1:2
(0:1, 1:1, 0:0)

Dukla je ve čtvrtfinále!!!

06.02.2009 / Eva Streichsbierová

S Filipem Novotným v brance dokráčela Dukla ve druhém zápase na havířovském ledě za postupem do čtvrtfinále. Panteři překonali mladého gólmana pouze jednou, naopak jihlavští hokejisté zasadili hned dvě přesné rány. Nejprve se v 16. minutě trefil Libor Bezděk, druhý jihlavský zásah si připsal v polovině zápasu Oldřich Bakus. Brzy nato kontroval Přeučil, těsné vedení 2:1 si už ale Dukla udržela. Nyní se tedy může těšit na podstatně kvalitnějšího soupeře - Chomutov!
06.02.2009 17:30, 1. liga ČR - 50. kolo

AZ Heimstaden Havířov

Čech - Štefanka, Evan, Novák, Lašek, Hegegy, Kolarz, Lukačovič, Vydra - Pavelek, Maruna, Seman, Haas, Hampl, Brynecký, Kotásek, Zeliska, Přeučil, Velecký, Piecha, Lušňák
1

HC Dukla Jihlava

Novotný - Martinka, Malena, Bílek, Ficenc, Staněk, Novák, Kašpar - Říha, Bakus, Hodek - Man, Mareš, Bezděk - Krupka, Dolníček, Hanzal - Hradecký, Rytnauer
2
Branky a nahrávky: 31. Přeučil (Štefanka) - 16. Bezděk (Ficenc), 30. Bakus (Hodek, Martinka). Rozhodčí: Ondřej, Dvořák - Dančišin, Matějček. Vyloučení: 9:10. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1287. Střely na branku: 31:31. Průběh utkání: 0:2, 1:2.

Průběh utkání

Jihlavští hokejisté vykročili do čtvrtého zápasu předkola mnohem svižněji než o den dříve. A v 16. minutě se ujali vedení 1:0. Domácího gólmana Jakuba Čecha překvapil přesnou střelou nad lapačku útočník Libor Bezděk, pro něhož to byla už třetí trefa v sérii. „Byl to jeden z nejnáročnějších zápasů a my jsme ho zvládli díky týmové hře,“ radoval se šťastný střelec.

Ve druhé třetině se skóre měnilo dvakrát. Nejprve využil chybu domácího brankáře Oldřich Bakus a Jihlava vedla 2:0. Jenomže z dvougólového náskoku se radovala necelou minutu, pak se v přesilovce prosadil Petr Přeučil a znovu dal výsledku dramatický nádech. „Podle mě ale neodpovídal dění na ledě. Měli jsme jeden samostatný nájezd a třikrát jsme jeli ve dvou na jednoho. Takové situace musíme proměňovat,“ zlobil hlavní kouč Dukly Josef Augusta.

Tím, že Jihlava další šance neproměnila, živila naději soupeře na obrat. Zvlášť, když opět došlo na vyloučení. „Myslím, že ti rozhodčí, kteří dnes pískali, jsou asi nejslabší, ale je taky pravda, že několik zbytečných faulů jsme opravdu vyrobili. Zvlášť v útočném pásmu. Jsem rád, že to nakonec dopadlo tak, jak to dopadlo oddechl si trenér.

Závěrečné dějství už gól nepřineslo a Dukla tak mohla slavit postup do čtvrtfinále letošní prvoligové sezony. V předkole se přitom musela obejít bez dvojice obránců Janis Andersons, David Musil, která si tento týden plnila povinnosti v lotyšské, respektive české reprezentaci. „Trochu mě mrzí, že ve čtvrtfinále narazíme na Chomutov, protože pro naše fanoušky by byla určitě atraktivnější Kometa Brno. Nicméně věřím, že ho potrápíme,“ prohlásil Augusta.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie