0:3
(0:1, 0:2, 0:0)

05.08.2011 / Zdeněk Drla

05.08.2011 12:30, Přípravné zápasy staršího dorostu - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Svoboda - Brussmann, Březka, Cívka, Čermák, Tobola H., Ščerban, Půža, Vítek - Berna, Kuchyňa, Lupač, Mahút, Renza, Střecha, Vantuch, Štěrba, Jícha, Pazourek, Staněk, Šabatka, Severa
0

Banes Motor České Budějovice

Příhonský (31. Havlátko) - Kutiš, Piegl, Pařízek, Škopek, Žáček, Mayer, Malovec, Kadlec, Bílek, Záhora, Švec, Dlugoš, Suchánek, Samohejl, Pašek, Prokeš, Ruda, Vácha, Krcho, Šesták
3
Branky a nahrávky: 17. Švec, 39. Škopek (Pařízek), 40. Samohejl (Dlugoš). Rozhodčí: Sibera - Vokurka, Kotlík. Vyloučení: 3:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 30. Střely na branku: 25:43. Průběh utkání: 0:3.

Průběh utkání

Páteční polední duel mezi staršími dorostenci Dukly Jihlava a Českých Budějovic skončil vítězstvím Jihočechů v poměru 3:0, v následných samostatných nájezdech pak vyhráli 2:1, když se za domácí mladíky prosadil pouze Lukáš Jícha.

Do zápasu vstoupila aktivněji domácí Dukla, během prvních deseti minut si mladící ve žlutých dresech vytvořili pět šancí, které volaly po gólovém zakončení. „Právě se zakončením ale máme velký problém, nejde nám to ani na tréninku. Kluci dělají určitá cvičení, někteří k tomu ale přistupují ležérně, nechtějí snad ani dát gól, připadá mi, že se uspokojí pouze střelou. Takové to umění zakončit mnohým hráčům chybí, to umí jen pár kluků," komentoval výkon svých svěřenců trenér Aleš Polcar.

Na první branku se čekalo až do 17. minuty, to po závaru před jihlavskou brankou dostal puk se štěstím za Svobodova záda Švec - 0:1. Skóre se měnilo znovu až v samém závěru druhé dvacetiminutovky - a to v rychlém sledu. Během necelé minuty se budějovičtí hráči prosadili hned dvakrát. Nejprve Škopek zužitkoval přesilovku 4 proti 3, poté se do brejku dostal Samohelj a upravil stav skore na konečných 3:0 pro hráče Mountfiledu.

„Byl to další klasický přípravný zápas. Přijel kvalitní soupeř ve velmi silné sestavě. I na úkor výsledku jsem zkoušel další hráče," prozradil Aleš Polcar. Trenér staršího dorostu začně v nejbližších dnech budovat tým, který bude o extraligové body bojovat v těžké skupině Východ. „Už začnu trochu korigovat sestavu. O některých hráčích jsem si udělal obrázek. Ještě několik zápasů je nechám, aby se zapracovali a předvedli a poté pomalu začneme tvořit kostru základní sestavy. Něco ještě naznačí zápas s Havlíčkovým Brodem," doplnil Polcar, který může být spokojený s výkonem gólmana. Soupěř na něj vyslal přes čtyřicet střel, chvílemi v bráně doslova čaroval. „Je dobře, že si dnes pořádne zachytal. Máme dva super gólmany, to mě těší. Když budou v sezoně dobře chytat gólmani a dobře poskládáme mančaft, můžeme mít i nějaké výsledky," dodal.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie