2:1
(0:0, 1:0, 1:1)

14.11.2009 / Jakub Mezlík

14.11.2009 12:00, Extraliga staršího dorostu - 20. kolo

HC Dukla Jihlava

Rittich - Čurilla, Hlaveš, Zadražil, Tobola, Martínek, Musil, Kříž, Šťastný Ja. - Brychta, Matějka, Prokš - Pěška, Přidal, Plch - Štěpán, Zídek, Kret - Svobodník, Vlček, Pilař M.
2

Hradec Králové

Mahdal - Čáp, Poláček, Kopsa, Kováč, Pilař P., Červený - Ropický, Půlpán, Stříteský - Gabriel, Havelka, Janoušek - Filip, Světlík, Valášek - Bartoň
1
Branky a nahrávky: 22. Kret, 57. Štěpán (Plch) - 48. Gabriel (Červený). Rozhodčí: Mertl - Blažek, Zíka. Vyloučení: 6:2, navíc Světlík (HKR) 10 min. OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Střely na branku: 34:23. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

Průběh utkání

První třetina přinesla spíše opatrnou hru z obou stran, než šance na jedné či druhé straně. A s minimem příležitostí si poradili dobře chytající gólmani Rittich a Mahdal. Hradecký brankář byl však klíčovým hráčem u vedoucí branky Dukly.

Ve 22. minutě Mahdal vyjel za branku pro puk, nešťastně ho nabídl Vojtěchu Kretovi, pro nějž už nebyl problém vyjet si od mantinelu a zakončit do prázdné branky. Těsné vedení si Dukla hlídala i v následujících minutách, i přestože hrála v prostřední části třikrát v oslabení. Ritticha nebezpečně ostřeloval zejména obránce Čáp, jihlavský brankář však vycházel ze soubojů vítězně.

Hradci se povedlo ve třetí části vyrovnat, když ve 48. minutě vyřešil Lukáš Gabriel akci dva na jednoho střelou švihem pod víko. Domácí dorostenci ale nesložili zbraně a zatlačili soupeře do obranného pásma. A v 57. minutě slavili úspěch, za Mahdala dorazil puk Jan Štěpán. V dramatickém finiši už vedení udrželi a získali po boji všechny tři body.

Ohlasy trenérů

Miloš Říha (Hradec Králové): „Utkání se mi hodnotí těžko, s Jihlavou jsme letos prohráli i potřetí, je to pro nás těžké psychicky. Myslím si, že to byl vyrovnaný zápas, domácí byli šťastnější, když se jim podařilo dát gól v 57. minutě. Škoda, že jsme se v průběhu té poslední desetiminutovky dostali pod tlak a inkasovali jsme z toho. V závěru jsme pak mohli i vyrovnat, měli jsme to tam třikrát nalitý mezi kruhama, takové šance musíme proměňovat."

Luboš Sláma (Jihlava): „Byl to vyrovnaný zápas, byli jsme o kapánek lepší. Trošku mě mrzí, že jsme dostali ten gól na 1:1 po střele do nohou hráče a vlastně první akci dva na jednoho. Potom mě mrzí, že když si za stavu 2:1 řekneme na střídačce nějaké pokyny, tak je neplníme a vyhodíme puk tak, že ho chytí hráč na modré čáře. Ještě že to rozhodčí písknul jako sevření. Ale kluky bych chtěl jinak za přístup pochválit, ať je to první nebo čtvrtá pětka, všichni odehráli to, co měli za úkol. A od toho se musíme odrážet. Jsem rád za těsnou výhru, takové vítězství je strašně cenné.“