1:0sn
(0:0, 0:0, 0:0 - 0:0 -1:0)

06.11.2010 / Markéta Částková

06.11.2010 12:00, NOEN Extraliga juniorů - 18. kolo

HC Dukla Jihlava

Rittich - Kolda, Martínek, Hlaveš, Cirhan, Jaroš, Zadražil - Kasalý, Mikeš, Vysloužil -Matějka, Pometlo, Němec - Prokš, Zídek, Brychta - Ludvík, Kret
1

BK Mladá Boleslav

Will- Vrba L., Arazim, Vrba F., Soukup, Martínek, Poláček, Belay - Rys, Mozík, Lenc - Jankovský, Sajdl, Jiránek - Chaloupka, Koudela, Hyka - Frolík, Matějček, Filip
0
Branky a nahrávky: rozhodující nájezd Brychta. Rozhodčí: Dvořák - Mertl, Slavík. Vyloučení: 5:8. Využití: 0:0. Diváci: 85. Střely na branku: 29:40. Průběh utkání: 1:0.

Průběh utkání

Od prvního vhozeného buly se hrál tvrdý a rychlý hokej. Domácím se už ve třetí minutě naskytla příležitost při přesilové hře. Po sérii přihrávek v útočném pásmu však zkusil zakončit pouze Kasalý, jeho střelu si ale brankář Will pohlídal. Hosté dokázali vzápětí zahrozit, Rittich však perfektními zákroky likvidoval soupeřovy střely bez mrknutí oka. První polovina třetiny přinesla domácím obrovskou šanci, když si v půlce šesté minuty Němec položil Willa, jeho beton byl však na správném místě a Němcova střela po ledu ho více neohrozila. Do konce první dvacetimutovky si dokázali oba celky vytvořit několik gólových šancí, proměnit je však nikdo nedokázal.

Do druhé části utkání vstupovali domácí v početní výhodě, trest byl na konci předchozí třetiny udělen hostujícímu Matějčkovi. Jihlavští však spíše prověřovali síly soupeře, než aby se dostali do zakončení. Ani další nabídnutou přesilovku, která přišla ve 24.minutě, červenožlutí nevyužili, naopak zaspali na útočné modré a do rychlého protiútoku se ve vlastním oslabení dostali hosté. Střely Sajdla i Lence si však domácí gólman pohlídal.

Ve 27.minutě přišlo vyloučení jihlavského Koldy. Boleslavští ihned uzavřeli domácí hráče v obranném pásmu, a už už to vypadalo, že bude Boleslav ve vedení. Rittich však po Haškově vzoru v bráně vyloženě čaroval, a soupeř si jen marně lámal hlavu, jak na něho vyzrát. Ani druhá třetina gól nepřinesla.

Začátek posledního dějství jihlavští sehráli opět v početní výhodě. Šanci si však nevytvořili. Utkání se přiostřovalo, a na obou stranách bylo několik vyloučení. Základní hrací doba však nestačila na to, aby byl znám vítěz tohoto klání.

Během pěti minut prodloužení se stav utkání také nezměnil. Na obou stranách byla vidět opatrnost. Jediný, kdo si vytvrořil větší šanci byl Hyka, který se sám rozjel proti Rittichovi. Jeho střela však neměla potřebnou sílu a rychlost. Rouzhodnout tedy musel anájezdová loterie. Za Jihlavu skóroval Brychta, který protáhl kotouč mezi betony Willa, i kapitán Vysloužil, ten zavěsil do horního růžku. Výbornou formu potvrdil David Rittich, který do své brány nepustil jediný puk. Domácí tak zvítězili fotbalovým výsledkem 1:0.

Ohlasy trenérů

Tomáš Potěšil (trenér Mladé Boleslavi): Nám se nevyvedl celý víkend. Předešlá utkání jsme hráli mnohem lépe. Tyto poslední dva zápasy jsme vůbec nebruslili, hlavně dneska ne. Soupeře jsme skoro dvojnásobně přestříleli, ale nedali jsme branku, což je to nejdůležitější. Jihlava bojovala a patří jí gratulace za vítězství.

Petr Svoboda (trenér Jihlavy): Dneska jsem ani my, ani Boleslav nebyli v optimální sestavě. Kluci chtěli vyhrát, hráli obětavě a za to jim chci poděkovat. Boleslav jsme k mnoha akcím nepustili. Musím pochválit samozřejmě gólmana Ritticha, který předvedl perfektní výkon. Víte jak to je, když nedostanete gól, nemůžete prohrát.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie