5:1
(2:0, 2:0, 1:1)

Dorostenci si poradili s Olomoucí

23.01.2009 / Jakub Mezlík

Jihlavští dorostenci utkání se soupeřem z nejnižších pater tabulky zvládli. Proti Olomouci se trefili dvakrát v první třetině, stejný počet branek přidali i ve druhé. V poslední dvacetiminutovce se trefily oba týmy ještě jednou, a Dukla tak zvítězila 5:1. Za Duklu skórovali dvakrát Štěpán Zídek, jednou Filip Kasalý, Jakub Pekárek a Ladislav Hlaveš.
23.01.2009 17:45, Extraliga dorostu - 39. kolo

HC Dukla Jihlava

Rittich - Zadražil, Tichý, Šidlík, Pavlas, Hlaveš, Martínek - Přidal, Mikeš, Pěška - Pekárek, Zídek, Kasalý - Brychta, Matějka, Štěpán - Musil
5

HC Olomouc

Lukáš (22. Motáň) - Jergl, Schejbal, Kvapil, Brandýs, Škůrek, Hampl, Dufka - Konečný, Králík, Lehečka - Husák, Zona, Machala - Kunce, Novotný, Lichanec - Zídka, Boček, Koryčanský
1
Branky a nahrávky: 10. Kasalý (Brychta), 20. Pekárek (Kasalý), 22. Zídek, 31. Hlaveš (Matějka, Brychta), 47. Zídek - 56. Lehečka (Konečný). Rozhodčí: Vampola - Klouda, Křivohlavý. Vyloučení: 7:5. Využití: 0:0. V oslabení: 2:0. Diváci: 70. Střely na branku: 34:19. Průběh utkání: 5:0, 5:1.

Průběh utkání

Utkání začalo v dobrém tempu, první šance na jedné i druhé straně ovšem zůstaly nevyužity. Domácí Matějka nepřehodil obránce Olomouce ležícího na brankové čáře, na druhé straně výborně padl Rittich pod nohy ujíždějícímu Lehečkovi.

Skóre se měnilo až v jihlavském oslabení v 10. minutě. Obraně hostí unikl Filip Kasalý, a přestože byl ze zadu podražen, kotouč doklouzal do branky. Stejná situace byla k vidění i o dvě minuty později, tentokrát domácí vybojovali „pouze“ nájezd. Brychta ale bekhendový blafák poslal nad branku.

Dukla se nakonec druhého gólu dočkala čtyři sekundy před odchodem do kabin. Jakub Pekárek předvedl ukázkový důraz v brankovišti a protlačil puk za Lukáše. A když se to samé povedlo krátce po příchodu na led i Zídkovi, přepustil olomoucký gólman své místo Motáňovi.

Kdybychom byli v Chicagu, udělal by Ladislav Hlaveš z jednoho z přítomných diváků milionáře. Trefil se podobně jako jeho o mnoho slavnější hokejový kolega Martin Havlát přesně v čase 30:00. Jeho přesná střela švihem do horního růžku přinesla Dukle vedení 4:0.

V poslední třetině už se utkání pouze dohrávalo, přesto se ještě dvou branek diváci na Horáckém zimním stadionu dočkali. Nejprve zvyšoval jihlavský náskok Štěpán Zídek, v 56. minutě zaznamenal čestný olomoucký úspěch zblízka Jakub Lehečka.

Ohlasy trenérů

Kamil Přecechtěl (Olomouc): „Byl to nejhorší výkon pod mým vedením z těch čtyř zápasů, které jsme odehráli. Bylo to opravdu z naší strany k nekoukání, hráči zápas odehráli bez bojovnosti, bez nasazení, a myslím si, že nás Jihlava ve všech směrech přehrála. Jak v důrazu, tak v koncovce, tak i v nasazení, zodpovědnosti, ve všem, takže jsme tady neměli vůbec šanci bodovat.“

František Zeman (Jihlava): „Musím především poděkovat klukům. Upozorňovali jsme je na to, že tohle bude utkání o šest bodů, a že to bude důležité. Je na nás trochu cítit tlak, ale kluci to zvládli se vší parádou. Připravovali jsme se na tento zápas celý týden, tlačili jsme kluky do toho, aby byli důrazní, aby se tlačili do brány, než rozhodčí zapíská. A jasně se to ukázalo, kluci to tam opravdu několikrát dorvali.“