11:2
(4:0, 3:0, 4:2)

Dorostenci ve Vsetíně selhali

10.01.2009 / Petr Vychopeň

Mise jihlavských dorostenců na Valašsku skončila neslavně. Po pátečním bojovném zápase a těsné prohře se Zlínem nestačili svěřenci Františka Zemana v sobotu na Vsetín a odvážejí si z Lapače debakl 2:11. Domácí mladíci hráli už od úvodních minut v pohodě, Duklu pustili ke vstřelení dvou branek až v závěrečné třetině. Trefili se Filip Kasalý a Jakub Pekárek.
10.01.2009 12:00, Extraliga dorostu - 35. kolo

VHK ROBE Vsetín

Nechvátal - Žabčík, Pelc, Hurtík, Trška, Tyralík, Synek - Ondra, Daněk, Kitzberger, Krucký, Bolfík, Podešva, Slováček, Kozák, Djorič, Klimek, Kajaba, Gromus
11

HC Dukla Jihlava

Šťastný (13. Máj, 41. Šťastný) - Martínek, Zadražil, Šidlík, Pekárek, Pavlas, Tobola - Brychta, Matějka, Štěpán, Musil, Pěška, Brabec, Zídek, Kasalý, Mikeš, Přidal
2
Branky a nahrávky: 1. Kajaba (Kozák, Podešva), 11. Klimek (Bolfík), 13. Podešva (Kozák, Pelc), 15. Ondra (Trška), 27. Kozák (Podešva), 28. Slováček (Kitzberger, Klimek), 38. Klimek (Kitzberger, Trška), 47. Slováček, 48. Podešva (Trška, Ondra), 52. Žabčík (Synek, Ondra), 60. Klimek (Podešva, Kitzberger) - 45. Kasalý (Brychta, Matějka), 58. Pekárek (Šidlík). Rozhodčí: Mikula - Jureček, Pala. Vyloučení: 6:13, navíc Matějka (JIH) 10. min. OT. Využití: 6:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 220. Střely na branku: 43:33. Průběh utkání: 7:0, 7:1, 10:1, 10:2, 11:2.

Průběh utkání

Už první minuta střetu naznačila, jakým směrem se ubere průběh celého utkání. V čase 0:39 se totiž zmocnil puku Kozák a chytrou přihrávkou zpoza branky našel Kajabu, kterému nečinilo problém dorazit puk za záda jihlavského brankáře - 1:0. Hosté se osmělili v 5. minutě, když Brabec, Zídek a Kasalý nadělali vsetínských bekům viditelné potíže. Na víc se ovšem nezmohli. Poté zahrozili domácí Valaši, jmenovitě Slováček. Na jeho šikovné nahození však nikdo ze spoluhráčů nedosáhl. Podobně jako na nahození Kozáka o minutu později. V 9. minutě došlo k prvnímu vyloučení, potrestaným se stal vsetínský Hurtík a Jihlavě se naskytla možnost srovnat skóre.

I přes dobrou možnost Pěška se ovšem domácí ubránili a v 11. minutě dokonce svůj náskok zvýšili. Ihned po buly přihrál Bolfík Klimkovi, ten obehrál hostujícího beka a následně vyzrál i na brankáře - 2:0. Další branka na sebe nenechala dlouho čekat, v 13. minutě se ke kotouči dostal domácí Podešva, najel si z pravého kruhu a nádhernou trefou do pravého rohu klece zvýšil náskok zelenožlutých - 3:0. Hosté si sice sebrali oddechový čas, ani to jim ale nepomohlo. Psala se 15. minuta, když se do úniku dvou na jednoho dostali domácí Trška s Ondrou. Prvně jmenovaný přihrál přes obránce Ondrovi a ten bez problému rozvlnil síť - 4:0.

Do prostřední části vstoupili lépe hosté, ale na Nechvátala v kleci nevyzráli. Poté, jako by se domácím vrátila forma a všechno bylo jako v části první. Ve 27. minutě se nejprve prosadil Kozák - 5:0 a hned minutu nato skóroval i Slováček - 6:0. Poté se ke slovu přihlásili hosté a Nechvátal se měl co otáčet jak při úniku Mikeše, tak i při dorážce Brychty. Jihlavští se ale gólu nedočkali a řada byla opět na svěřencích kouče Jenáčka. Nejprve se dobrým pohybem v útočném pásmu představil vsetínský Klimek s Kozákem, jejich kombinaci musel přerušit až bek Pekárek na poslední chvíli. Poté zahrozil Djorič ránou od modré, ale branka padla až po přesně umístěném bekhendu Klimka, který si sjel zpoza jihlavské svatyně - 7:0.

O odpověď domácím hokejistům se minutu nato chtěla postarat trojice Kasalý, Brychta, Matějka. Jejich pohlednou kombinaci v útočném pásmu nakonec zakončil právě Matějka tvrdou střelou k tyči. Nechvátal však zasáhl včas. Stejně tak i proti Přidalovi, kterou to pro změnu zkoušel na lapačku. V závěru třetiny pak ještě potrápili hostující obranu Kajaba s Kozákem. Za jejich únikem ale udělala tečku brankářská akvizice hostů. Do třetí třetiny se tak vstupovalo za stavu 7:0 a na stadionu by se nenašel snad nikdo, kdo by pochyboval o výhře Valachů.

Hráči Jihlavy ale naskočili do závěrečné dvacetiminutovky s takovou vervou, že domácí měli co dělat. Nejprve nahrával Mikeš Pěškovi, ale ten těsně minul bránu. Ve 45. minutě už se ovšem Jihlavští dočkali. Čestnou trefu měl na svědomí kapitán týmu Kasalý za asistence Brychty a Matějky - 7:1. Zelenožlutí poté chtěli dokázat, že neusnuli na vavřínech a to se jim vyplatilo. Už v 47. minutě zvyšoval náskok Slováček, když přesně trefil skulinku mezi betony - 8:1. Za povzbuzování domácích fanoušků, kteří si přáli "desítku", Vsetínští dřeli nadále a spíše už odevzdaní hosté po většinu času jen bránili. Devátou branku přidal v čase 47:50 Podešva, když krásně tečoval střílenou nahrávku svého kolegy Tršky - 9:1. Ve 49. minutě se mohli Jihlavští dočkat druhé trefy, jenže v rozhodujícím momentu to Pěškovi sklouzlo z hole.

Dávky vzrušení se obecenstvo dočkalo v 50. minutě, kdy se na ledě strhla šarvátka u mantinelu. Celou situaci rozhodčí posoudil tak, že Vsetín ze všeho vyjde s jedním a Jihlava se dvěma vyloučenýma. To vedlo k dalšímu tlaku Valachů a taky k další brance. Střelu Synka zkušeně tečoval Žabčík - 10:1. Poté byl k vidění koncert neproměněných šancí, v hlavní roli vsetínský Kozák a na druhé straně Brychta, po jehož střele odpaloval vsetínský bek Trška puk z brankové čáry. To, co se nepodařilo Brychtovi, napravil v 58. minutě Pekárek, jež nahodil puk na Nechvátala, tomu se nejspíš kotouč ztratil a následně propadl za jeho záda - 10:2. Konečnou tečku za utkáním udělal Klimek, který v čase 59:38 vstřelil poslední branku utkání a zároveň tak dokonal svůj hattrick. Měření sil mezi Vsetínem a Jihlavou tak dopadlo jednoznačně ve prospěch zelenožlutých.