2:3sn
(1:0, 1:0, 0:2 - 0:0 - 1:0)

Dukla ztratila dobře rozehraný zápas, brala jenom bod

05.01.2009 / Luboš Jaroš, Pavel Zeman

Dukla chtěla před domácím publikem odčinit porážku z Třebíče a už od začátku duelu šla za vítězstvím. Jak raketově vstoupit do utkání ukázal Oldřich Bakus, který skóroval hned z první šance. Další branku přidal v přesilové hře Libor Bezděk, který po pěkné souhře zakončoval do úplně prázdné branky. Ve třetí třetině ukázali i hosté, že hokej hrát umí a v přesilové hře snížili Milanem Ministrem na dostřel jediné branky. Vyrovnat se hostům povedlo v 60. minutě, kdy se z protiútoku prosadil Petr Žajgla. Prodloužení další branku nepřineslo, a tak museli rozhodnout samostatné nájezdy, ve kterých byli úspěšnější hosté z Olomouce a připisují si výhru v poměru 3:2.
05.01.2009 17:30, 1. liga ČR - 38. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Andersons, Ficenc, Kašpar, Malena, Novák, Martinka - Říha, Bakus, Hodek - Bezděk, Dolníček, Man - Krupka, Hradecký, Jonáš - Hanzal, Mareš, Rytnauer
2

HC Olomouc

Žigárdy - Kříž, Mikel, Vyrůbalík, Bartoň, Nedbálek, Ostrčil, Paška - Smejkal, Ministr, Řípa - Davídek, Brančík, Žajgla - Zbořil, Slížek, Beroun - Ondrušek, Vlk, Sršeň
3
Branky a nahrávky: 1. Bakus (Říha, Andersons), 26. Bezděk (Říha, Dolníček) - 51. Ministr (Mikel, Kříž), 60. Žajgla (Zbořil, Bartoň), rozhodující nájezd Ministr. Rozhodčí: Dvořák - Jílek, Jindra. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1285. Střely na branku: 37:52. Průběh utkání: 2:0, 2:3.

Průběh utkání

Bylo by alibistické, ale hlavně nepřesné, kdyby někdo tvrdil, že Dukla ztratila vyhraný zápas. Odhlédneme-li od toho, jak se vyvíjelo skóre, mohou být domácí za jeden bod rádi. Krom prvních deseti minut utkání měli optickou převahu svěřenci trenérského dua Vlk-Fiala.

Domácí borce možná ukolébal rychlý Bakusův gól v čase 00:18. Jihlavský kapitán ujel po křídle a bombou do víka pozlobil všechny pozdě příchozí příznivce červenožlutých barev - 1:0.

Z prachbídné hokejové podívané vystoupila nenápadná přesilovková akce, na jejímž konci doklepl puk do prázdné klece Libor Bezděk - 2:0. Jihlava se s dvoubrankovým náskokem spokojila a zdálo se, že Olomouckým není přáno vstřelit kontaktní branku. Řehoř za svůj výkon zasloužil jedničku s hvězdičkou.

Ve třetí třetině přestala Mora házet hrách o stěnu. Jak se říká, tak dlouho chodila se džbánem pro vodu, až se v 51. minutě ucho utrhlo. V početní převaze zakončil přesně pod víko Milan Ministr - 2:1. Jihlavské hráče to ale nepoznamenalo. Dál se soustředili výhradně na obranu a taktika být pasivní čas od času není tím pravým ořechovým.

V čase 59:04 rozhodl Petr Žajgla o tom, že třetí siréna nebude tou poslední. Jakous takous šmudlaninou vyrovnal na 2:2.

Poté, co oba týmy přetrpěli prodloužení, šlo se na nájezdy. V nich dominovali hosté. Milan Ministr i Richard Brančík se nemýlili, a protože Hodek ani Dolníček neuspěli, odvezla si Olomouc z Jihlavy zaslouženédva body za vítězství 3:2.

Ohlasy trenérů

Petr Vlk (trenér Olomouce): „Jsme spokojenější, protože máme dva body. Vývoj utkání poznamenal ten gól po 18 vteřinách hry. Byl to spíš takovej boj. V oslabení jsme dostali zbytečný gól. Tam se to malinko špatně řešilo, ale to se stane. Tomu vyrovnání jsme šli naproti a podle mě zasloužený výsledek.“
Bedřich Ščerban (trenér Jihlavy): „Určitě jsme dva body ztratili. Takhle rozehraný zápas jsme měli dotáhnout do konce. Olomouci musím poblahopřát, že to nevzdali, šli za tím vyrovnáním. Mě zklamalo, že vyrovnávací gól dostala naše elitní formace. Stále jsem ale přesvědčen, že kdyby mužstvo odevzdávalo 100%, tak má určitě navíc. Nevím, proč nejsme schopni to z těch hráčů vymáčknout. Pohovory s hráči vedeme, ale to nejsou věci do tisku. Snažíme se je psychicky povzbudit, někdy na ně i zatlačit, komunikujeme s nimi. Jsou tady hráči, kteří mají navíc, jen to musí dokázat.“

Fotogalerie utkání

Fotogalerie