4:3p
(1:0, 1:1, 1:2 - 1:0)

18.12.2010 / Vojtěch Vopat

18.12.2010 12:00, Extraliga staršího dorostu - 32. kolo

HC Dukla Jihlava

Krejčík - Peroutka, Kříž, Tobola, Dobrovolný, Kohout, Hošek, Čermák - Brabec, Štěpán, Střecha - Gregar, Březka, Vantuch - Lupač, Mandát, Kovářů - Vítek, Svobodník, Štěrba
4

Bílí Tygři Liberec

Sobotka - Mrázek, Jandejsek, Erlebach, Slavík, Beránek, Pálek - Slivka, Urban, Kouba - Dlouhý, Mikyska, Psota - Knap, Klíma, Procházka - Belovič, Žďárský, Simandl
3
Branky a nahrávky: 6. Kovářů (Mandát, Tobola), 28. Lupač (Kovářů), 53. Střecha (Peroutka, Štěpán), 61. Štěpán (Peroutka) - 25. Urban, 49. Psota (Mikyska, Jandejsek), 50. Urban (Bělovič). Rozhodčí: Doležal - Potůček, Tasch. Vyloučení: 6:5. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 65. Střely na branku: 34:26. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 4:3.

Průběh utkání

Už z počátku utkání se do brány trefil Ondřej Kovářů. Vyjel na Sobotku spolu s Janem Mandátem, dvakrát si vyměnili puk, čímž zmátli brankáře hostů a už pouze stačilo přistrčit kotouč do odkryté brány. Hynek Tobola ještě střílel ke konci zápasu na bránu hostů, ovšem trefil pouze tyčku.

Při začátku druhé části sobotního utkání odjížděl na trestnou lavici Jiří Peroutka, aby si odseděl dvou minutový trest za hákování. Zkrátil mu jej ale Patrik Urban, který lehce projel obranou jihlavského týmu a zdolat Krejčíka mu také nedělalo problém. Puk nakonec skončil v levém horním rohu Krejčíkovy brány. O tři minuty později střílí na Sobotku Ondřej Kovářů. Trefuje se sice mimo konstrukci, ale hned potom se dostává puk k Marku Lupačovi, který střílí mezi betony brankáře hostů - 2:1.

V třetím dějství dal Liberec dvě rychlé branky, když prvně dobře mířil Matěj Psota mezi betony a následně také Patrik Urban. O tři minuty později odjížděl na trestnou lavici Michal Beránek. Dukla toho využila po devíti sekundách, když střílel Tomáš Střecha - 3:3. Tento stav zůstal i po šedesáti minutách hrací doby, takže muselo přijít prodloužení. V tom se téměř okamžitě prosadil Jan Štěpán, když střílí mezi tyč konstrukce a Sobotku. Utkání tedy končí za stavu 4:3 po prodloužení.

Ohlasy trenérů

Jan Zachrla (trenér Liberce): „Kdybychom dneska hráli lépe než včera, agresivněji napadali, tak by to bylo lepší. Na druhou stranu Jihlava hrála dobrý hokej, takže jsme těžko vyrovnávali, a pak v prodloužení to byla taková loterie. Udělali jsme pak dva hloupé fauly a Jihlava toho dokázala využít.

Luboš Sláma (trenér Jihlavy): „Opět vyrovnaný zápas. Skoro celé utkání jsme vedli, až ke konci jsme dostali rychlý třetí gól, a byli jsme rádi, že jsme to otočili na 3:3. Prodloužení se nám také povedlo. Je potřeba poděkovat klukům, jak přistoupili k dnešnímu i pátečnímu zápasu. Diváci byli zase slyšet. Myslím, že takhle musíme dál pokračovat."