0:2
(0:0, 0:2, 0:0)

Dorostenci vezou z Kotliny tři body

13.02.2009 / Jakub Mezlík

Jihlavští dorostenci zvládli derby na ledě Havlíčkova Brodu výborně a díky vítězství 2:0 od sebe opět o trochu oddálili barážovou hrozbu. I když měli Rebelové v zápase podstatně více přesilových her, mladí Dukláci v čele s gólmanem Rittichem se drželi statečně a o osudu utkání rozhodli ve druhé třetině, kdy se trefili Martin Brabec a Jakub Pekárek.
13.02.2009 18:00, Extraliga dorostu - 43. kolo

HC Rebel Havlíčkův Brod

Dolejš - Plutnar, Bancíř, Ambrož, Borek, Pecen, Kulhánek - M. Novák, Matis, Vaněček, Szilva, Zdražil, Račanský, Kubát, Kuchta, Honza, Havel, Ondráček, E. Novák
0

HC Dukla Jihlava

Rittich - Hlaveš, Zadražil, Tichý, Šidlík, Martínek, Pekárek, Pavlas - Brychta, Matějka, Štěpán, Musil, Pěška, Brabec, Zídek, Kasalý, Mikeš, Přidal
2
Branky a nahrávky: 24. Brabec (Zídek, Přidal), 30. Pekárek (Matějka). Rozhodčí: Blecha - Rittich, Skopal. Vyloučení: 3:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 23:24. Průběh utkání: 0:2.

Průběh utkání

Domácí mladíkům stačila pouhá minuta k tomu, aby dostali puk za záda jihlavského gólmana Ritticha, rozhodčí ovšem jejich radost rázně utnul. Gól neuznal, protože byla posunutá branka. A tak se na úvodní trefu čekalo až do druhé třetiny.

Na začátku 24. minuty prostřelil Dolejše v havlíčkobrodské brance po přesné Zídkově přihrávce Martin Brabec a poslal jihlavské dorostence do vedení. Rebelové měli sice brzy šanci na vyrovnání, ale neprosadili se ani v přesilovce pět na tři, a tak přišel další zásah Dukly.

A červenožlutí vedení brzy navýšili. Těsně před polovinou zápasu si do dobré pozice nabruslil Jakub Pekárek a svoji individuální akci zakončil pěknou střelou k tyči.

Dvoubrankový náskok pak Jihlavané statečně hlídali, a Rebelové nejenže se nedokázali prosadit do konce druhé třetiny, na Ritticha nenašli recept ani ve dvacetiminutovce závěrečné, a tak svěřenci Františka Zemana vezou z havlíčkobrodského ledu důležité vítězství 2:0.