5:6sn
(2:3, 2:0, 1:2 - 0:0 - 0:1)

Mladší dorost vyšel z přestřelky v Boleslavi vítězně

08.11.2009 / Jakub Mezlík

Mladší dorostenci jihlavské Dukly vezou dva body z Boleslavi. Oba týmy vstřelily během šedesáti minut pět branek, o vítězi rozhodovaly až trestná střílení. V nich uspěl pouze Tomáš Střecha, který tak završil hattrick a Dukla vyhrála 6:5 po samostatných nájezdech. O další branky se postarali Petr Trávník, Jan Mandát a Simon Beran.
08.11.2009, Extraliga mladšího dorostu - 9. kolo

BK Mladá Boleslav

Kalašnikov - Plíšek, Nastoupil, Kurka, Serbus, Pokorný, Stehlík - Kalfiřt, Šír, Marek, Podsedníček, Novák, Krupička, Burian, Palatinus, Brzák, Šimek
5

HC Dukla Jihlava

Krejčík - Pavlas, Ščerban, Tobola, Čermák, Březka, Vítek - Střecha, Lupač, Vondráček, Kovářů, Mandát, Štěrba, Kyncl, Beran, Trávník, Renza
6
Branky a nahrávky: 6. Brzák (Kurka), 20. Brzák (Podsedníček, Šimek), 28. Podsedníček (Kurka), 35. Podsedníček (Kalfiřt, Palatinus), 51. Marek (Kalfiřt, Palatinus) - 7. Beran (Tobola, Kyncl), 17. Střecha (Tobola), 19. Střecha (Vondráček), 48. Mandát (Kovářů), 60. Trávník (Tobola), rozhodující nájezd Střecha. Vyloučení: 3:9. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 83. Střely na branku: 47:42. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 4:3, 4:4, 5:4, 5:6.

Průběh utkání

„Dohrávané utkání se hrálo v tréninkové hale, kde je nejmenší možné kluziště 26 x 56m a pro spoustu hráčů to bylo hodně nezvyklé. Na všechno měli mnohem méně času a krásně se vidělo, kdo se s tím jak umí vypořádat. Docházelo k mnoha brejkovým situacím 2-1 či 3-1. Utkání jsme začali celkem dobře, proměnili jsme šance a ujali se vedení 3:1. Hloupým gólem do šatny jsme ovšem soupeři pomohli se znovu vrátit do hry a ve druhé třetině byla Boleslav lepší, hlavně dravější a důraznější.

Našim některým hráčům pořád nedocházelo, že je potřeba hrát v krátkých bógnách a půlobratech a hlavně je potřeba rychle reagovat na dané situace. Třetí třetinu jsme odehráli nejlépe ze všech tří a zaslouženě jsme vyrovnali v power-play na 5:5. V prodloužení jsme po obrovské hrubce dvakrát po sobě faulovali a hráli 2 minuty oslabení 3-5, které jsme odehráli výborně a neinkasovali a po bezgólové první sérii nájezdů, rozhodl krásnou střelou do „šibenice“ ve svém druhém pokusu Tomáš Střecha," řekl po utkání trenér Jungwirth.