6:3
(4:0, 2:0, 0:3)

24.02.2011 / Lukáš Šonský

24.02.2011 19:00, NOEN Extraliga juniorů - 53. kolo

Bílí Tygři Liberec

Jelínek - Niko, Šimek, Dám, Říha, Jandejsek, Plutnar, Šefl, Sobotka M. - Jánošík, Kouba, Bulíř, Kedršt, Urban, Skalický, Mulač, Miškovský, Jonák, Morong, Bittner, Maďar
6

HC Dukla Jihlava

Jíra (21. Šťastný Jiří) - Cirhan, Adam, Šťastný Jaroslav, Tobola, Hlaveš, Randa - Matějka, Prokš, Malec, Zídek, Gregar, Brabec, Polcar, Štěpán, Kasalý
3
Branky a nahrávky: 3. Maďar (Bittner), 8. Kedršt, 19. Maďar (Bittner, Mulač), 19. Morong (Kouba, Urban), 30. Miškovský (Jánošík, Kedršt), 40. Bittner (Maďar, Mulač) - 43. Polcar (Matějka, Hlaveš), 44. Prokš (Brabec), 60. Brabec (Kasalý, Šťastný Jaroslav). Rozhodčí: Hrubý - Bosák, Hanzalík. Vyloučení: 9:6. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 94. Střely na branku: 41:24. Průběh utkání: 6:0, 6:3.

Průběh utkání

Liberečtí zahájili čtvrteční souboj s bodově chudším protivníkem lépe, hned ve druhé minutě se totiž dostali do vedení. Po Bittnerově pasu zacílil přesně Patrik Maďar - 1:0. O chvilku později mohl soupeřův náskok dorovnat Polcar, který se pohodlně prosmýkl do skvělé palebné pozice, jeho prudká střela ale pouze přelétla břevno.

Zato Liberec svoji šanci opět využil. Dva nebezpečné pokusy Skalického ještě Jíra dokázal odrazit, ovšem po zaváhání jihlavské obrany již modrobílí slavili. Jaroslav Kedršt zametl opuštěný kotouč v útočné třetině za gólmanova záda - 2:0. Třetí branku libereckého týmu měl o chvilku později na své holi Bulíř, jenž nejprve zaslal kotouč jen do Jírovy vyrážečky a posléze v přímém souboji s jihlavským gólmanem zasáhl pouze jeho betony.

Vzápětí však Bílí Tygři svoji převahu v třetí úspěšný zásah přetavili, Bittner zpoza branky zaslal kotouč před Jíru, kde se svým důrazem prosadil podruhé v zápase Patrik Maďar. Za dalších dvacet vteřin lovil Jíra černou pryž ze své sítě znovu, David Morong dobře mířenou střelou uspěl - 4:0.

Do druhé třetiny poslali hosté do hry náhradního brankáře. Mezi tři tyče se postavil Jiří Šťastný, který v úvodu příliš práce neměl. Prokš naopak na opačné straně kluziště mohl zakončovat slibné jihlavské přečíslení, avšak skákající puk nezpracoval ideálně. Gólmana Šťastného prověřila až početní převaha domácích, v ní mohl navýšit liberecký náskok Bulíř. Místo okamžité střely z prostoru před brankovištěm ale vylákal brankáře daleko ze svého teritoria, poté ale svůj pokus poslal mimo.

V polovině zápasu již tygří smečka slavila, Jánošíkův pas usměrnil do sítě dobře postavený Daniel Miškovský - 5:0. Soupeřovu nadvládu mohl opět zmírnit aktivní Marek Prokš, jenže ani tentokrát si z bezprostřední blízkosti na Jelínka nepřišel. V poslední minutě prostředního dějství se tak prosadili znovu Severočeši, Ladislav Bittner zaslal černou pryž z místa před brankou pod břevno - 6:0. Dukla oproti první třetině sehrála se svým soupeřem v druhé dvacetiminutovce vcelku vyrovnanou partii, ale své šance nedokázala využít.

Liberečtí, uklidněni svým vysokým vedením, naskočili do závěrečné části hry poměrně laxně. Jihlava si hned v úvodu zahrála dvojnásobnou početní převahu, kterou také dokázala využít. Kolotoč přihrávek před brankářem Jelínkem zakončil střelou zprava Michael Polcar - 6:1.

Hosté následně skórovali také v klasické početní výhodě, Marek Prokš se prodral až před libereckou klec a dočkal se zasloužené trefy - 6:2. Polcar poté nebyl daleko od třetí hostující branky, jež by Tygry bezesporu poslala do drobných potíží. Jihlavský forvard však svůj únik do zdárného konce nedovedl.

V závěru duelu zahrozili také modrobílí, Kedršt nebezpečně operoval před Šťastným a posléze pálil po Bulířově přiťuknutí Skalický, ovšem na gólmana si nepřišel. Poslední slovo tak měla v čase 59:55 Jihlava, Martin Brabec svoji střelou mezi Jelínkovy betony kosmeticky upravil skóre zápasu - 6:3.