1:2
(0:1, 1:0, 0:1)

Jihlavští hokejisté v derby neuspěli

28.12.2009 / Pavel Zeman, Jakub Mezlík

Jihlavští hokejisté v přímém souboji o páté místo prvoligové tabulky podlehli regionálnímu rivalovi z Třebíče 1:2. Hosté se dostali na Horáckém zimním stadionu do vedení hned v úvodu zápasu, a i když se povedlo ve druhé třetině Ladislavu Rytnauerovi vyrovnat, v závěrečné části rozhodl svým druhým gólem o vítězství Horácké Slavie Lukáš Nahodil.

Fotografie ze zápasu najdete zde.
28.12.2009 17:30, 1. liga ČR - 34. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Ficenc, Chvátal, Staněk, Kašpar, Takáč, Posmyk, Novák - Rytnauer, Čachotský, Hodek - Mareš, Bezděk, Haluza - Man, Dušátko, Polcar - Hrbatý, Suk, Krupka
1

SK Horácká Slavia Třebíč

Lev - Gula, Sedláček, Sláma, Koktan, Ostrčil, Bulička, Kadela R. - Laš, Kratzer, Přibyl - Rod, Nahodil, Obdržálek - Burian, Zahradník, Stejskal - Čech, Vítek
2
Branky a nahrávky: 27. Rytnauer (Ficenc, Hodek) - 2. Nahodil (Rod, Obdržálek), 52. Nahodil (Sláma, Obdržálek). Rozhodčí: Smitka - Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 6:7, navíc Hodek (JIH) 10 min. OT - Sedláček (TRE) 5 + do konce. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3347. Střely na branku: 39:33. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

Průběh utkání

Povánoční období a kvalitní soupeř. Ideální kombinace pro nejvyšší návštěvu letošní sezóny na Horáckém zimním stadionu. Derby dvou mužstev z Vysočiny si vychutnalo 3347 diváků. Třebíč přijela do Jihlavy bez svého hlavního kouče Jaromíra Šindela, který vede reprezentační dvacítku na mistrovství světa v Kanadě.

Na její výkon to ale nemělo žádný vliv. První třetina se odehrávala jasně v režii hostů. Hned ve 2. minutě se prosadil Lukáš Nahodil. Nejproduktivnější hokejista první ligy prokázal, že i v jedenadvaceti letech se dokáže zachovat jako zkušený mazák. Z rohu kluziště nahodil puk na dezorientovaného Řehoře, od jehož brusle se puk stočil za brankovou čáru - 0:1.

Ve 4.minutě vypálil Stejskal - pravá tyč Řehořovy klece pocítila sílu puku. Jihlavští se nemohli dostat do zápasu. Ani dlouhá přesilovka 5 na 3 k ničemu nevedla. Naopak. Třebíč s přehledem kontrolovala střední pásmo a vyrážela do rychlých protiútoků. Jeden z nich neproměnil z trestné lavice se vracející Pavel Bulička.

Do druhé části nastoupili domácí o poznání svižněji. Přesilovou hru využil ve 27. minutě Rytnauer, kterého nahrávkou zpoza branky našel Daniel Hodek - 1:1. Opravdu povedená akce zkušených forvardů.

Vynikající sezónu prožívá třebíčský Lukáš Nahodil. První místo v tabulce produktivity si upevnil svým 16. gólem sezóny. Líně se povalující touš protlačil nadvakrát za bezmocně ležícího Řehoře - 1:2.

Dukla opravdu neměla svůj den. Sportovně je třeba uznat, že vítězství si Horácká Slavia zasloužila. Poctivým výkonem jistě na dálku potěšila trenéra Šindela, jehož dvacítku čekají na MS po dvou porážkách zápasy o všechno.

Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný (trenér Třebíče): „Přijeli jsme bez několika hráčů základní sestavy. Řekli jsme si ale, že to nebudeme řešit. Semkli jsme se a bojovali i za ty, kteří zůstali doma. První třetina byla z naší strany vynikající. To pětiminutové oslabení nám ale vzalo opravdu hodně sil. Ve druhé třetině se projevilo, že jsme v úvodu přepálili to tempo. Domácí to vycítili a byli aktivnější. Prvních osm minut poslední třetiny Dukla pokračovala v tom dobrém tempu z druhé části, ale pak jí trošku došla pára. Ze sedla jí vyhodil ten gól na 2:1. V závěru už to byla z jihlavské strany křeč. Před těmi bojovníky, kteří dnes nastoupili musím smeknout a poděkovat jim za výkon.“
Roman Mejzlík (trenér Jihlavy): „Začali jsme katastrofálně. Soupeř byl jasně lepší. Mohl vyhrávat i větší rozdílem. Díky brankáři a trošce štěstí jsme zůstali pořád ve hře. Od druhé třetiny jsme byli lepším týmem, ale naše koncovka je katastrofální. Nedáváme doma góly a od toho se vše odvíjí. Máme i zbytečně komplikovanou koncovku v přesilových hrách. Nezbývá než pogratulovat soupeři k vítězství.“

Fotogalerie utkání

Fotogalerie