3:2p
(0:0, 1:2, 1:0 - 1:0)

Jihlavští dorostenci mají na kontě zase o bod víc

20.09.2008 / Jakub Mezlík

Jihlavští dorostenci získali další extraligový bod. Na ledě Chomutova dnes podlehli svěřenci trenéra Františka Zemana 2:3 v prodloužení a ze severu Čech se tak vrací po dvou dnech se třemi body. Za Jihlavu stříleli přesně Jiří Tichý a Jan Štěpán.
20.09.2008 13:30, Extraliga dorostu - 6. kolo

Piráti Chomutov

Matoušek - Havel, Andres, Kolář, Škrdle, Čížek, Fiala - Hučko, Bauer, Klouček, Tuček, Megela, Huňady, Kotous, Lehnert, Šaržík, Mazánek, Taraška, Chytrý
3

HC Dukla Jihlava

Šťastný - Hlaveš, Zadražil, Tichý, Šidlík, Pekárek, Tobola - Brychta, Lupač, Štěpán, Prokš, Peška, Brabec, Zídek, Kasalý, Mikeš
2
Branky a nahrávky: 31. Klouček, 49. Klouček, 64. Škrdle (Klouček) - 26. Tichý (Pěška), 30. Štěpán (Hlaveš). Rozhodčí: Froněk - Hlinka, Kilián. Vyloučení: 3:8. Využití:0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 33:20. Průběh utkání: 0:2, 3:2.

Průběh utkání

Téměř polovinu první třetiny měli domácí hokejisté výhodu přesilové hry, nedokázali však úspěšně naložit ani s dvouminutovou početní výhodou pět na tři. A tak Dukla svého soupeře potrestala, když po změně stran využila hned své první dvě přesilovky. Přesnými zásahy se prezentovali Jiří Tichý a Jan Štěpán.

„Přesilovky jsme sehráli velice dobře,“ pochvaloval si jihlavský kouč Frantiček Zeman. „Utkání jsme díky tomu měli dobře rozehrané, bohužel znovu rozhodli individuální chyby našich hráčů,“ nelíbil se už Zemanovi další průběh.

Chomutov dokázal vyrovnat a dotáhnout utkání do prodloužení. „V závěru ještě byli šance na obou stranách, ale gól nepadl. V prodloužení jsme pak byli od začátku aktivnější, soupeř zahrozil dvakrát třikrát,“ okomentoval kouč Dukly průběh závěru zápasu.

Přestože Chomutovští hráli v prodloužení druhé housle, byli to oni, komu se povedlo dát vítězný gól. „Byla to střela vedle brány, ale Jirka Šťastný, který po tom puku šel, si ho srazil do brány,“ popsal nešťastný gól Zeman. „Ale to se bohužel stane, jinak mu za víkend nemůžeme vyčíst absolutně nic. A on je tak svědomitej gólman, že se z toho poučí a že se mu to nestane.“