3:6
(2:3, 1:2, 0:1)

Dorost v Plzni vybojoval tři body

14.11.2008 / Lucie Mužíková

Dorostenci začali sérii zápasů na ledech soupeřů excelentně. V Plzni svěřenci trenéra Františka Zemana zvítězili 6:3 a získali tři body. Zápas se lámal přibližně v polovině, kdy dokázali Plzeňští smazat jihlavský dvoubrankový náskok, ale dorostenci Dukly bleskově odpověděli a za chvíli dalším gólem soupeře zlomili. Dvě branky zaznamenali Ondřej Pěška a Filip Matějka, po jedné trefě přidali Roman Mikeš a Jakub Pekárek.
14.11.2008 15:00, Extraliga dorostu - 19. kolo

HC Škoda Plzeň

Král - Varačka, Kvapil, Špaček, Karpíšek, Hrbas, Houfek - Mrázek, Mainer, Faschingbauer, Erben, Noga, Černý, Pacanda, Hájek, Beran, Vizinger
3

HC Dukla Jihlava

Máj - Hlaveš, Zadražil, Tichý, Šidlík, Šťastný, Pekárek - Brychta, Matějka, Štěpán, Pěška, Brabec, Zídek, Vlček, Mikeš, Přidal
6
Branky a nahrávky: 3. Pacanda (Erben), 13. Erben (Pacanda), 26. Karpíšek (Černý) - 9. Přidal (Štěpán), 12. Mikeš (Brabec), 13. Pěška, 27. Pekárek (Mikeš), 35. Pěška (Šidlík, Zídek), 59. Matějka. Rozhodčí: Svoboda - Černý, Bouzek. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 71. Střely na branku: 20:28. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 3:3, 3:6.

Průběh utkání

Utkání začalo svižným tempem, již po necelých třech minutách vylétly favorizovaným Plzeňanům ruce nad hlavu. Stanislav Erben našel zpoza branky kapitána Tomáše Pacandu, a ten se nemýlil. Na druhé straně v končící jihlavské přesilovce nebezpečně pálil Pekárek, Král jeho pokus vytěsnil nad. V sedmé minutě mířil v dobré pozici pouze do Májovy hrudi Erben. V čase 8:20 pak již bylo vyrovnáno, když se trefil Patrik Přidal. V minutě jedenácté od modré střílel Štěpán a gólem povzbuzený Přidal ještě zkoušel před Králem puk tečovat, ale plzeňský gólman puk bezpečně zkrotil. Z protiútoku dvakrát zafungovala spolupráce Erbena s Hájkem a při Jihlavských tentokrát stálo velké štěstí.

To se jich poté drželo i nadále. Samostatně a především správně vyřešil brejkovou situaci Roman Mikeš, jenž střelou přesně pod víko rozjásal poměrně početné jihlavské fandy. Ti byli slyšet ještě více o chvilku nato, když již na rozdíl dvou branek zvyšoval Ondřej Pěška. Plzeňští však korigovali hned vzápětí, útočníci podílející se na první brance modrobílých si pouze vyměnili role, tentokrát Pacanda našel Stanislava Erbena, který podruhé překonal Máje. V polovině devatenácté minuty zachránil před čtvrtým inkasovaným gólem domácí až Králův beton. Jedenáct vteřin před koncem nepřesně pálil ke vzdálenější tyči Pacanda.

Hned v úvodu druhé dvacetiminutovky byli hosté za pozdní příchod z kabin vyloučeni za zdržování hry na dvě minuty. Přestože Plzeňané sehráli svou přesilovku velmi dobře, z vyrovnání se neradovali. Nejdříve Hrbas pálil nad odkrytou branku, vzápětí Kvapil trefil tyčku. Domácí si svou aktivitou zasloužili další početní výhodu, v níž také vyrovnali díky Tomáši Nogovi. Avšak i Jihlavští ukázali, že dokáží vyrovnat vskutku bleskurychle, jako se to podařilo Jakubu Pekárkovi. Ve třiatřicáté minutě pálil ostře Jakub Brychta, Král byl na svém místě. Přesto to byl znovu on, kdo lovil puk ze své sítě. Druhou branku v utkání zaznamenal Ondřej Pěška.

Ve 43. minutě to z ostrého úhlu zkoušel plzeňský kapitán Pacanda, ale bezúspěšně. Na druhé straně z mezikruží střílel Mikeš, z výborné pozice však vysoko přestřelil. Při dalším domácím trestu se z blízka netrefil Pěška, obdobně se záhy nevedlo Štěpánu Zídkovi. Individuálně pak zkoušel protrhnout smůlu Mainer, avšak ani on neuspěl. A devětapadesátá minuta definitivně rozhodla o vítězi utkání. Král chyboval v rozehrávce, puku se zmocnil Filip Matějka a oslavil tři body putující na jihlavské konto.