3:5
(2:0, 1:3, 0:2)

10.09.2010 / Miroslav Fantal

10.09.2010 17:30, Extraliga staršího dorostu - 3. kolo

HC Olomouc

Lukáš - Schejbal, Škůrek, Vondra, Ziegler, Němec, Jirák, Paksi, Králík, Tomiga, Kebza, Kunce, Peštuka, Koutský, Ostřanský, Hánl, Jergl, Zítka
3

HC Dukla Jihlava

Krejčík - Pavlas, Kříž, Tobola, Dobrovolný, Čurilla, Peroutka, Zadražil, Kohout - Březka, Lupač, Kovářů, Štěpán, Vlček, Mandát, Přidal, Střecha, Gregar, Štěrba, Donutil, Svobodník
5
Branky a nahrávky: 9. Ostřanský (Jergl, Hánl), 12. Tomiga (Králík, Schejbal), 22. Kebza (Králík) - 22. Gregar (Přidal, Zadražil), 23. Střecha (Přidal, Peroutka), 40. Březka (Kovářů), 58. Zadražil (Gregar, Přidal), 60. Mandát. Rozhodčí: Kubičík - Černý, Kříž. Vyloučení: 7:4. Využití: 1:1. Diváci: 80. Střely na branku: 28:32. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:5.

Průběh utkání

V úvodu utkání si obě mužstva vyzkoušela hru v početní výhodě. Zatímco Hanáci měli možnost zahrávat obyčejnou přesilovku, hostům z Vysočiny nabídl soupeř minutovou výhodu proti třem. Ovšem ani jeden z týmů se v početní převaze neprosadil. První branku viděli diváci v deváté minutě, kdy si v přečíslení dva na jednoho vyměnili kotouč Aleš Jergl s Milanem Ostřanským, který poslal puk do polodkryté klece - 1:0.

Domácí byli na koni a i v dalších minutách ohrožovali Krejčíka. Ten podruhé kapituloval ve 13. minutě. V přesilové hře našel Lukáš Králík u pravé tyče volného Jakuba Tomigu, který nadvakrát poslal kotouč do sítě - 2:0. V dalším průběhu třetiny měli hosté další početní výhodu, ale i přes velký tlak se hráči Dukly neprosadili.

Začátek druhé třetiny nezastihl obranu obou týmů zrovna v nejlepší formě. Hned v jednadvacáté minutě se poprvé v utkání prosadili hosté, když olomouckého gólmana prostřelil Martin Gregar - 2:1. Hanáci zareagovali rychle, když ani ne za minutu vrátil Kohoutům dvoubrankové vedení Karel Kebza - 3:1. Brankové hody v úvodu druhé třetiny ukončil o 47 sekund později jihlavský Tomáš Střecha, který si vybruslil před Lukáše a střelou pod ležícím gólmanem snížil na rozdíl jediné branky - 3:2.

Hosté měli velkou snahu vyrovnat, ale i domácí se pouštěli do nebezpečných situací. Minutu před druhou sirénou se přeci jen mužstvo z Vysočiny dočkalo. Ondřej Kovářů nejprve neproměnil sólový nájezd, ale svou chybu hned v zápětí napravil přesným pasem na volného Filipa Březku, který bekhendovou střelou prostřelil Lukáše - 3:3.

Ve třetí třetině se oba týmy začaly více soustředit na bránění, a proto hra dopředu nebyla tak kvalitní, jako v předchozích dvou částech. Přesto se hráči obou celků dostávali do zakončení. Jihlavští měli více příležitostí ke vstřelení rozhodující branky. Tu největší spálil pět minut před koncem Marek Lupač, když neproměnil samostatný nájezd.

Avšak nic jej nemuselo mrzet. O dvě minuty na to, v přesilové hře, se od modré napřáhl Zadražil, jehož střelu tečoval za Lukášova záda Vojtěch Zadražil - 3:4. Opaření domácí poté zkusili hru bez gólmana, která se jim ale vůbec nepovedla a tak pátou branku Dukly mohl do opuštěné klece od červené čáry přidat Jan Mandát - 3:5.

Ohlasy trenérů

Luboš Sláma, Jihlava: „Olomouc nás překvapila aktivní hrou, hrála dobře dopředu, první třetinu nás přečíslovala. O přestávce jsme museli udělit určité pokyny, aby hráči nechodili do brejků. Druhou třetinu jsme hráli lépe, začali jsme střílet góly. Závěr utkání byl z naší strany dobře odmakaný. Jsem rád, že jsme v power-play dali gól. Chtěl bych poděkovat oběma mužstvům za pěkný hokej."

Luděk Konopčík, Olomouc: „Myslím, že jsme utkání začali velmi dobře. Parádní první třetina. Naváděl jsem kluky, aby na ni navázali i ve druhé třetině. Bohužel jsme hned inkasovali. Potom jsme sice odskočili znovu na rozdíl dvou branek, ale soupeř do konce třetiny vyrovnal. Na nás pak padla deka a už jsme se do toho zpět nedostali. Potom přišlo vyloučeni a čtyři minuty před koncem jsme dostali gól. Pak ještě jeden v power-play, ale myslím si, že to bylo z velkého ofsajdu."