4:2
(2:0, 1:1, 1:1)

V přímém souboji o třetí místo Dukla smetla Olomouc

07.02.2011 / Pavel Zeman

Důležitý zápas začal lépe pro Duklu, když si po brankách Libora Bezděka a Daniela Hodka a Michala Jeslínka vypracovala tříbrankové vedení. Hosté stačili ještě snížit Petrem Polodnou a Petrem Kolouchem, více už však nestihli. Do prázdné branky pečetil výhru 4:2 Daniel Hodek.
Fotografie ze zápasu najdete zde.
07.02.2011 17:30, 1. liga ČR - 44. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Ficenc, Suchý, Dobrovolný, Jaroš, Kaláb, Zelený, Posmyk - Hodek, Bakus, Čachotský - Jeslínek, Zeman, Kucsera - Sojčík, Padělek, Bezděk - Škumát, Maliník, Krupka
4

HC Olomouc

Žigárdy - Koma, Ondrušek, Nedbálek, Lhotský, Mikel, Staněk, Tesařík, Vyrůbalík - Lehečka, Ministr, Pekr - Kucharczyk, Domin, Haluza - Polodna, Šedivý, Černý - Kolouch, Brančík, Haas
2
Branky a nahrávky: 12. Bezděk (Zelený, Padělek), 19. Hodek (Bakus), 22. Jeslínek, 60. Hodek (Dobrovolný) - 26. Polodna (Černý), 50. Kolouch (Tesařík). Rozhodčí: Pavlovič - Klein, Skopal. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2652. Střely na branku: 45:33. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 4:2.

Průběh utkání

Zamotaná situace nastala před posledním kolem první hokejové ligy. Atraktivní systém soutěže, kdy se po 30 odehraných zápasech týmy rozdělily do dvou skupin, znamenal, že o zápletku bylo postaráno do poslední minuty posledního utkání. Pouze dvě mužstva – osmý Beroun a poslední Písek – měla svá místa v tabulce jistá.

To jihlavská Dukla svedla přímý souboj s olomouckými Kohouty o třetí příčku. Karty byly rozdány jasně: vítěz bere vše, přičemž Olomouci stačilo, díky lepším vzájemných zápasům, ke třetímu místu vítězství v prodloužení.

Utkání nabralo od první minuty rychlý spád. Během úvodních deseti minut sudí přerušili hru pouze třikrát. Jihlavské fanoušky rozjařil po 12 minutách Libor Bezděk, když tečoval střelu Zeleného - 1:0. O dvě minuty později prchl jihlavským obráncům Staněk, fazonkou oplývající Zelený ho ale dohonil a čistým způsobem olomouckého forvarda obral o puk.

Když nevíš, co s pukem, hoď ho na bránu. Oldřich Bakus už má leta zkušeností, aby věděl, že otřepané klišé zkrátka a dobře funguje. Důkaz místo slibů vytasil jihlavský kapitán v 19. minutě, kdy bekhendem nahodil kotouč na bránu a všelijak se šmodrchající puk tečoval za Žigárdyho záda Daniel Hodek - 2:0.

Hosté v závěru prvního dějství přitvrdili. Nejprve inkasoval úder do oblasti hlavu a krku Bakus, poté si v souboji u mantinelu nešťastně vykloubil rameno obránce Jaroš. Oba momenty sudí přešel bez povšimnutí. Zejména v prvním případě se ale určitě dalo pískat...

Delikatesu první třídy nachystal pro obecenstvo na začátku druhé třetiny Michal Jeslínek. Dobrých deset sekund kroužil před Žigárdyho brankovištěm, vycukal olomoucké obránce a poté si vychutnal i bezmocného strážce svatyně - 3:0. Na konci 26.minuty potrestal Posmykovu obrovskou hrubici v „rozehrávce směr na nikoho“ Petr Polodna - 3:1.

Přesně v polovině třetí třetiny se hosté radovali podruhé. Brančíkova dělovka od modré zasáhla Řehoře do masky, jihlavští obránci v domnění, že sudí přeruší hru, mírně polevili. Toho využil Petr Kolouch a odražený puk jednoduše zasunul tam, kam se sluší a patří - 3:2.

Dukla se pak zaměřila na poctivé bránění středního pásma a povzbuzována téměř třítisícovým publikem si vítězství pohlídala. Na konečných 4:2 upravil jedinou vteřinku před závěrečným hvizdem kanonýr Daniel Hodek. Jihlavští si tak pohlídali luxusní bronzovou pozici. Na jejich konečné umístění už nebude mít vliv ani dohrávka mezi Chomutovem a Olomoucí.

Ohlasy trenérů

Jan Tomajko (asistent trenéra Olomouce): „První třetinu jsme hráli hodně špatně a až poslední třetí třetina byla podle našich představ."

Petr Vlk (trenér Jihlavy): „My jsme chtěli tři body a mít to třetí místo. Zaslouženě jsme vedli a pak nás gól na 3:1 trochu poškádlil. I přesto, že jsme dostali i druhý gól a pak už jsme to nějak dohráli."

Fotogalerie utkání

Fotogalerie