2:4
(1:2, 1:0, 0:2)

Dukla proti Ústí bojovala, v poslední minutě ale padla

17.01.2009 / Jakub Mezlík

I když lídr soutěže a favorit zápasu vedl po přesilovkových trefách v první třetině už 2:0, domácí nesložili zbraně a vrhli se do útoku. Do první přestávky snížil Jiří Man, ve druhé dvacetiminutovce vyrovnal Jiří Hanzal. Pak si Dukla vytvořila drtivý tlak, ale bodů se nedočkala. V poslední minutě Ústí dokázalo dotlačit do branky puk v přesilovce a poté ještě trefou do odkryté klece rozhodnout. Jihlava tak nešťastně prohrála 2:4.
17.01.2009 17:30, 1. liga ČR - 43. kolo

HC Dukla Jihlava

Novotný - Malena, Martinka, Ficenc, Andersons, Novák, Kašpar - Man, Hradecký, Hodek - Říha, Mareš, Bezděk - Krupka, Hanzal, Rytnauer
2

HC Slovan Ústí nad Labem

Fiala - Němeček, Pojkar, Bolf, Macháček, Kloubouček, Zeman - Hovorka, Špirko, Heřman - Šagát, Sklenička, Šaffer - Havlíček, Hanzl, Pazourek - Novák, Čaloun
4
Branky a nahrávky: 19. Man (Malena, Hodek), 29. Hanzal (Rytnauer) - 10. Bolf (Šagát, Šaffer), 15. Špirko (Němeček, Hovorka), 60. Heřman (Bolf, Pojkar), 60. Hovorka (Pazourek). Rozhodčí: Pešina - Dančišin, Matějček. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 1690. Střely na branku: 31:40. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:4.

Průběh utkání

I když se v první třetině spíše urputně bojovalo, na Horáckém zimním stadionu byly přesto k vidění tři branky. A všechny při početních výhodách.

Přesilovková trefa číslo 1: Šagát našel mezi kruhy ideálně postaveného Lukáše Bolfa, a ten se trefil k tyči – 0:1. Přesilovková trefa číslo 2: Němečkovu střelu od modré tečoval za záda Novotného Rastislav Špirko0:2. Přesilovková trefa číslo 3: Malena vypálil od modré a Jiří Man dorazil puk do ústecké branky – 1:2.

Druhá dvacetiminutovka potěšila domácí příznivce. Jihlavští hokejisté v ní totiž ovládli led a lídr z Ústí se většinu času bránil. Vyrovnání zařídil ve 29. minutě Jiří Hanzal, o devět minut později zvedal ruce i Hodek. Rozhodčí ale rozpažil, jeho pokus skončil na břevně.

Poslední část přinesla ještě drtivější tlak Dukly, paradoxně v ní však rozhodli o zisku tří bodů hosté. Když postupně neproměnili obrovské jihlavské šance Mareš, Říha, Man, Ficenc či Bezděk, přišel trest. Rozhodčí Pešina v závěru vyloučil Nováka a nabídnutou šancí Lvi nepohrdli.

Devětapadesát sekund před koncem dotlačil po velkém závaru puk do sítě Jan Heřman. Domácí už se k tlaku nedostali, naopak v power-play ještě sami inkasovali. V pádu do prázdné branky pečetil ústecké vítězství Marek Hovorka.

Jihlavští hokejisté předvedli nejlepší výkon v novém roce a měli proti lídrovi navrch, odcházejí však poraženi. Ústečtí Lvi už mají jistotu prvenství v základní části první ligy.

Ohlasy trenérů

Jan Votruba (Ústí nad Labem): „První třetina byla podle našich představ jenom gólově, a to co jsme předváděli od druhé třetiny, to byl neskutečný chaos. Vůbec si to neumíme vysvětlit. Myslím si, že domácí podali velice kvalitní a nadšený výkon a byli lepší, určitě minimálně ty dvě třetiny. Podle předvedeného výkonu našeho a Dukly jsme měli prohrát. Jihlava hrála fantasticky. Podržel nás gólman, ten podal absolutně vynikající výkon, díky němu jsme vyhráli.“

Josef Augusta (Jihlava): „Ústí má přeci jen zkušenější mužstvo a zápas rozhodli v přesilových hrách, kdy dali tři branky. Nám se povedla jen jedna, a to si myslím, že rozhodlo. Porazit Ústí chce i trochu hokejového štěstí, a i když jsme dobře pracovali, tak v některých momentech se proti nám obrátilo. Ale když u toho vydržíme, hokejový bůh nám jej přinese v dalších zápasech.“

Fotogalerie utkání

Fotogalerie