2:4
(0:0, 1:1, 1:3)

První krok do nadstavby se jihlavským hokejistům povedl

10.12.2008 / Eva Streichsbierová

Dukla vstoupila do nadstavbové části první ligy úspěšně, i na třetí pokus dokázala porazit Kadaň. O svém vítězství rozhodla v poslední třetině, díky níž brala tři body za výsledek 4:2. První gól jihlavského týmu vstřelil Tomáš Ficenc, druhý přidala zlínská posila Stanislav Balán, jako třetí se trefil uzdravený Jiří Man a definitivní tečku za utkáním udělal střelou do prázdné brány kapitán Oldřich Bakus.
10.12.2008 18:00, 1. liga ČR - 31. kolo

SK Trhači Kadaň

Hanuljak - Szakal, Zmeškal, Pospíšil, Kramár, Mašek, Kloz, Kocek, Rudovský, Šíp, Balázs, Polanský, Derfler, Freiberg, Zika, Rybecký, Kajer, Pražák, Stehlík, Chyba, Ton
2

HC Dukla Jihlava

Řehoř – Malena, Ficenc, Andersons, Kašpar, Novák, Martinka – Říha, Bakus, Hodek – Man, Dolníček, Balán – Krupka, Hradecký, Suk – Hanzal, Bezděk, Jonáš
4
Branky a nahrávky: 34. Freiberg (Derfler, Polanský), 58. Pospíšil (Polanský, Kocek) - 34. Ficenc (Krupka, Balán), 47. Balán (Ficenc, Bakus), 52. Man (Balán, Martinka), 60. Bakus (Ficenc, Hodek). Rozhodčí: Svoboda - Bertlík, Koskuba. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 245. Střely na branku: 37:28. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:4.

Průběh utkání

Zápasy v Kadani bývají hlavně o obraně, moc gólů v nich nepadá. A první třetina toho byla jasným důkazem. Do kabin se odcházelo za stavu 0:0. „Nějaké velké množství šancí tam opravdu nebylo,“ připustil hlavní kouč Dukly Bedřich Ščerban. „Nicméně o něco víc ze hry jsme měli my,“ dodal.

A aktivita jihlavským hokejistům vydržela i ve druhé části, jenomže na gól čekali stále marně. Až se rozeběhla 34. minuta a s ní přišla přesná trefa Tomáše Ficence. „Najednou jsme si mysleli, že jsme ten obranný val konečně prolomili a už to půjde snadno, jenomže ono to tak nebylo,“ povzdechl si trenér.

Vedení 1:0 vydrželo Dukle pouhých 47 vteřin, pak se domácím podařilo vyrovnat a na kadaňském ledě se začínalo znovu. „I přes ten vyrovnávací gól jsme pořád byli lepší a věřili jsme, že zápas nakonec přeci jen zvrátíme v náš prospěch,“ přiznal Ščerban.

Což se v závěrečné dvacetiminutovce jihlavskému týmu opravdu povedlo. Během čtyř a půl minut odskočili hosté z Vysočiny Kadani na rozdíl dvou gólů a byli na nejlepší cestě za třemi body. Domácí pak sice ještě vykřesali naději, jenomže poslední slovo měl kapitán Dukly Oldřich Bakus.

„Jsme samozřejmě moc spokojeni, že se nám povedlo v Kadani vyhrát. Nebylo to jednoduché,“ oddechl si šéf jihlavské střídačky. „Věřím, že tímhle výsledkem jsme pozvali fanoušky na sobotní derby,“ přidal přání.

Nejproduktivnějším hráčem středečního souboje na severu Čech se stal Stanislav Balán. Zlínská posila Jihlavy se do statistik zapsala jedním gólem a dvěma asistencemi. „Moc nám pomohl. Je to výborný hráč nejen co do umění na ledě, ale i po charakterové stránce,“ vysekl poklonu svému svěřenci Ščerban.