5:3
(3:2, 0:1, 2:0)

16.08.2011 / Vojtěch Vopat

16.08.2011 17:15, Přípravné zápasy staršího dorostu - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Vacek - Brussmann, Březka, Cívka, Čermák, Tobola, Ščerban, Půža, Vítek, Beran, Kuchyňa, Lupač, Mahút, Renza, Střecha, Vantuch, Jícha, Pazourek, Staněk, Severa, Mandát
5

SK Horácká Slavia Třebíč

Fučík - Fortelný, Pelikán, Moravec, Tvarůžek, Ošmera, Krejčí, Štveráček, Bednář, Abrahám, Roupec, Mašek, Tůma, Jirák, Salák, Juráň, Burián
3
Branky a nahrávky: 11. Mandát (Cívka, Střecha), 15. Střecha (Vítek), 18. Lupač, 46. Pazourek (Renza), 50. Tobola - 7. Krejčí (Salák), 13. Bednář (Roupec), 39. Tůma (Krejčí). Vyloučení: 4:2. Využití: 1:0. Diváci: 40. Střely na branku: 64:30. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 5:3.

Průběh utkání

Hned na úvod úterního zápasu si pěknou akci připravil Střecha, když jel před brankáře a pokusil se kotouč zvednout za záda Fučíka, ovšem brankář byl na toto připraven. Po přihrávce před bránu od Severy se pokušil skórovat Jícha, ovšem trefil z blízka opět připraveného Fučíka. Bednář následně reagoval na tyto dvě akce. Puk se mu ale nepodařilo dostat za záda Vacka. Přes více šancí Jihlavy skórovala první Třebíč. Od modré čáry se trefil mezi betony jihlavského gólmana Josef Krejčí. Po střele Toboly od modré ještě dorážel Jícha, ovšem velmi těsně minul. Dukle netrvalo dlouho a podařilo se jí vyrovnat. Jan Mandát se trefuje těsně vedle Fučíkovy brusle do brány – 1:1.

Hosté na to nemohou reagovat jinak než dalším gólem. Roupec přihrává při situaci dva na jednoho Miroslavu Bednářovi a ten zasouvá puk pouze do odkryté brány. Jen co se hosté přestali radovat, začali se radovat jihlavští hráči. Tomáš Střecha si chvilku počkal a následně, když měl před sebou volno, střílel z mezikruží puk nad rameno Fučíkovi – 2:2. K závěru dvacetiminutovky ještě Marek Lupač objel branku a následně puk poslal k vzdálenější tyčce. Tvarůžek ještě zkoušel střelu od modré, Vacek měl ovšem před sebou čisto a tudíž střelu bezproblému chytl.

Hned na začátku druhé třetiny dostali domácí Horáckou Slávii pod tlak. Renza mohl využít svojí příležitosti, když měl před sebou odkrytou bránu, ovšem se střelou moc dlouho váhal. Tobola jako další zkoušel štěstí, puk byl ovšem odražen do ochranné sítě. Domácí měli následně několik nádherných šancí. Několikrát se dostali do situace dva na jednoho, Fučík si s tím ale poradil a kotouč za sebe nepustil. Pelikán na druhé straně hřiště střílí, ovšem jeho střela ani k Vackovi nedošla. V důsledku podražení od Březky do brány pod Vackovým betonem posílá puk Jaroslav Tůma a tím vyrovnává na 3:3. Střecha po několika srážkách s protihráči střílí ve vlastním oslabení, ale puku stál v cestě Fučík.

K začátku poslední části hry se ani jeden tým nemohl moc dostat do šance. Velmi časté přerušování hry nedovolilo ani jednomu týmu vystřelit. Přelomit toto neštěstí se podařilo až Střechovi, který posílá puk mezi betony Fučíka, ten ale kolena přitiskl rychle k sobě, tudíž se puk pouze odrazil. Burián zkoušel štěstí před Vackem, k zakončení se ale nedostal. David Pazourek nakonec posílá domácí mladíky do vedení střelou z kruhu mezi brusli Fučíka a bližší tyčku brány. Střechovu střelu vyrazil do ochranné sítě Fučík. Následně ještě Jícha přihlával za sebe Staňkovi, ten ale trefuje pouze Fučíka. Jihlava se následně posouvá na dvoubrankový náskok, když Hynek Tobola od modré čáry prostřelil třebíčského gólmana – 5:3. Po střele Severy se domácí radovali předčasně, protože puk skončil těsně před brankovou čárou. Bednář následně zkouší poslat puk za Vackova záda, ale trefuje pouze jeho beton stejně jako Roupec, který jel trestný nájezd v důsledku podražení. Čermák poslal puk před bránu hostů, ale zde nikdo na dorážku nestál. Moravec následně u modré čáry střílí na Vacka, ten puk vyráží před sebe. Více se už za šedesát minut hry nestalo a utkání tedy skončilo za stavu 5:3.

Ohlasy trenérů

Roman Vondráček (trenér Třebíče): „Utkání bylo ze začátku vyrovnané. Pak jsme byli pod obrovským tlakem a jenom díky dobrému výkonu gólmana jsme se drželi soupeře o branku. Ve třetí části potvrdil soupeř své kvality, dal vyrovnávací gól a pak šel ještě navrch."

Aleš Polcar (trenér Jihlavy): „Poprvé jsme vyhráli, ale myslím si, že mělo být rozhodnuto již v druhé třetině, protože jsme měli hodně příležitostí. Jinak jsme ale spokojeni."

Fotogalerie utkání

Fotogalerie