2:3
(2:1, 0:1, 0:1)

S Kladnem po bojovném výkonu bez bodu

17.10.2008 / Luboš Jaroš

V utkání dorostenecké extraligy přívítala domácí Dukla hosty z Kladna. Postavení v tabulce nasvědčovalo tomu, že hosté budou ti, kteří si odvezou všechny body. Jenže mladící Jihlavy do utkání vstoupili skvěle a hned od úvodu vedli a měli více ze hry. Jednobrankový náskok žlutočervených panoval na ukazateli i po první třetině. V té druhé se povedlo hostům vyrovnat. Chleba se tak lámal v poslední dvacetiminutovce, kde se hostům povedlo vstřelit vítěznou branku Vojtěchem Butorem. Porážce nedokázal zabránit ani výborně chytající Jiří Šťastný, a tak si Kladno po výhře 3:2 odváží plný počet bodů.
17.10.2008 17:45, Extraliga dorostu - 13. kolo

HC Dukla Jihlava

Šťastný Ji. - Hlaveš, Zadražil, Tichý, Šidlík, Šťastný Jar., Tobola - Pekárek, Brychta, Matějka, Štěpán, Prokš, Pěška, Brabec, Zídek, Kasalý, Mikeš, Přidal
2

Rytíři Kladno

Ilašenko - Steigauf, Vodák, Gutwald, David, Motejlek, Doudera - Gottlieb, Obr, Doskočil, Sekáč, Dittrich, Kalla, Stach, Novák, Hammerbauer, Vodička, Butor, Redlich
3
Branky a nahrávky: 5. Brabec, 13. Přidal - 10. Butor (Hammerbauer, Steigauf), 30. Dittrich (Stach, Doskočil), 46. Butor (Doskočil, David). Rozhodčí: Polák - Jeletz, Rittich. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 75. Střely na branku: 27:28. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3.

Průběh utkání

Do duelu vstupovali jako favorité hosté z Kladna, jenže raketový vstup do utkání se povedl lépe domácí Dukle. Po pohledné souhře zakončoval Martin Brabec - 1:0. Hostům se povedlo v přesilové hře vyrovnat Vojtěchem Butorem - 1:1, jenže v zápětí Jihlava stejnou mincí v početní výhodě opět brankově odskočila po střele Patrika Přidala - 2:1. Když se domácím nepovedlo vsítit branku ani v minutu a půl trvající přesilovce 5 proti 3, šlo se do kabin za jednobrankového vedení žlutočervených.

Do druhého dějství vstoupili aktivněji hosté, jejich šance však likvidoval pozorný Jiří Šťastný. Vyrovnat se Kladnu povedlo v polovině zápasu, když využili dvojnásobnou početní výhodu Martinem Dittrichem - 2:2. Více ze hry měli hráči Kladna, když ale v závěru druhé dvacetiminutovky vychytal nájezd Butory Šťastný, odcházelo se na přestávku za nerozhodného stavu.

Hosté v poslední třetině ukázali, že chtějí více vyhrát a po přesném zásahu Vojtěcha Butora se jí povedlo vstřelit vedoucí branku - 2:3. Která, jak se nakonec ukázalo byla zároveň i vítězná.

Nejlepší hráč utkání: Jiří Štastný (JIH).