4:1
(3:1, 0:0, 1:0)

Dukla porazila Rebely v přesilovkách

26.10.2009 / Jakub Mezlík

Jihlavští hokejisté vyhráli i druhé letošní derby. Po Třebíči si na domácím ledě připsali také skalp Havlíčkova Brodu. O vítězství rozhodli již v první třetině, když se dokázali oklepat z rychlé branky soupeře a třemi přesilovkovými góly otočit skóre. Dvougólový náskok vydržel domácím až do poslední minuty, kdy ještě pečetili na konečných 4:1 trefou do prázdné branky. O jihlavské góly se postarali Tomáš Čachotský, Pavel Staněk, Rostislav Malena a Daniel Hodek.
26.10.2009 17:30, 1. liga ČR - 14. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Dobrovolný, Malena, Ficenc, Takáč, Staněk, Chvátal, Kašpar, Martinka - Hodek, Bakus, Čachotský - Rytnauer, Hanzal, Man - Fiedler, Minčák, Bezděk - Hrbatý, Zeman, Suk
4

HC Rebel Havlíčkův Brod

Suchan - Drtina, Šulc, Jebavý, Roth, Jelínek, Špelda, Pavlík - Holec, Endál, Borovanský - Smith, Třetina, Knotek - Jelínek, Stromko, Čermák - Svoboda, Ondráček, Dušátko
1
Branky a nahrávky: 6. Čachotský (Malena, Hodek), 11. Staněk (Bakus, Hodek), 15. Malena (Čachotský, Hodek), 60. Hodek (Bakus) - 2. Svoboda (Endál, Knotek). Rozhodčí: Přikryl - Goňa, Obadal. Vyloučení: 11:13, navíc Rytnauer (JIH) 5 + do konce utkání - Ondráček (HBR) 5 + do konce utkání. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2403. Střely na branku: 36:39. Průběh utkání: 0:1, 4:1.

Průběh utkání

Necelé dvě minuty stačilo Rebelům, aby se dostali na ledě Dukly do vedení, trefa Tomáše Svobody ovšem byla nejen prvním, ale zároveň posledním zásahem jihlavského rivala. V dalším průběhu první části začali hosté doplácet na častá vyloučení a žlutočervení zahájili obrat.

V 6. minutě vyrovnal lehkou tečí Malenovy střely Tomáš Čachotský, o pět minut později poslal Duklu do vedení Pavel Staněk. Jeho tvrdá rána od modré skončila přesně v horním růžku Suchanovy branky.

Po faulu Staňka na Endála ve 13. minutě měli havlíčkobrodští hokejisté velkou příležitost na vyrovnání, ale Svoboda z trestného střílení na Řehoře nevyzrál. A tak udeřili znovu domácí. V přesilovce pět na tři potrestal špatné střídání Novákova týmu Rostislav Malena.

V dalším průběhu zápasu sice nechyběly zajímavé momenty na jedné či druhé straně, gólové radosti se však nedostávalo fanouškům ani jednoho týmu.

Velký vzruch přinesl až závěr zápasu. Nejprve se strhla potyčka mezi Čachotským a Třetinou, do níž se zapojil ze střídačky i Rytnauer, na kterého si poté Rebelové počíhali. Ještě předtím se povedlo trefit prázdnou branku Danielu Hodkovi.

A hned při buly po gólu na 4:1 přišel zmiňovaný pěstní souboj. Ondráček k němu vyzval Rytnauera, ale sám skončil na ledě a dostal od domácího útočníka pořádnou pěstní masáž. Pro jihlavské fanoušky to byla sladká tečka za vítězným derby.

Ohlasy trenérů

Petr Novák (Havlíčkův Brod): „Ten zápas rozhodly dvě důležité věci, naše nesoustředěnost v první třetině, kdy jsme dvakrát špatně vystřídali a dostali dva góly ve třech, a neproměněný nájezd za stavu 2:1. Nám se povedlo dát jen jeden gól při hře pět na pět a Jihlava využila tři přesilové hry a dala gól do prázdné brány, takže nám nezbývá nic jiného, než pogratulovat soupeřovi k vítězství.“

Josef Augusta (Jihlava): „Myslím si, že se hrál kvalitní zápas. Je to derby, kolega to dokáže v novinách vždycky vyzvednout, vždycky to má náboj. Jsem spokojený s tím, že jsme hráli velice dobře ve čtyřech a nepouštěli jsme soupeře do žádných šancí. Samozřejmě rozhodlo to, co říkal kolega, ale také to, že jsme v úvodu druhé třetiny ubránili čtyři oslabení.“

Fotogalerie utkání

Fotogalerie