5:3
(2:1, 2:1, 1:1)

V Chomutově Dukla na body nedosáhla, v tabulce ji předstihlo Znojmo

30.01.2010 / Miroslav Kučera

Jihlavští hokejisté neuspěli na ledě jednoho z horkých favoritů na postup do extraligy a spadli na sedmou příčku prvoligové tabulky. V Chomutově prohráli 3:5, domácí si těsné vedení udržovali téměř po celý zápas. V brance Dukly se po delší době představil Marek Benda, o gólové zásahy se postarali Libor Bezděk, Ladislav Rytnauer a trestné střílení proměnil Tomáš Čachotský.
30.01.2010 17:30, 1. liga ČR - 44. kolo

Piráti Chomutov

Závorka - Pulpán, Bombic, Trefný, Grof, Malínský, Hájek, Všetečka, Posmyk M. - Hruška, Kraft, Duda, Eiselt, Trochta, Procházka, Hašek, Mikšovic, Jíra, Polanský, Kůs, Jeslínek
5

HC Dukla Jihlava

Benda - Novák, Staněk, Ficenc, Kašpar, Posmyk O., Malena, Dobrovolný - Krupka M., Zeman, Rytnauer, Hrbatý, Polcar, Hodek, Dušátko, Krupka L., Čachotský, Suk, Bezděk, Haluza
3
Branky a nahrávky: 4. Kraft (Hruška, Bombic), 11. Eiselt (Trochta, Grof), 24. Bombic (Hruška, Kraft), 36. Grof (Duda, Trochta), 60. Trochta (Grof, Duda) - 12. Bezděk (Hodek, Čachotský), 28. Rytnauer (Čachotský, Malena), 46. Čachotský (TS). Rozhodčí: Wagner - Hynčica, Mašek. Vyloučení: 7:10, navíc Eiselt (CHM) 10 min. 0T. - Malena 10 min. 0T, Dobrovolný (oba JIH) 5 + do konce utkání. Využití: 3:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1552. Střely na branku: 47:24. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3, 5:3.

Průběh utkání

Úvod utkání ovládli domácí hokejisté a hned při druhém střídání se prosadila první pětka. Hruška na sebe nalákal dva hokejisty Jihlavy, předložil kotouč úplně volnému Milanu Kraftovi a ten nedal Bendovi šanci - 1:0. Domácí ze své hry nepolevili a hra se odehrávala převážně ve středním pásmu. V polovině první třetiny se skóre měnilo podruhé. Trochta našel přenou přihrávkou Václava Eiselta a ten trefil místo přesně nad lapačkou - 2:0. Hned vzápětí se ovšem Dukle podařilo snížit. V přesilové hře vystřelil od modré Hodek a Libor Bezděk perfektní tečí usměrnil puk mezi betony Závorky, který se přesouval - 2:1. Do konce první třetiny se žádný tým již nedokázal prosadit, a tak se odcházelo do kabin za stavu 2:1.

Na začátku druhé třetiny byl vidět především Radek Duda, který zatápěl hostující obraně a nakonec si i vykoledoval faul. V následné přesilovce se domácí prosadili potřetí. Opět první formace roztočila přesilovkový kolotoč, puk se dostal na modrou čáru k Františku Bombicovi a jeho střela skončila až v síti za Bendou- 3:1. Na ledě se trochu přiostřilo a důkazem toho byla i příležitost Jihlavských, kteří měli k dispozici dlouho dvojnásobnou přesilovku, kterou využili. Ladislav Rytnauer vystřelil na Závorku a tomu kotouč propadl až do sítě - 3:2. hra byla více méně klidná až do doby, kdy si Malena vyšlápnul na Milana Procházku, kterého poslal na mantinel. Domácí útočník nakonec odešel po svých do kabiny a utkání nedohrál. Chomutovští se do konce třetiny dokázali ještě jednou prosadit. V přesilovce 5 na 3 se po sérii střel dostal ke kotouči Jakub Grof a dělovou ranou propálil vše, co mu stálo v cestě - 4:2.

Na počátku poslední třetiny měli domácí opět výhodu jednoho hráče v poli, ale byli to Jihlavští kdo dal gól. Domácí obraně ujel Čachotský, který ač hákován zakončil, ale Závorka byl připravený. Rozhodčí však k nepochopení domácích zkřížil ruce nad hlavu a z trestného střílení se sám faulovaný nemýlil - 4:3. Hokejisté z Vysočiny vycítili příležitost k vyrovnání a hrnuli se do útoku, kde však troskotali na domácí obraně nebo Závorkovi. Tři minuty před koncem utkání najel Dobrovolný do Jeslínka, narazil ho na mantinel a vysloužil si trest na 5 minut a do konce utkání. Následně ještě hosté špatně střídali a darovali tak domácím možnost dohrávat třetinu se dvěma muži na ledě navíc. Tři vteřiny před koncem vyšachovali hostující obranu Grof s Dudou, prvně jmenovaný poslal puk na Martina Trochtu a ten zavěsil - 5:3. 5:3 byl tedy i konečný stav utkání.

Nejlepšími hráči utkání byli zvoleni Jakub Grof a Tomáš Čachotský.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta (Jihlava): „Mé hodnocení utkání je jasné. Myslím, že to dnes rozhodly přesilovky, kterých jsme domácím nabídli moc. A domácí nás za ně potrestali. Hráli jsme minimální dobu 5 na 5 a to se pak dá jen těžko vyrovnat."

Radim Rulík (Chomutov): „Dnes jsme dobře začali, dali jsme dvě branky v první třetině, ale Jihlava se pořád držela v zápase a dotahovala. Jsem rád, že jsme to nakonec zvládli. Dnes byla Jihlava houževnatým soupeřem, ale podali jsme dobrý výkon. Dali jsme pět branek, ale šancí jsme měli spoustu."