2:3sn
(1:1, 1:0, 0:1 - 0:0 - 0:1)

Dukla byla stoprocentní v nájezdech a veze dva body

25.11.2009 / Jakub Mezlík

Podruhé za sebou uhráli jihlavští hokejisté po šedesáti minutách remízu. Zatímco v domácím zápase s Olomoucí bonusový druhý bod nezískali, v Táboře zvládli trestná střílení a radují se z výhry 3:2. Dukla dvakrát v zápase dotahovala, díky brankám Pavla Staňka a Tomáše Čachotského se jí to povedlo. V nájezdech pak Řehořovi stačilo chytit jeden ze dvou nájezdů soupeře, protože červenožlutí střelci byli neomylní. Uspěli Ladislav Rytnauer, Daniel Hodek i Tomáš Čachotský.
25.11.2009 18:00, 1. liga ČR - 24. kolo

HC Tábor

Francouz - Poživil, Lukáč, Kotaška, Jank, Kudrna, Černý, Havran, Kanov - Červený, Padělek A., Padělek I., Nedorost, Šperger, Kocar, Kuchejda, Rob, Štrba, Ferebauer, Mrkvička, Stejskal
2

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Ficenc, Staněk, Posmyk, Březina, Malena, Dobrovolný, Takáč - Hodek, Rytnauer, Haluza, Hrbatý, Hubáček, Dušátko, Mareš, Zeman, Čachotský, Bezděk, Polcar, Dvořák
3
Branky a nahrávky: 3. Rob (TS), 32. Padělek I. (Lukáč, Padělek A.) - 11. Staněk (Hubáček), 49. Čachotský (Hodek, Ficenc), rozhodující samostatný nájezd Hodek. Rozhodčí: Jílek - Polonyi, Vágner. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1440. Střely na branku: 39:24. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3.

Průběh utkání

Pouhé dvě minuty a čtrnáct sekund stačilo hokejistům Tábora ke vstřelení úvodní branky. O rychlý gól se postaral Luboš Rob, který ukázkovou kličkou proměnil nařízené trestné střílení. Jihlava se tak hned dostala do pozice mužstva, které musí dotahovat.

Dlouho se však červenožlutí za vyrovnáním hnát nemuseli. V polovině první třetiny potvrdil vzrůstající ofenzivní formu jihlavských obránců Pavel Staněk, který střelou od modré zužitkoval Hubáčkovu přihrávku.

Mírnou převahu si poté vytvořili domácí, kteří byli aktivnější i do počtu střel, pozorný Řehoř však většinu z nich pochytal. Inkasoval až po souhře exjihlavských bratrů Padělků s Josefem Lukáčem. Starší ze sourozenců Ivan zakončoval prakticky do odkryté branky.

Dukla dokázala i tentokrát náskok soupeře smazat. Souhru první lajny zakončil ve 49. minutě po chytré Hodkově přihrávce Tomáš Čachotský. Oba týmy už si nerozhodný stav pohlídaly, a Jihlava tak dovedla druhý zápas v řadě do prodloužení.

Ale zatímco v domácím utkání proti Olomouci pětiminutové nastavení k rozhodnutí stačilo, v Táboře určily vítěze až samostatné nájezdy. V nich předvedla Dukla ukázkovou produktivitu, Francouze totiž postupně překonali Rytnauer, Hodek i Čachotský, a získali tak pro Jihlavu druhý bonusový bod.