1:4
(0:0, 1:1, 0:3)

21.10.2010 / Tomáš Schmiedt

21.10.2010 17:30, Extraliga staršího dorostu - 17. kolo

HC Olomouc

Lukáš – Kebza, Němec, Škůrek, Hes, Novotný, Jirák, Paksi, Spěvák, Jergl A., Bauer, Zítka, Rašner, Vondra, Ostřanský, Koutský, Macek, Kunce, Schejbal, Peštuka
1

HC Dukla Jihlava

Krejčík – Zadražil, Kříž, Dobrovolný, Kohout, Tobola, Štěpán, Hošek, Peroutka - Březka, Lupač, Střecha - Vantuch, Vlček, Gregar - Kovářů, Mandát, Svobodník
4
Branky a nahrávky: 31. Peštuka (Jergl A.) - 39. Kovářů (Střecha), 44. Kovářů (Mandát, Zadražil), 45. Vlček (Dobrovolný, Vantuch), 56. Vantuch (Vlček, Gregar). Rozhodčí: Volf – Cik, Novotná. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 20:39. Průběh utkání: 1:0, 1:4.

Průběh utkání

Až na dvě vyložené šance se v úvodní dvacetiminutovce nic nestalo. Tu první měl hned na začátku Novotný, který ale nevyzrál na Krejčíkův beton. Na druhé straně kontroval Mandát, který se ocitl volný před Lukášem, puk ale poslal jen do rohu kluziště.

Hra v druhé části navazovala na tu první, hráči se jen těžko dostávali do šancí. Když už se ale do nějaké dostali, bylo to většinou po chybě soupeřovy obrany. Z toho také padly první dvě branky utkání. Nejdříve se v polovině zápasu po pěkné akci dva na jednoho prosadil Jiří Peštuka.

Jihlavští ale dokázali do konce prostředí třetiny kontrovat, po šikovné nahrávce Střechy se před domácím brankářem ocitl nikým nehlídaný Ondřej Kovářů, jenž bekhendovou střelou pod břevno nedal Lukášovi šanci.

Hanáci poté zaspali začátek třetí části, což se jim nakonec stalo osudným, poněvadž Dukla dokázala během necelé jedné minuty dvakrát udeřit. Nejprve se v přesilové hře dostal k vyraženému puku Ondřej Kovářů, který již neměl problém podruhé v zápase skórovat. Na něj pak při podobné situaci navázal svou úspěšnou trefou Martin Vlček.

Olomoucký zmar dokonal pět minut před koncem Marek Vantuch, jenž po jihlavském přečíslení protlačil touš za Lukášova záda. Dukla si tak z Hané odvezla tři cenné body.

Ohlasy trenérů

Luboš Sláma (HC Dukla Jihlava): Byl to vyrovnaný zápas. My jsme do Olomouce přijeli hlavně bránit, poněvadž jsme tým s nejvíce obdrženými brankami. V první třetině jsme udělali dvě chyby, dostali jsme z toho jeden gól. Dokázali jsme to však srovnat. Ve třetí části jsme vstřelili jednu šťastnou branku, což nás zase nakoplo. Naštěstí jsme pak hráli až do konce a vítězství vybojovali.

Luděk Konopčík (HC Olomouc): Zápas se mi hodnotí velmi špatně, poněvadž na jeden gól se doma nevyhrává. První třetinu hrály oba mančafty špatně. Ve druhé části jsme se sice trochu zvedli, ale v jejím závěru jsme bohužel inkasovali. Ve třetí třetině pak přišlo vyloučení, které se nemělo stát a které také soupeř potrestal. Za minutu pak Jihlava zvýšila na tři jedna, z čehož jsme se už nevzpamatovali.