3:0
(0:0, 2:0, 1:0)

17.12.2010 / Vojtěch Vopat

17.12.2010 17:45, Extraliga staršího dorostu - 31. kolo

HC Dukla Jihlava

Krejčík - Peroutka, Kříž, Tobola, Dobrovolný, Zadražil, Kohout, Hošek, Čermák - Brabec, Štěpán, Střecha - Gregar, Vlček, Vantuch - Lupač, Mandát, Kovářů - Vítek, Svobodník, Štěrba
3

BK Mladá Boleslav

Sejpal (22. Novák) - Chalupa, Kurka, Holada, Budín, Valentík, Serbus, Bartoš, Boček - Protivný, Bičiště, Brandejský - Semirád, Hloušek, Marek - Teubner, Podsedníček, Štěpánek - Kalfiřt, Šimek
0
Branky a nahrávky: 21. Štěpán (Peroutka), 22. Kovářů (Tobola), 46. Kovářů (Zadražil, Krejčík). Rozhodčí: Paulík - Jeletz, Kotlík. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 75. Střely na branku: 32:23. Průběh utkání: 3:0.

Průběh utkání

Z počátku utkání bylo zřejmé, že domácí tým si přišel pro tři body. Prvních deset minut byli rozhodčí na ledě pouze dva, protože chybějící třetí rozhodčí zůstal v kalamitě. Nakonec místo něj přijel náhradní hlavní rozhodčí. V první třetině se sedmdesát pět diváků gólu nedočkalo, ale to jim domácí hráči vynahradili v druhé třetině. Hned v úvodu se do brány trefil Jan Štěpán, který téměř z nulového úhlu střílí mezi betony Sejpala a tomu už pouze kotouč projíždí mezi betony až za brankovou čářu. O minutu později střílel Ondřej Kovářů. Jeho střela doputovala až k brankáři, který si neporozumněl s obráncem a ten si puk do branky dostrčil. Druhá inkasovaná branka v rychlém sledu poslala Sejpala na střídačku, jeho místo v brankovišti zaujal Novák. V 37. minutě se poprvé vylučovalo. Na trestnou lavici jel Martin Kříž, ovšem tuto výhodu se nepodařilo hostům proměnit.

Při začátku třetího dějství byl vyloučen další jihlavský hráč. Jan Štěpán si jel odpykat dvouminutový trest za držení hole. O minutu později se podařilo uniknout opět Ondřeji Kovářů, který hned v zápětí vysílá puk mezi betony vystřídaného Nováka a zvýšil na tříbrankové vedení. V závěru poslední dvacetiminutovky se ještě domácí tým snažil zvýšit vedení, ale to už bylo slyšet konec zápasu. Utkání nakonec skončilo 3:0 pro domácí tým.

Ohlasy trenérů

Petr Zbíral (trenér Mladé Boleslavi): "Dali jsme si dva góly. Třetí třetina, to už byla pouze snaha udržet výsledek. Šance tam byli, ale domácí byli důraznejší, dostali se k třetímu gólu. My jsme nepromněnili vůbec nic. Jihlava dnes byla o chlup lepší."

Luboš Sláma (trenér Jihlavy): "Vítězství nad Mladou Boleslaví si hodně cením, dobře hráli konec druhé třetiny. Nám hodně pomohly dvě chyby gólmana hostů, které nás postavily do hry a my ten výsledek udrželi."