5:2
(2:0, 3:1, 0:1)

Na páteční vítězství dorostenci na Spartě nenavázali

04.10.2008 / Jakub Mezlík

Tříbodový zisk z Pardubic v jihlavští dorostenci v sobotu nezopakovali. Pražské Spartě podlehli na jejím ledě 2:5. Svěřenci Františka Zemana prohrávali za dvě minuty už o dva góly, Pražané pak svoje vedení postupně navyšovali. Dukla začala korigovat až za nepříznivého stavu 0:5. Trefili se Jakub Brychta, který je v této chvíli nejproduktivnějším hráčem týmu, a Jan Štěpán.
04.10.2008 12:30, Extraliga dorostu - 10. kolo

HC Sparta Praha

Bílek - Sobotka, Skřivánek, Kolář, Žovinec, Müller, Dvořák, Vítek - Doležal, Hudec, Kniazev - Rybalkin, Brzobohatý, Rubeš - Eis, Dvořáček, Merta - Hampl
5

HC Dukla Jihlava

Šťastný Jiří (3. Máj) - Hlaveš, Zadražil, Tichý, Šidlík, Šťastný Jaroslav, Pekárek, Tobola - Brychta, Štépán, Prokš - Pěška, Brabec, Zídek - Kasalý, Mikeš, Přidal
2
Branky a nahrávky: 1. Rubeš (Vítek, Merta), 3. Dvořáček (Müller), 21. Rubeš (Kniazev, Dvořák), 27. Doležal (Kolář), 31. Hampl (Sobotka, Hudec) - 34. Tichý (Zídek), 45. Štěpán (Mikeš, Prokš). Rozhodčí: Pešina - Žemlička, Pavlovič. Vyloučení: 10:11, navíc Eis (SPA) 10 min. OT. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 56. Střely na branku: 37:33. Průběh utkání: 5:0, 5:2.

Průběh utkání

František Zeman (Jihlava): „Myslím, že kluci přistoupili k soupeři s velkým respektem a to se projevilo na začátku první a druhé třetiny. Domácí kontrolovali hru. Sice jsme si nějaké šance vyprodukovali, ale bohužel naše muška byla zvlhlý prach. Kluci si mysleli, že po včerejším zápase, kdy jsme vyhráli v Pardubicích, to mělo přijít samo. Rozhodly první dvě třetiny."

Pavel Geffert (Sparta Praha): „První dvě třetiny byly párádní. Třetí třetina byla ale z našeho pohledu špatná. Vyhráli jsme však zaslouženě."