4:0
(2:0, 0:0, 2:0)

Junioři propadli na ledě Nového Jičína, vezou porážku

07.12.2008 / Eva Streichsbierová

Jihlavským juniorům se zápas v Novém Jičíně ani trochu nepovedl. Za šedesát minut nedokázali mladíci Dukly vstřelit gól, naopak sami inkasovali čtyřikrát. Porážka 0:4 nepříjemně překvapila i trenéra Aleše Tottera. „Mrzí mě, že jsme podali takhle odevzdaný výkon. Jsem zklamaný,“ svěřil se.
07.12.2008 13:30, 1. liga juniorů skupiny C - 25. kolo

HK Nový Jičín

Kozák - M. Valchář, Urban, M. Marek, J. Částečka, Štindl, Zbranek - Gulda, Zedník, Vítek - Toman, Bacul, Křesťan - R. Částečka, Šimko, Michálek
4

HC Dukla Jihlava

Jíra (8. Navrátil) – Musil, Cirhan, Vacek, Randa, Rosendorf, Bílek – Kotlík, Polcar, Vysloužil – Němec, Dvořák, Malec – J. Kuřítko, Zeman, M. Kuřítko - Tůma, Brabec
0
Branky a nahrávky: 3. Bacul (Zedník, Vítek), 8. Michálek (Zbranek), 45. R. Částečka (Štindl, Michálek), 46. Gulda (Vítek). Rozhodčí: Šeděnka - Hanzlík, Rychlý. Vyloučení: 6:8, navíc Navrátil (JIH) 10 min. OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 4:0.

Průběh utkání

Domácí připravili Jihlavě pořádně ostré přivítání. Během pár minut donutili hosty střídat gólmany, do branky se místo Jana Jíry postavil Petr Navrátil. „Nebyly to jeho góly, ale prostě jsme potřebovali nějak zareagovat,“ vysvětlil změnu trenér.

Jenomže pro juniory Dukly to byla tak studená sprcha, že se z ní až do konce utkání nevzpamatovali. „Nechápu, že jsme nebyli schopni jakkoliv zareagovat, něco s tím zápasem udělat. Byli jsme u všeho druzí, jako bych znovu viděl ten sobotní zápas áčka v Chomutově,“ zlobil se Totter.

Několik jeho svěřenců hrálo třetí zápas v řadě, další byli nemocní. Na to se ale trenér odmítal vymlouvat. „I kdyby mělo deset hráčů vysokou teplotu, tak prostě takhle odevzdaný výkon nemůžeme předvést,“ nešetřil své svěřence. „Každopádně další zařazování juniorů do A-týmu už musí přestat, tedy pokud chceme postoupit. Kluci se musí soustředit na svůj úkol, šancí dostali dost,“ dodal.

Jihlava zůstává i přes porážku na čele prvoligové soutěže, její náskok se už ale ztenčil na tři body. „Do Vánoc teď budeme hrát třikrát doma, a všechny zápasy chceme vyhrát. Na kluky taky bude vytvořen patřičný tlak. Buď ho zvládnou, nebo můžou na baráž zapomenout,“ prohlásil Totter.