0:3
(0:1, 0:1, 0:1)

Sérii vítězství utnula Kometa

30.01.2009 / Jakub Mezlík

Pokud si chtěli jihlavští dorostenci uchovat naději na postup do play-off, potřebovali Kometu porazit. Jenže byli to právě Brňané kteří se na sklonku 8. minuty dostali do vedení. Ve druhé části byli domácí aktivnější, leč při nich nestálo potřebné štěstí, a tak na začátku 38. minuty udeřili hosté podruhé. V poslední dvacetiminutovce své šance nevyužili Matějka ani Kasalý, a tak svěřenci Františka Zemana podlehli Kometě 0:3.
30.01.2009 17:45, Extraliga dorostu - 41. kolo

HC Dukla Jihlava

Rittich - Musil D., Zadražil, Tichý, Šidlík, Hlaveš, Martínek - Přidal, Mikeš, Pěška - Pekárek, Zídek, Kasalý - Brychta, Matějka, Štěpán - Musil J., Brabec
0

HC Kometa Brno

Barus - Nedvěd, Krejčiřík, Bilčík, Koukal, Dittrich, Šidák - Ondrášek, Touška, Maša - Horehleď, Prokeš, Crhák - Král, Pospíšil, Zavadil - Dujsík, Máša, Novotný
3
Branky a nahrávky: 8. Koukal (Horehleď, Prokeš), 38. Maša (Ondrášek, Nedvěd), 59. Maša (Touška, Krejčiřík). Rozhodčí: Čech - Reich, Skopal. Vyloučení: 8:11, navíc Musil D., Kasalý (oba JIH) 10 min. OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 92. Střely na branku: 45:15. Průběh utkání: 0:3.

Průběh utkání

I když jihlavští dorostenci svého soupeře přestříleli, celý zápas se nesl v duchu neproměňování jejich šancí. Proti nim stál v brněnské brance výborně chytající Barus, který neinkasoval ani jednou. Naopak hosté překonali Ritticha třikrát, v každé třetině jednou.

První brněnskou trefu zařídil v 8. minutě Štěpán Koukal, který si najel mezi kruhy, dostal přesnou přihrávku od Horehledě a nekompromisně poslal kotouč do sítě Dukly. Na další posun ve skóre se čekalo na Horáckém zimním stadionu půl hodiny hracího času.

A během té doby se hrálo převážně v obranném pásmu Komety. Jenže pro domácí bez efektu. A tak přišel ve 38. trest z hole Libora Maši, který se podobně jako první brněnský střelec trefil z mezikruží.

Ani ve třetí třetině se obraz hry nezměnil. Obrovské šance spálili Filipové Matějka a Kasalý, další střely pochytal Barus. Definitivní jistotu vítězství a konečnou podobu skóre pak určil minutu a půl před koncem znovu Libor Maša. Dorostenci Dukly prohráli 0:3 a do play-off se letos nepodívají.

Ohlasy trenérů

Milan Vlk (Kometa): „Byl to jeden z nejkvalitnějších zápasů, které jsem letos viděl. Jihlava hrála agresivní jednoduchý hokej, stejně jako my. Podali jsme zodpovědný výkon. I když to tak ze strany rozhodčího nevypadalo, nechtěli jsme se nechat vylučovat, s některými výroky jsme rozhodně nesouhlasili. Ale zápas jsme zvládli, jsme spokojení.“

František Zeman (Jihlava): „Utkání jsme odehráli až na koncovku velice dobře, klukům nemůžeme vyčíst nějakou velkou chybu. Soupeř hrál chytře, my jsme bohužel z našeho tlaku gól nedali, chybělo nám více klidu. Každopádně utkání se hrálo na výborné úrovni. Rozhodčí dnes nepodal příliš dobrý výkon, několikrát nezapískal faul na Davida Musila, ten pak dostal desetiminutový osobní trest. A když se ho šel kapitán zeptat, dostal také, to bylo nepochopitelné.“