1:6
(0:3, 0:2, 1:1)

20.02.2011 / Vojtěch Vopat

20.02.2011 14:30, NOEN Extraliga juniorů - 52. kolo

HC Dukla Jihlava

Šťastný Jiř. - Hlaveš, Peroutka, Šťastný Jar., Kolda, Cirhan, Tobola - Polcar, Mikeš, Kasalý - Prokš, Zídek, Adam - Malec, Brabec, Štěpán - Lupač, Gregar, Vlček
1

HC VERVA Litvínov

Nechvátal - Hora, Havelka, Kasal, Eminger, Čejka, Kousalík - Zilcher, Smolka, Matai - Zavřel, Švarc, Kafan - Jurčík, Písařík, Račuk - Zdeněk, Procházka, Ejem
6
Branky a nahrávky: 56. Prokš - 10. Kafan (Zdeněk), 12. Hora (Kafan), 18. Písařík (Zavřel), 31. Račuk (Písařík, Jurčík), 34. Jurčík (Račuk), 57. Smolka (Kasal, Eminger). Rozhodčí: Čech - Guth, Rittich. Vyloučení: 4:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 70. Střely na branku: 19:39. Průběh utkání: 0:5, 1:5, 1:6.

Průběh utkání

Již v 10. minutě se podařilo skórovat Kryštofu Kafanovi, který po přihrávce od Jakuba Zdeňka zamířil nad rameno Šťastného. Puk se odrazil od horní tyčky a skončil za brankovou čárou. Za necelé tři minuty opět lovil Šťastný kotouč z brány. Tentokrát střílel Daniel Hora mezi jeho betony, brankáři kotouč proklouzl a skončil v síti jihlavské brány - 0:2. Ještě před koncem první části nedělního zápasu byl vyloučen jihlavský Martin Brabec. Hosté této šance využili. Prvně chtěl Marek Zavřel prostřelit brankáře. Domácí brankář ovšem nezachytil puk do lapačky a do odkryté brány mohl dorážet Pavel Písařík.

V první čtvrtině druhé třetiny měl příležitost Marek Švarc, když zkoušel blafák na brankáře Dukly, ovšem nakonec trefil pouze tyčku. Více se dařilo Marku Račukovi, který po střele Pavla Písaříka dorážel puk do prázdné brány - 0:4. Po třech minutách se opět radovala litvínovská střídačka, když Ondřej Jurčík poslal puk do odkryté brány.

Jihlavským hráčům se dařilo až ve třetí třetině, když nepřesnou přihrávku zachytil Marek Prokš a kotouč poslal pod lapačku Nechvátala. Poslední slovo měli ale hosté, když Pavel Smolka střelil puk nad rameno Šťastnému a tím vrátil Litvínovu své pětibrankové vedení. Utkání nakonec skončilo za stavu 1:6.

Ohlasy trenérů

Josef Beránek (trenér Litvínova): „Byl to dobrý zápas, vyhráli jsme dost přesvědčivě. Spokojenosti na naší straně je plno."

Petr Svoboda (trenér Jihlavy): „Litvínov jasně dominoval ve všech činnostech. Tento zápas naše kluky prověřil a ukázal nám, že musíme pro příští sezónu více pracovat."