1:1
(0:0, 1:0, 0:1)

03.08.2011 / Zdeněk Drla

03.08.2011 15:30, Přípravné zápasy staršího dorostu - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Krejčík (Svoboda) - Brussmann, Březka, Cívka, Čermák, Kohout, Tobola, Ščerban, Půža, Vítek, Beran, Kuchyňa, Lupač, Mahút, Mandát, Renza, Střecha, Vantuch, Štěrba, Jícha, Pazourek, Staněk, Šabatka, Severa, Kittler, Skotar
1

Hradec Králové

Hak (Dohnal) - Štědrý, Suk, Souček, Matějček, Konečný, Gregor, Ouzký, Bartoň, Půlpán, Kastner, Klemenc, Dostálek, Procházka, Brida, Nedvídek
1
Branky a nahrávky: 26. Střecha (Renza) - 42. Nedvídek (Dostálek). Rozhodčí: Hejduk - Svoboda, Kotlík. Vyloučení: 2:6, navíc Kastner (HKR) 10 min. OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 40. Střely na branku: 23:23. Průběh utkání: 1:0, 1:1.

Průběh utkání

Už od úvodního vhazování bylo vidět, jak moc se mladíci obou týmů na první zápasový test těšili. Zápas nabídl svižný hokej s několika pěknými akcemi na obou stranách. Žádná z nich ale v první třetině za zády soupeřova brankáře neskončila. Pro zhruba čtyřicítku diváků na stadionu pak byla příjemným bonusem alespoň drobná strkanice před jihlavskou brankou v 17. minutě.

„První třetina byla, myslím, nejlepší. Bylo tam hodně nasazení, lítal puk, pak jsme ho začali přidržovat a s postupem času i trochu docházely síly," všiml si trenér Aleš Polcar. Svým svěřencům nemá po prvním přípravném utkání ale moc nic co vytknout. „Se zápasem jsem spokojený. Kluci plnili určité úkoly, na kterých já budu lpět. Trochu vázla rozehrávka, kdy zbytečně přidržovali puk a hra pak šla dolů," zhodnotil výkon týmu.

Během zápasu se v poli protočilo pětadvacet hráčů ve žlutých dresech. Někteří se po první dvacetiminutovce svlékli a zbývající dvě třetiny sledovali zápas jenom jako diváci. „Po první třetině jsme nechali některé hráče sedět. Ti pojedou zítra s juniorkou. Chceme totiž, aby naši nejlepší hráči poznávali i juniorský hokej. Vzali jsme si je proto jen na rozcvičku a první třetinu, aby poznali atmosféru zápasu. Po první třetině dostali volno. Dnes je čeká ještě trénink s juniorkou a zítra budou za ni hrát," vysvětlil Aleš Polcar.

První gól viděli diváci v ochozech až v 26. minutě, kdy se v přesilové hře po Renzově přihrávce prosadil Tomáš Střecha. Hosté se na odpověď zmohli až na začátku třetího dějství. Skóre 1:1 vydrželo až do samotného konce zápasu - tedy předčasného konce zápasu. V čase 56:59 byla hra přerušena kvůli zranění jihlavského hráče, který nakonec skončil v péči lékařů v nemocnici. „Bylo to po bully. Podle všeho dostal ramenem do hlavy a pohnula se mu krční páteř. Má asi i otřes mozku," řekl krátce po ukončení zápasu Polcar, kterého mrzí, že nepříjemné zranění přišlo hned na začátku sezony. „Je to hrozně nepříjemné, především když to byl první zápas. Kluci celou letní přípravu makali, nebylo žádné zranění, teď v přípravě na ledě také šlapou, také se nám vyhýbala zranění, až dneska při prvním zápase."

S kolegy trenéry se proto dohodl na předčasném ukončení zápasu, zbývající tři minuty řádné hrací doby tak zůstaly nedohrány. „My jsme chtěli na konci, bez ohledu na výsledek, dát nájezdy, ale je lepší, že zápas s ohledem na zranění skončil a nedohrál se," uzavřel Polcar.

Jeho družinu čeká hned v pátek 5. srpna další zápas. Na domácím ledě přivítají jihlavští mladíci krátce po poledni hráče Českých Budějovic. „V prvním zápase kluci bojovali. Snažili se i kluci, kteří bojují o místo v sestavě. Uvidíme, jak budou makat v pátek. Záleží jen na nich," dodal Aleš Polcar.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie