4:3
(2:1, 1:1, 1:1)

Dorostenci souboj s posledním Šumperkem zvládli

06.12.2008 / Jakub Mezlík

I když jihlavští dorostenci pustili Šumperk brzy do vedení, bylo to v sobotním zápase poprvé a naposled. Už během první třetiny Dukla otočila skóre brankami Jiřího Tichého a Patrika Přidala, ve druhé dvacetiminutovce pak navýšil náskok Jihlavy Lukáš Martínek. A i když se povedlo hostům gólem do šatny snížit a v úvodu třetí části i vyrovnat, domácí nakonec vytoužené tři body vybojovali. V 57. minutě rozhodl Štěpán Zídek a Dukla vyhrála 4:3.
06.12.2008 12:00, Extraliga dorostu - 29. kolo

HC Dukla Jihlava

Šťastný Ji. – Zadražil, Tichý, Martínek, Šidlík, Šťastný Ja., Pavlas – Pekárek, Mikeš, Pěška - Kret, Zídek, Kasalý - Přidal, Matějka, Štěpán
4

HK MD Šumperk

Hoffmann - Gewiesse, Kašpar, Drábek, Feledík, Navrátil, Macek - Tomiga J., Tomiga S., Kovář - Prokopec, Vachutka, Drtil - Holinka, Fořt, Bartoš
3
Branky a nahrávky: 16. Tichý, 17. Přidal (Tichý, Zadražil), 22. Martínek (Šidlík), 57. Zídek - 9. Feledík (Fořt), 40. Tomiga (Prokopec, Vachutka), 42. Kašpar (Prokopec). Rozhodčí: Homola - Novák, Samuel. Vyloučení: 8:2. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 85. Střely na branku: 22:22. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:3, 4:3.

Průběh utkání

Skóre sobotního utkání otevřeli hosté, když v 9. minutě využili hned svoji první přesilovku. Postaral se o to střelou švihem z mezikruží Pavel Feledík - 0:1. Domácí ovšem postupně přebírali iniciativu a dvěma slepenými góly v rozmezí necelé minuty otočili skóre ve svůj prospěch. Nejprve Jiří Tichý zavěsil bekhendem pěkně pod víko, poté svedl souboj s šumperským brankářem Hoffmannem Patrik Přidal a dokázal jej úspěšně přelobovat - 2:1.

V úvodu druhé dvacetiminutovky si vytvořili domácí obrovský tlak, který zužitkovali v další branku. Od modré propálil vše, co mu stálo v cestě, Lukáš Martínek, nová akvizice jihlavských dorostenců z Pelhřimova - 3:1.

Dlouho se pak skóre neměnilo, velkou šanci nezužitkoval v oslabení Přidal, na druhé straně hosté nevyužili sérii přesilovek. Přeci jen se však v závěru třetiny Šumperští dočkali snížení. Stanislav Tomiga protlačil puk mezi betony Šťastného a kotouč se nakonec doklouzal za brankovou čáru - 3:2

Zatímco nástup do druhé části měli lepší jihlavští dorostenci, úvod třetí třetiny se povedl hostům. Tvrdou střelou od modré k tyči se v přesilovce prosadil Vladimír Kašpar - 3:3. Nerozhodný stav Draci dlouho drželi, v 57. minutě ale jihlavskému tlaku podlehli.

Kotouč vybojoval Štěpán Zídek, nabruslil si před Hoffmanna a mezi betonem a lapačkou šumperského gólmana prostřelil - 4:3. Hosté se v závěru pokoušeli o power-play, ale svůj tlak nezužitkovali, a tři body tak zůstali v Jihlavě.