil v rychlosti, pohybu, agresivitě. No prostě téměř ve všech směrech. Navíc první tři góly jsme dostali po prohraném buly v našem obranném pásmu. Nebyli jsme schopni vymyslet vůbec nic,“ nešetřil kritikou trenér.

Relativně přijatelný výsledek 3:0 po čtyřiceti minutách začal dostávat obraz debaklu hned v úvodu poslední části. Každé dvě minuty inkasovala Dukla jeden gól a ve 47. minutě už prohrávala 0:6! O čestný úspěch Jihlavy se postaral sedm minut před koncem útočník Tomáš Hradecký. „Samozřejmě nás ta porážka moc mrzí. Musíme na ni rychle zapomenout, protože nás čekají další důležité zápasy,“ prohlásil Totter. „Do Vánoc bychom měli získat aspoň dvanáct bodů,“ dodal.

I přes nevydařený souboj na severu Čech se hokejisté Dukly udrželi na sedmém místě prvoligové tabulky. V úvodním kole nadstavbové části tak pocestují na led Kadaně a hned v sobotu 13. prosince potom na domácím ledě znovu přivítají regionálního rivala z Havlíčkova Brodu.