3:4
(1:1, 0:2, 2:1)

04.09.2010 / Zdeněk Drla

04.09.2010 12:00, Extraliga staršího dorostu - 2. kolo

HC Dukla Jihlava

Hlávka (46. Krejčík) – Pavlas, Kříž, Tobola H., Dobrovolný, Peroutka, Zadražil, Donutil, Čurilla – Březka, Lupač, Trávník - Mandát , Vlček, Štěpán – Gregar, Střecha, Přidal – Hošek, Kohout D., Štěrba
3

VHK ROBE Vsetín

Kohn – Štědrý, Hradil, Galia, Neuwirth, Pelc, Žák - Vašíček, Brida, Daněk, Ptáčník, Štrbík, Slováček, Janeba, Stodůlka, Pokorný, Kohout M., Tobola D.
4
Branky a nahrávky: 15. Trávník (Lupač, Březka), 46. Štěpán (Střecha, Zadražil), 57. Střecha (Tobola H., Přidal) - 1. Slováček, 23. Brida (Pelc), 33. Vašíček (Tobola D., Pelc), 46. Brida (Janeba). Rozhodčí: Pešina - Matějček, Novák. Vyloučení: 6:7, navíc Slováček, Kohout M. (oba VSE) 10 min. OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 45:32. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:4, 3:4.

Průběh utkání

I když první střelu na brankáře hostí vyslali jihlavští hráči už po pár vteřinách hry, jako první se ze vstřeleného gólu radovali Valaši. A to hned v první minutě, kdy jihlavský hrá4 trefil pukem Ondřeje Slováčka a ten se dostal do samostatného úniku. Střelou nad Hlávkovu vyrážečku otevřel skóre - 0:1.
Jihlava srovnala až v 15. minutě, kdy po souhře Lupače s Březkou dostal puk mezi betońy vsetínského gólmana Petr Trávník - 1:1.

Strážce vsetínské klece v zápase chvílemi čaroval. Když na něj David Dobrovolný vypálil prudkou střelu od modré, ležící Kohn stihl do střely vymrštit svůj beton. Nepochodili ani další střelci Jihlavy - Peroutka, Přidal nebo Štěpán se Střechou.

Naopak udeřilo na druhé straně. Střelou po ledě zvýšil na 2:1 Michal Brida. Nabídnutou možnost navýšit brankové konto Vsetín odmítl ve 29. minutě. Petr Donutil fauloval vsetínského Ptáčníka a rozhodčí Pešina nařídil trestné střílení. Ptáčník mířil mezi Hlávkovy betony, ale jihlavského gólmana neprostřelil.

Valaši odskočili na rozdíl dvou branek ve 33. minutě, kdy jihlavští obránci zapomněli na nikým nehlídaného Tomáše Vašíčka, který přesnou střelou k levé tyči přidal třetí vsetínskou branku. Jihlava dokázala vstřelit kontaktní gól ve 46. minutě, ale po pár desítkách vteřin to bylo zase o dvě branky - 2:4.

Možnost korigovat výsledek měli jihlavští mladíci pět minut před koncem. Ve vlastním oslabení se prosmýkl kolem mantinelu Jan Mandát a dostal se až před Kohnovu branku. Zde naservíroval puk Tomáši Střechovi. Ten byl ale faulován, stejně jako Mandát. Hlavní rozhodčí Pešina proto poslal pykat na lavici hanby hned dva vsetínské hráče. Jihlava tak hrála přesilovku 5 na3. Tu červenožlutí nevyužili. Branku vstřelili až tři vteřiny po jejím skončení, kdy se ještě oba provinilci nestihli vrátit z trestné lavice - 3:4.

V závěru Dukla přitlačila na pilu, ale několik slibných šancí v gól nepřetavila.

Ohlasy trenérů

Luboš Jenáček, trenér Vsetína: „Jsme teprve na začátku. Soutěž bude letos hodně vyrovnaná. Jihlava včera překvapila ve Vítkovicích, my jsme až v prodloužení prohráli v Třinci. Dneska se nám podařilo dát nějaké branky. Konečně nám to tam začalo padat. Dali jsme čtyři branky a na ně s dobrým gólmanem by se mělo vyhrát. Hráli jsme bojovně. Náš brankář Tomáš Kohn podal vynikající výkon."

Luboš Sláma, trenér Jihlavy: „Dnešní zápas byl pro nás nešťastný. Hned při druhém střídání jsme dosatli laciný gól, kdxy náž hráč nastřelil jsoupeřova hráče a ten ujel. Když jsem stav srovnali, tak jsme zase dostali dva lehké góly. Soupeře jsme lehce pouštěli do hry. Když jsme začali mít tlak, tak se necháme vyloučit. Dneska to nebylo takové obrovské nasazení jako včera, chyběla tam ta jiskra. Nebyli jsme připraveni dát góly. Hlavně v závěru, kdy jsme měli spoustu šancí. Vsetín tady odehrál výborný zápas a ukázal nám, že hokej se dá hrát i chytře a jednoduše."