3:4
(0:0, 1:1, 2:3)

Dukla prohrála i první domácí zápas série

15.02.2009 / Jakub Mezlík

Jihlavští hokejisté prohráli i třetí zápas čtvrtfinálové série z Chomutovem. Tentokrát na domácím ledě po velkém boji podlehli 3:4. Duklu poslal do vedení Libor Bezděk, pak ale hosté vstřelili gól v oslabení, když je rozhodčí nechali hrát v pěti, a to je nastartovalo. Přestože jejich vedení 3:1 ještě domácí smazali brankami Daniela Hodka a Oldřicha Bakuse, na rozhodující gól Bombice už recept nenašli.
15.02.2009 17:30, 1. liga ČR - 53. kolo

HC Dukla Jihlava

Novotný - Martinka, Malena, Ficenc, Andersons, Musil, Novák - Říha, Bakus, Hodek - Rytnauer, Krupka, Dolníček - Man, Bezděk, Zeman - Kuřítko J.
3

Piráti Chomutov

Lundell - Nikolov, Grof, Pulpán, Všetečka, Ťupa, Bombic, Trefný, Toivonen - Eiselt, Skořepa, Tarvainen - Hlinka, Mikšovic, Jíra - Balász, Charousek, Jeslínek - Gombár, Domin, Míka
4
Branky a nahrávky: 23. Bezděk (Man), 44. Hodek (Bakus), 49. Bakus (Malena) - 37. Hlinka (Tarvainen), 42. Mikšovic (Hlinka), 42. Domin (Trefný), 53. Bombic (Ťupa, Charousek). Rozhodčí: Trombík, Kočí - Barteček, Koliba. Vyloučení: 6:10. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3015. Střely na branku: 29:36. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 3:3, 3:4.

Průběh utkání

Po opatrné bezbrankové první třetině se na Horáckém zimním stadionu měnilo skóre poprvé až v závěru 23. minuty. Na pravý kruh si najel jihlavský střelec v play-off Libor Bezděk a tvrdou střelou švihem poslal puk do horního rohu Lundellovy branky. Vedení Dukle vydrželo až do závěru třetiny.

A přišla o něj velice nešťastně ve vlastní přesilovce, ovšem za vydatného přispění rozhodčích. Čtveřice sudích totiž nechala hrát asi patnáct sekund Chomutov v pěti, a hosté toho náležitě využili. Miroslav Hlinka trefil z mezikruží mezeru mezi Novotného betony.

Povzbuzeni vyrovnáním vlétli hosté do třetí třetiny s velkou chutí a brankami Stanislava Mikšovice a Petra Domina si vypracovali dvoubrankové vedení. Rozhodnuto však ještě nebylo. Velmi záhy snížil po pěkné akci prvního jihlavského útoku Daniel Hodek, ve 49. minutě vyrovnal v přesilovce Oldřich Bakus.

Zápas nakonec rozhodla 53. minuta a střela Františka Bombice ze středního pásma, která nešťastně propadla Novotnému do sítě. Chomutovští poté již pozorně bránili a Dukle již odpovědět nedovolili. Zvítězili tak 4:3 a v sérii vedou už 3:0.

Ohlasy trenérů

Martin Pešout (Chomutov): „My jsme věděli, že do toho dá Jihlava všechno, že nastoupí do zápasu úplně jinak než u nás, a to se taky potvrdilo. První třetinu jsme hráli až moc opatrně, pak nás probudil gól, který jsme dostali. Jsem rád, že se nám povedlo vyrovnat, pak nám vyšel i nástup do třetí třetiny. Za stavu 3:1 byl zápas prakticky rozhodnutý, ale my jsme udělali chybu, pustili jsme domácí do zápasu, a s tím soupeřem s jakým jsme dneska hráli a v téhle výborné atmosféře se nám to málem vymstilo.“

Josef Augusta (Jihlava): „Začali jsme dobře, dokázali jsme si vytvořit tlak na soupeře a povedlo se nám dát vedoucí gól. Pak sice Chomutov otočil, ale musím říct, že fanoušci byli skvělí, že i za stavu 1:3 fandili a dohnali nás k tomu, že jsme dotáhli na 3:3. Pak se k nám bohužel trochu obrátilo štěstí zády. Ale ještě nejsme na kolenou, jsme jen na pokrčených kolenou, a jestli přijdou fanoušci i v pondělí, tak věřím, že vyhrajem.“

Fotogalerie utkání

Fotogalerie