6:2
(1:1, 5:0, 0:1)

Dukla zničila nováčka pěti góly ve druhé třetině

10.10.2009 / Jakub Mezlík

Jihlavští hokejisté se po dvou neúspěšných zápasech opět vrátili na vítěznou vlnu. Na domácím ledě rozdrtili prvoligového nováčka z Tábora s ex-jihlavskými bratry Padělky v sestavě 6:2. Výraznou střeleckou stopu zanechal v utkání domácí kapitán Oldřich Bakus, který zaznamenal hattrick, další branky přidali Pavel Březina, Daniel Hodek a Ladislav Rytnauer.
10.10.2009 17:30, 1. liga ČR - 9. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Malena, Dobrovolný, Ficenc, Takáč, Pleva, Březina - Čachotský, Bakus, Hodek - Rytnauer, Hanzal, Man - Krupka, Bezděk, Fiedler
6

HC Tábor

Kovář (35. Kučera) - Kudrna, Zíb, Kotaška, Kanov, Vomela, Černý, Gajda - Štrba, Padělek A., Padělek I. - Nedorost, Šperger, Kocar - Kuchejda, Rod, Stejskal - Mařík, Matušík, Mrkvička
2
Branky a nahrávky: 13. Bakus (Rytnauer, Dobrovolný), 21. Bakus (Dobrovolný, Hodek), 26. Březina (Čachotský), 35. Bakus (Hodek), 38. Hodek (Malena, Bakus), 39. Rytnauer (Man, Hanzal) - 19. Kocar (Kanov, Šperger), 58. Padělek I. (Štrba). Rozhodčí: Dvořák - Jílek, Polonyi. Vyloučení: 10:6, navíc Kotaška (TAB) 10 min. OT. Využití: 4:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1707. Střely na branku: 28:30. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 6:1, 6:2.

Průběh utkání

Úvodní třetina nenabídla na Horáckém zimním stadionu příliš pohledných akcí a k vidění byl spíše bojovný hokej. Domácí poslal do vedení chytrou tečí Dobrovolného střely v přesilovce Oldřich Bakus, v závěru první dvacetiminutovky si pak vybral slabší chvilku Řehoř a bekhendový pokus Kocara z úhlu znamenal vyrovnání na 1:1.

To druhá část nabídla podstatně více gólových momentů. Hrálo se ve vyšším tempu, které táborským hokejistům nesvědčilo a uchylovali se k nedovoleným zákrokům, což žlutočervení dokonale trestali.

Hned v první minutě druhé třetiny poslal Duklu do vedení Oldřich Bakus, další gól přidal za pět minut Pavel Březina. Jeho střela z velkého úhlu byla zároveň první trefou mladého obránce v jihlavských barvách.

Ve 35. minutě zvyšoval tvrdou ranou z kruhu Oldřich Bakus už na 4:1. Jihlavský kapitán touto trefou završil hattrick a vyhnal Kováře z branky. Ani Kučera však dlouho nevydržel bez inkasovaného gólu. Do konce prostřední třetiny se ještě trefili Daniel Hodek a Ladislav Rytnauer.

Poslední třetina už se jen dohrávala, ani jeden tým už se nikam nehnal a tempo opět upadlo. Jedinou branku vstřelil jihlavský odchovanec v dresu Tábora Ivan Padělek, znamenala však už jen korekci na 6:2.

Ohlasy trenérů

Tomáš Matušík (Tábor): „Odehráli jsme slušnou první třetinu, byli jsme spokojení, udrželi jsme nerozhodný stav. Ale ve druhé třetině nás domácí jednoznačně přehráli a navíc to vyjádřili i brankama a třetí třetina se jen dohrávala. Pochopitelně jsme zklamaní, jsme sice nováček, ale kamkoli jedeme, tam se snažíme uhrát body, ale tady jsme tentokrát tahali za kratší konec.“

Josef Augusta (Jihlava): „Chtěli jsme hrát agresivně, rychle přistupovat k soupeři a myslím si, že se nám to v první třetině moc nedařilo. Přece jen dneska se v první lize toulají takoví hráči jako Štrba a Padělkové, kteří mají zkušenosti z extraligy, a našim mladým klukům chvilku trvalo, než si na to zvykli. Ve druhé třetině jsme donutili soupeře k faulům a trestali jsme v přesilových hrách. Se závěrečnou třetinou spokojený nejsem, měli jsme jí vyhrát, zvýšit pohyb a dát nějaké góly a ne zápas jen dohrát. Ale celkově jsem spokojený, hráči plnili to, co jsme si řekli.“

Fotogalerie utkání

Fotogalerie