1:2p
(1:0, 0:1, 0:0 - 0:1)

Proti Hradci získala Dukla pouze bod

27.01.2010 / Petr Sedlák

Poslední zápas před domácími fanoušky odehrál v jihlavském dresu Petr Haluza a rozloučil se s nimi gólovou trefou. Bohužel to byl jediný přesný zásah jihlavského týmu. Na gól útočníka vracejícího se po zápase s Chomutovem do Olomouce dokázali hosté odpovědět a v prodloužení rozhodli o zisku druhého bodu. Dukla i přes porážku 1:2 zůstává na šestém místě.

Fotografie od Zbyňka Zápotočného najdete zde.
27.01.2010 17:30, 1. liga ČR - 43. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Staněk, Malena, Ficenc, Kašpar, Posmyk, Dobrovolný - Hodek, Zeman, Čachotský - Rytnauer, Bakus, Haluza - Krupka M., Bezděk, Krupka L. - Suk, Dušátko, Man - Hrbatý
1

Hradec Králové

Luňák - Křetínský, Táborský, Karlíček, Hendrich, Seidl, Nedbal, Lesák - Rapáč, Roubík, Kadlec - Budínský, Koudelka, Volráb - Hruška J., Moskal, Hruška O. - Šejnoha, Berger
2
Branky a nahrávky: 6. Haluza (Rytnauer, Bakus) - 29. Budínský (Koudelka, Volráb), 64. Nedbal (Hendrich). Rozhodčí: Blecha - Jílek, Polonyi. Vyloučení: 4:7, navíc Luňák (HKR) 10 min. OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1472. Střely na branku: 38:38. Průběh utkání: 1:0, 1:2.

Průběh utkání

Od tohoto duelu se očekával velice bojovný a útočný zápas, celý se však odehrával ve velmi pomalém tempu. Vstup do zápasu jihlavští hokejisté zvládli na výbornou. Hned v 6. minutě se po přihrávce Rytnauera v početní výhodě trefil Petr Haluza – 1:0, který se tak dokázal prosadit i v posledním zápase před domácím publikem jako jihlavský hráč.

Sudí Blecha vzal otěže zápasu od první minuty pevně do svých rukou. Nejprve byl vyloučen Martin Krupka, poté Man, na druhé straně Seidl a Hruška. Ani jeden z týmů však žádné z těchto početních výhod nevyužil. Do šaten tak domácí tým odcházel s nejtěsnějším možným vedením.

Ve druhé části mohl Haluza zvyšovat brankový rozdíl, z mezikruží ale trefil tyč Luňákovy branky. Na druhé straně se před Řehořem ve 29. minutě po nepřehledné situaci nejlépe zorientoval Budínský a srovnal na 1:1. Do konce třetiny se jihlavským ještě “podařilo“ jednou natrefit brankovou konstrukci, z úhlu měl šanci skórovat Bakus.

Ve třetí třetině byl k vidění pořád ten samý pomalý a pro diváka ne příliš zábavný hokej. Na stadion si našlo cestu 1472 diváků. Základní hrací doba nerozhodla o vítězi a hra se tedy přesunula do prodloužení. Minutu a půl před koncem prodloužení rozhodl o hradeckém vítězství střelou z mezikruží Nedbal – 1:2.

Ohlasy trenérů

Jiří Slabý (asistent trenéra Hradce): „My jsme vše podřídili taktice. Přijeli jsme sem uhrát bod. Myslím si, že ten hokej nevypadal, jak měl vypadat, ale nechtěli jsme Duklu pustit do hry. V současné době se nám tolik nedaří. Tak jsme se snažili Dukle tu hru rozbíjet a to si myslím, že se nám podařilo. Jsme rádi za to, co se nám podařilo. Tím pádem jsme se hodně posunuli té čtvrté příče, což je pro nás úspěch."
Roman Mejzlík (trenér Jihlavy): „Myslím, že z naší strany to nebylo dobré utkání, i když soupeř je kvalitní a dlouhodobě se pohybuje na špici ligové tabulky. My jsme měli malou aktivitu útočníků a vázla nám rozehrávka ze třetiny. Celkově to utkání nebylo povedené a nakonec jsme rádi za bod, protože i když jsme měli ve druhé třetině dvě břevna, tak soupeř měl ve třetí třetině více šancí."

Fotogalerie utkání

Fotogalerie