1:2
(1:2, 0:0, 0:0)

Dorost doma těsně prohrál

12.09.2008 / Jakub Mezlík, Eva Streichsbierová

Ani ve třetím zápase nedokázali svěřenci Františka Zemana bodovat. Na domácím ledě přivítali v pátek Mladou Boleslav, která si brzy dokázal vytvořit dvoubrankový náskok. Půl minuty před první přestávkou snížil na 1:2 Marek Prokš, to byl však poslední gól, který na Horáckém zimním stadionu padl. Boleslavští udrželi těsné vedení a jihlavští dorostenci zůstávají po třech kolech bez bodu.
12.09.2008 17:45, Extraliga dorostu - 3. kolo

HC Dukla Jihlava

Šťastný - Hlaveš, Zadražil, Tichý, Šidlík, Zmrhal, Tobola - Pekárek, Brychta, Svobodník, Prokš, Pěška, Brabec, Zídek, Kasalý, Mikeš, Přidal
1

BK Mladá Boleslav

Will - Kuryl, Příhoda, Vrba, Korim, Anděl, Chalupa, Mozík, Čáp - Bičiště, Škorík, Půlpán, Štěpánek, Brandejský, Hrouda, Babický, Frolík, Jankovský, Süsser, Koudela, Hyka
2
Branky a nahrávky: 20. Prokš (Brychta) - 8. Jankovský (Süsser), 18. Půlpán (Süsser). Rozhodčí: Hejduk - Jeletz, Paulík. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 24:28. Průběh utkání: 0:2, 1:2.

Průběh utkání

Všechny góly pátečního duelu padly v úvodní třetině. Hosté z Mladé Boleslavi šli do dvoubrankového vedení, které v závěru zmírnil jihlavský Prokš. Výsledek 1:2 poté přežil zbývající dvě části zápasu a mladíci Dukly tak zůstávají v extralize i po třech kolech stále bez bodu.

„Nebudu zastírat, čekal jsem, že alespoň nějaké body urveme, i když jsme zatím ve všech případech nastoupili proti těm top týmům,“ přiznal hlavní kouč jihlavských dorostenců František Zeman. „My bychom potřebovali nějaké ubojované vítězství, aby si kluci začali věřit,“ dodal.

V souboji s Mladou Boleslaví si kouč stěžoval především na hru svých svěřenců ve druhé dvacetiminutovce. „Tam jsme podali hodně špatný výkon. Pak už se to zase zlepšilo, ale bohužel jsme nedali gól,“ zlobil se Zeman.

Přitom hned v několika případech byli mladíci Dukly gólu velmi blízko. „Už jsme měli mockrát ruce nahoře, jenomže zase nic,“ prohlásil. „Po zápase jsem klukům řekl svoje,“ dodal.

Už v sobotu čeká dorostenecký tým Jihlavy další extraligové vystoupení. Na Horáckém zimním stadionu přivítají v pravé poledne Liberec. „Nálada samozřejmě v kabině není nic moc, ale nedá se nic dělat, prostě se z toho musíme oklepat,“ uvedl Zeman.