4:1
(2:0, 2:0, 0:1)

Favorita dorostenci nezaskočili

25.10.2008 / Jakub Mezlík

Jihlavští dorostenci po páteční porážce v Mladé Boleslavi neuspěli ani o den později na severu Čech. Liberečtí dorostenci, kteří zatím suverénně vládnou extralize, nepřipustili žádné překvapení. Mladíci Dukly odjeli s porážkou 1:4, přičemž o jedinou branku hostů se postaral až v závěru Jiří Tichý.
25.10.2008 12:00, Extraliga dorostu - 16. kolo

Bílí Tygři Liberec

Jelínek - Bartejs, Bednárik, Jánošík, Čechura, Rohal, Najman - Urban, Bittner, Filippi, Kouba, Šetka, Maďar, Morong, Miškovský
4

HC Dukla Jihlava

Máj - Hlaveš, Zadražil, Tichý, Šidlík, Šťastný, Tobola, Pekárek - Brychta, Matějka, Štěpán, Prokš, Pěška, Brabec, Zídek, Kasalý, Mikeš, Přidal
1
Branky a nahrávky: 12. Maďar (Filipi, Jánošík), 14. Filippi (Bednárik), 27. Maďar (Miškovský), 35. Bittner - 56. Tichý (Zadražil). Rozhodčí: Jílek - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:0 V oslabení: 2:0. Diváci: 94. Střely na branku: 23:20. Průběh utkání: 4:0, 4:1.

Průběh utkání

Jihlavské dorostence čekal po nešťastném zápase s Mladou Boleslaví nejlepší tým extraligy Liberec. Bílí Tygři letos ještě neprohráli a bylo to znát i v zápase proti Dukle. Během první třetiny se prosadili Patrik Maďar a Tomáš Filippi.

Také druhá část patřila Liberci, svůj druhý gól přidal Patrik Maďar, na 4:0 zvyšoval Ladislav Bittner. V závěru zápasu se povedlo aspoň zkorigovat Jiřímu Tichému na konečných 4:1.

„Skóre odpovídá poměru sil na ledě,“ souhlasil tentokrát s výsledkem trenér Jihlavy František Zeman. „Liberec byl jasným králem na ledě. Výběrem hráčů a šířkou kádru je na čele po právu,“ ocenil soupeře kouč.

Dorostence nyní čekají tři domácí zápasy, které budou velice důležité pro další vývoj extraligy ve spodních patrech tabulky. Postupně hostí Třinec, Litvínov a Chomutov. „Měli bychom udělat minimálně sedm bodů. Věřím, že k tomu hráči přistoupí zodpovědně a uspějeme,“ řekl Zeman.