6:3
(2:0, 3:3, 1:0)

Liberec dotahoval marně, mladší dorost znovu naplno bodoval

17.02.2010 / Jakub Mezlík

Mladší dorostenci Dukly si sice zbytečně za stavu 5:0 zkomplikovali třemi inkasovanými góly do té doby jasný průběh zápasu, liberecké Tygry už však k ničemu dalšímu nepustili a nakonec vyhráli 6:3. Brankou a třemi asistencemi přispěl k výhře Hynek Tobola. Dvakrát se trefili Petr Trávník a Jan Štěrba, který za poslední dva zápasy nastřílel už pět gólů. Poslední branku přidal Marek Lupač.
17.02.2010 15:00, Extraliga mladšího dorostu - 29. kolo

HC Dukla Jihlava

Šlapáček - Pavlas, Brussmann, Tobola, Szathmáry, Vítek, Čermák, - Štěrba, Lupač, Vondráček - Mandát, Beran, Kovářů - Uhlíř, Březka, Trávník - Kuchyňa, Renza, Ščerban
6

Bílí Tygři Liberec

Krejčí (27. Skřebský) - Slaboch, Erlebach, Slavík, Beránek, Mrázek, Zedek, Hubáček, Arit - Pálek, Suska, Gecko, Žďárský, Vantuch, Langhammer, Myška, Havlas, Simandl, Klíma, Procházka, Škoda
3
Branky a nahrávky: 2. Tobola (Kovářů, Beran), 19. Trávník (Uhlíř, Březka), 24. Štěrba (Tobola), 27. Štěrba (Tobola), 32. Trávník (Uhlíř), 58. Lupač (Tobola, Kovářů) - 35. Mrázek (Havlas, Suska), 37. Langhammer (Žďárský), 38. Slavík (Slaboch). Vyloučení: 7:6. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 40. Střely na branku: 49:39. Průběh utkání: 5:0, 5:3, 6:3.

Průběh utkání

Jihlavským dorostencům vyšel skvěle úvod a závěr první třetiny a orámovali ji dvěma góly. Po minutě hry je nejprve poslal do vedení Hynek Tobola, který dostal od libereckých hráčů dost prostoru, sjel si mezi kruhy a střelou těsně nad ledem rozvlnil síť za Krejčím. Minutu před sirénou domácí udeřili v přesilovce, po velkém závaru se prosadil z dorážky Petr Trávník.

Gólová přestřelka odstartovala až ve druhé dvacetiminutovce. Domácí hokejisté nejprve navýšili náskok až na 5:0, když se nejprve dvakrát prosadil Jan Štěrba, který zužitkoval Tobolovu přihrávku a poté nadvakrát zakončil i únik po levé straně, další branku přidal z dorážky Petr Trávník.

Jenže hosté ani za velmi nepříznivého stavu nesložili zbraně a do konce prostřední části snížili až na rozdíl dvou branek. Během tří a půl minuty se nejprve prosadil z dorážky Jakub Mrázek, poté zakončil svůj únik pod vyrážečku Marek Langhammer a gól na 5:3 zařídil střelou od modré obránce Tygrů Jan Slavík.

Zatímco druhá třetina byla bohatá na góly, v závěrečné části se domácí zaměřili na uhlídání svého náskoku, a byli ve svém snažení úspěšní. V závěru navíc ještě pečetil jejich vítězství Marek Lupač. Dukla vyhrála 6:3 a získala podruhé v řadě v zápase se silným soupeřem všechny tři body.

Ohlasy trenérů

Jan Šťastný (Liberec): „Těžko můžeme venku vyhrávat, když si necháme dát pět gólů a začneme hrát až za stavu 5:0. Soupeř je kvalitní, má zkušenější hráče a už si to pohlídal. Je pravda, že jsme nějaké šance pak za stavu 5:3 měli, trefili jsme i tyčku, a kdybychom nějaký gól dali, mohlo to být drama. Domácí brankou na 6:3 už se to pak ale rozhodlo.“

Jiří Jungwirth (Jihlava): „První třetina byla taková zahřívací, po škole ty začátky bývají vždycky mizerné, málo se bruslilo. Líbila se mi hlavně druhá třetina, i když skončila 3:3. Mohla být ale klidně 6:0. Vlétli jsme na soupeře, měli jsme hodně šancí, až pak v tom závěru jsme si po našich výrazných chybách nechali dát tři góly. Soupeř byl pak zpátky ve hře, na začátku třetí třetiny na nás trochu vlítl, ale pak tím gólem na 6:3 jsme rozhodli. S výkonem jsem docela spokojený, byly tam nahrávky, kombinace. Poprvé jsme vlastně hráli na čtyři útoky, aby byli kluci všichni ve hře, byl to pro ně trochu nezvyk, ale zvládli jsme to dobře.