4:6
(2:5, 2:0, 0:1)

Dorostenci dotahovali zápas s lídrem marně

08.12.2008 / Jakub Mezlík

V pondělním dohrávaném 27. kole hostili jihlavští dorostenci vedoucí tým tabulky Vítkovice. Hosté se ujali v 16. minutě vedení 4:1, když se během pětapadesáti sekund trefili hned třikrát. Milana Máje nahradil v brance Jiří Šťastný, ale i ten brzy inkasoval. Dukle se přesto ve druhé třetině povedlo snížit na rozdíl jedné branky. V poslední části ale měli rozhodující slovo opět hosté a Jihlava svému soupeři podlehla 4:6.
08.12.2008 17:45, Extraliga dorostu - 27. kolo

HC Dukla Jihlava

Máj (16. Ji. Šťastný) – Zadražil, Tichý, Martínek, Šidlík, Ja. Šťastný, Pavlas – Pekárek, Mikeš, Přidal - Pěška, Zídek, Kasalý - Kret, Matějka, Štěpán - Svobodník
4

HC Vítkovice Ridera

Bartošák - Žvátora, Hudeček, Koziol, Klimíček, Bail, Pavelka, Hanulík - Šebesta, Řehák, Kameníček - Matušík, Stránský, Mareček - Walker, Němec, Grubr - Holý, Starmann
6
Branky a nahrávky: 13. Matějka (Tichý), 20. Štěpán, 34. Kasalý (Pěška), 39. Pekárek (Matějka) - 1. Kameníček (Řehák), 15. Řehák (Žvátora), 16. Holý (Grubr, Kameníček), 16. Stránský (Matuštík), 18. Žvátora (Němec), 54. Pavelka. Rozhodčí: Kukeně - Guth, Křivský. Vyloučení: 3:5, navíc Žvátora (VIT) 10 min. OT. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 34:32. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:5, 4:5, 4:6.

Průběh utkání

Vítkovice se v Jihlavě ujaly bleskurychle vedení. Už po sedmnácti sekundách si najel mezi kruhy Dalibor Kameníček a přesnou střelou propálil Máje - 0:1. Cestu za vyrovnáním hosté Dukle ulehčili svoji nedisciplinovaností, třikrát se v krátkém sledu nechali vyloučit, a poslední z těchto trestů skončil brankou v jejich síti. Přesilovku využil Filip Matějka, když dorazil za záda Bartošáka střelu Tichého - 1:1.

Ještě lepší efektivitu využívání početních převah ovšem předvedli krátce na to vítkovičtí dorostenci. V polovině 15. minuty zužitkoval přesilovku pět na tři Adam Řehák, v následné dohrávané výhodě jednoho muže v poli se prosadil Marek Holý - 1:3. A hosté byli při chuti i nadále. Třetí gól v rozmezí jedné minuty zařídil bekhendovou trefou Matěj Stránský - 1:4.

Do branky Jihlavy se postavil místo Máje Jiří Šťastný, ale ani on dlouho nevydržel bez inkasovaného gólu. V 18. minutě ho překonal Michal Žvátora - 1:5. Dukla ještě dokázala skóre do přestávky zkorigovat, v poslední minutě první třetiny Bartošáka propálil Jan Štěpán - 2:5.

Zatímco v úvodní části byli k vidění sedm branek, druhá dvacetiminutovka byla na góly o poznání chudší a nabídla pouze dva. A oba do vítkovické sítě. Ve 34. minutě se zblízka prosadil Filip Kasalý, kontaktní gól obstaral o pět minut později Jakub Pekárek, který trefil skulinku mezi Bartošákovými betony - 4:5.

Hosté mohli na rozdíl dvou branek odskočit ve 46. minutě, ale Matušík neproměnil trestné střílení. Povedlo se jim to až o osm minut později. Ondřej Pavelka objel Šťastného a trefil se k jeho levé tyči. Dorostenci Dukly už se na žádný další odpor nezmohli a prohráli 4:6.

Ohlasy trenérů

František Zeman (Jihlava): „Nabádali jsme hráče na dobrou defenzivní práci, už po sedmnácti sekundách jsme darovali soupeři gól, a ten měl utkání ve své režii. My jsme sice vyrovnali, ale místo, aby nás nakoplo, že jsme proti lídrovi vyrovnali, nechali jsme si dát rychle další čtyři laciné góly, a to si myslím, že zacloumá i se silnějším týmem než Dukla. Nicméně hráči po zvýšeném hlasu v kabině dokázali svoji sílu a dostali se na dostřel. Bohužel jsme pak udělali znovu fatální chybu a soupeř rozhodl. Mrzí mě, jak jsme naložili v té poslední třetině s šancemi, které jsme měli. A klid v zakončení bohužel chybí i těm nejzkušenějším.“