1:5
(0:3, 0:2, 1:0)

Mladší dorostenci Dukly oplatili Rebelům porážku

07.11.2010 / Zdeněk Drla

Týden regionálních derby s Havlíčkovým Brodem pokračoval v neděli dopoledne, kdy do Kotliny zamířili mladší dorostenci. Svěřenci trenéra JIřího Jungwirtha oplatili Rebelům zářijovou porážku z domácího ledu 3:5 a v utkání 13. kola extraligy mladšího dorostu zvítězili 5:1. První čtyři góly zařídila úderná dvojice Jan Mandát Ondřej Kovářů. Na 5:0 zvyšoval Jaroslav Hotař. Mladí Rebelové zaznamenali čestný úspěch až v 52. minutě.
07.11.2010 09:30, Extraliga mladšího dorostu - 13. kolo

HC Rebel Havlíčkův Brod

Vaněček - Dundáček, Krajcigr, Vala, Blaha, Lobo, Žuček - Vosyka, Ludvík, Hlídek - Vlček, Beránek, Krajhanzl - Málek, Voplakal, Mašek - Varlamovič
1

HC Dukla Jihlava

Svoboda - Čermák, Szathmáry, Půža, Brussmann, Port, Cívka - Kovářů, Beran, Mandát - Hotař, Kašpar, Severa - Kutlák, Klaus, Mahút - Hubert
5
Branky a nahrávky: 52. Vosyka (Ludvík, Krajcigr) - 3. Kovářů (Beran, Mandát), 11. Mandát (Kovářů), 14. Mandát, 23. Kovářů (Beran), 35. Hotař (Kašpar). Vyloučení: 5:5, navíc Cívka (JIH) 10 min. OT. Využití: 1:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 66. Střely na branku: 24:34. Průběh utkání: 0:5, 1:5.

Průběh utkání

Mladíci Dukly vlétli na svého soupeře hned v prvních okamžicích zápasu. Jihlavští hráči zvedali ruce nad hlavu už v polovině třetí minuty, kdy po 18 vteřinách využili přesilovku. Poprvé v zápase se prosadila první formace. Jan Mandát nahrál Simonu Beranovi, jehož ránu gólman Vaněček vyrazil do prostoru vedle sebe, kde číhal úplně volný Ondřej Kovářů a zblízka dorazil kotouč do odkryté brány - 0:1.

Podruhé přinesla své ovoce spolupráce dua Kovářů - Mandát v 11. minutě, kdy prvně jmenovaný poslal přesný pas svému spoluhráči a ten nadvakrát překonal brodského gólmana Vaněčka - 0:2.

Skóre se v prvním dějství měnilo ještě jednou. V čase 13:15 vytěžil ze zmatku kolem branky Rebelů svůj druhý gól v zápase Jan Mandát, který zblízka přeloboval havlíčkobrodského muže s maskou - 0:3. Po třetím gólu si bral domácí tým oddechový čas.

Duo Jan Mandát (vlevo) Ondřej Kovářů je podepsáno pod čtyřmi góly v síti havlíčkobrodských Rebelů.

Také ve druhé třetině nastoupili jihlavští mladíci na svého soupeře hned v úvodu. Po dvou minutách a dvaadvaceti vteřinách hry vybídl Simon Beran šikovnou zadovkou ke skórování Ondřeje Kovářů, ten se nemýlil a z mohutného nápřahu vymetl horní roh Vaněčkovy brány - 0:4.

Na 5:0 z pohledu Dukly zvyšoval ve 35. minutě v přesilové hře Jaroslav Hotař, kterého poslal dopředu Michal Kašpar. Střelou z mezikruží našel skulinku mezi betony havlíčkobrodského gólmana.

Čisté konto pokazil jihlavskému Dominiku Svobodovi v 52. minutě Daniel Vosyka, který se dostal k odraženému puku po střele Tomáše Ludvíka.

Mladší dorost si tak z havlíčkobrodského ledu odvezl tři body za výhru 5:1.

Ohlasy trenérů

Jiří Jungwirth (trenér Jihlavy): Dneska jsme vyhráli naprosto zaslouženě. Největší zásluhu na výsledku má první pětka, která dominovala celému zápasu. Dala čtyři góly, navíc ještě jeden regulérní gól Ondry Kovářů nebyl uznán. Občas se v naší hře objevovaly chyby, kdy se nám dostávali hráči od mantinelu do prostoru před bránou. To by se nám nemělo stávat.

Richard Cachnín (trenér Havlíčkova Brodu): Vlítli na nás, líp bruslili, byli agresivnější. Dukla má hodně šikovné kluky v prvním útoku, kteří zařídili všechny góly. My dnes prostě neměli svůj den. Chyběl nám benzín, jak se tak říká. Dukla vyhrála naprosto zaslouženě.