4:3
(1:0, 2:2, 1:1)

Střechův hattrick nasměroval mladší dorost k výhře

06.12.2009 / Jakub Mezlík

Patnáctiletý útočník Tomáš Střecha byl klíčovým hráčem nedělního utkání mladších dorostenců Dukly proti Mladé Boleslavi. Třemi góly, z nichž dva vstřelil v oslabení, výrazně přispěl k těsné výhře 4:3. Vítěznou trefu si připsal Metoděj Renza.
06.12.2009 14:45, Extraliga mladšího dorostu - 18. kolo

HC Dukla Jihlava

Krejčík - Pavlas, Čermák, Tobola, Ščerban, Březka, Vítek, Kyncl - Střecha, Lupač, Vondráček - Renza, Mandát, Štěrba - Norek, Beran, Trávník
4

BK Mladá Boleslav

Kalašnikov - Nastoupil, Plíšek Jakub, Kurka, Serbus, Pokorný, Ebrt - Kalfiřt, Zíma, Podsedníček, Novák, Krupička, Burian, Fedurco, Šimek, Arnošt, Palatinus
3
Branky a nahrávky: 7. Střecha (Lupač), 23. Střecha, 38. Střecha (Pavlas), 56. Renza (Štěrba) - 31. Podsedníček (Šimek), 34. Podsedníček (Šimek), 58. Šimek (Podsedníček). Vyloučení: 9:6. Využití: 0:0. V oslabení: 2:0. Diváci: 50. Střely na branku: 31:30. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 4:2, 4:3.

Průběh utkání

Gólové představení Tomáše Střechy začalo v 7. minutě, kdy napřáhl z velkého úhlu od levého mantinelu a mladoboleslavský gólman Kalašnikov si srazil puk do sítě. Na začátku druhé třetiny zvyšoval v oslabení na 2:0 po pěkné individuální akci, kdy si poradil s dvěma obránci a sám před brankou nezaváhal.

Hosté ale přidali na tempu a dvěma góly během tří minut v polovině zápasu srovnali skóre. Obě trefy zařídil Patrik Podsedníček. Nejprve dorazil do sítě střelu Šimka, poté poslal puk z mezikruží pod víko Krejčíkovy branky.

Pak ovšem opět přišla Střechova chvíle. A znovu oslabení. Pavlas ho vyslal přesnou přihrávkou do úniku a Střecha zavěsil nekompromisně pod víko.

Těsné vedení 3:2 pak domácí dlouho drželi, v 56. minutě jej dokonce o gól navýšili, když se trefil Metoděj Renza. Hosté ale zbraně nesložili a kapitán Karel Šimek tvrdou střelou pod břevno snížil. Na vyrovnání už ale Mladá Boleslav nedosáhla. Dukla sice předvedla rozpačitý výkon, tři body za výhru 4:3 však získala.

Ohlasy trenérů

Vladimír Švejda (Ml. Boleslav): „Z Jihlavou jsme prohráli jeden zápas na nájezdy, druhý těsně, tentokrát zase. Ve všech jsme byli lepší, hokejovější, ale bohužel nemáme s tímto soupeřem štěstí. Porazili jsme se vlastně sami, víme, že tam mají jediného Střechu, ten nám třikrát ujede a dá tři góly, dva z toho v oslabení, to se nemůže stát.“

Jiří Jungwirth (Jihlava): „Podali jsme ostudný, trapný výkon, výhra je naprosto nezasloužená. Byla nějaká špatná nálada v mužstvu, kluci netáhli za jeden provaz, nepřáli si, nepovzbudili se, když udělali chybu, tak si to vyčítali, takhle se hrát hokej nedá. Maličko se to zlepšilo až v poslední třetině, ale tentokrát byl náš přístup špatný. Minule jsme prohráli 0:7 v Budějovicích a hráli jsme tam daleko lépe. Na tomhle zápase s Boleslaví nevidím žádné pozitivum, jsem z něj zklamaný.“