5:3
(3:1, 1:0, 1:2)

Stíhací jízda přišla pozdě

18.09.2002 / Eva

Ve druhém kole první hokejové ligy cestovali hokejisté Dukly Jihlava na led Prostějova. Loni na Hané ani jednou neprohráli a v sympatické tradici hodlali pokračovat i letos. Plány jim však bohužel zhatil domácí útočník Michal Černý.
18.09.2002, 1. liga ČR - 2. kolo

LHK Jestřábi Prostějov

Maláč - Karlíček, Ševčík, Faltýnek, Sedlák, Vlček, Procházka - Černý, Kárný, Smejkal - Janeček, Sýkora, Buďa - Smolík, Antonovič, Šakarov
5

HC Dukla Jihlava

Sáblík - Šmarda, Ficenc, Dobrovolný, Vrábel, Fuksa, Malena, Staněk, Lupač - Rytnauer, Bakus, Hlouch - Čachotský, Mareš, Jantovský - Adamčík, Kaňkovský, Novák - Cmunt
3
Branky: 14. Šakarov (Sýkora), 16. Černý (Karlíček, Kárný), 18. Černý (Kárný, Šefčík), 35. Černý (Smejkal), 48. Antonovič (Šakarov) - 6. Jantovský (Čachotský, Vrábel), 54. Adamčík (Jantovský), 56. Bakus. Rozhodčí: Mikula - Hlavatý, Lipina. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:0. Oslabení: 0:0. Diváci: 3500. Střely na branku: 30:32.

Hráč zápasu: Michal Černý (Prostějov)

Průběh utkání

Ve druhém kole první hokejové ligy cestovali hokejisté Dukly Jihlava na led Prostějova. Loni na Hané ani jednou neprohráli a v sympatické tradici hodlali pokračovat i letos. Plány jim však bohužel zhatil domácí útočník Michal Černý.

Dukla nezačala nejlépe, během úvodních minut se před Sáblíkem objevil dvakrát sám Michal Černý, ale ani jednu šanci nedokázal proměnit. Jeho chvíle však teprve měla přijít. První změna skóre proběhla v polovině 6. minuty a na starost si jí vzal jihlavský Jiří Jatovský. Ten se po pravé straně rozjel do prostějovského obraného pásma a když mu domácí obránce Vlček ochotně ustoupil z cesty, zamířil přesně do Maláčovi sítě, 0:1. I v následujících minutách však byli lepší Hanáci a vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat. Časomíra ukrojila z utkání přesně 13 minut a 13 vteřin, když se střelecky prosadil Petr Šakarov. Dvě třináctky se staly hodně nešťastnými pro jihlavského gólmana Lukáše Sáblíka. Ten totiž, ve snaze odpálit puk do bezpečí, ho namazal přímo na Šakarovu hůl a prostějovský útočník nabídnutou příležitost neodmítl, 1:1. Poslední čtyři minuty úvodní časti si pak pronajal domácí Michal Černý, který se v nich celkem dvakrát zapsal do listiny střelců a stanovil skóre po první dvacetiminutovce na 3:1. "Naše hra v úvodní třetině byl hodně strnulá, vůbec jsme nebruslili a Prostějov toho dokázal stoprocentně využít. Vlastně se v této části hry rozhodlo," neskrýval po utkání zklamání jihlavský kouč Jiří Režnar.

Také ve druhém dějství byla větší aktivita na hokejkách Hanáků a ti ji dokázali ve 35. minutě přetavit ve čtvrtý gól. Jeho autorem byl opět Michal Černý, který si tak v zápase nakonec připsal čistý hattrick, 4:1. Dukla si větší šanci nevypracovala a do poslední dvacetiminutovky tak vstupovala se třígólovým mankem.

To pak ještě narostlo. V polovině 48. minuty totiž využil hrubku jihlavského Šmardy Antonovič a bylo to 5:1. Teprve pak se Dukla probrala. Šest a půl minut před koncem poslal puk pod horní tyč Maláčovi branky Dušan Adamčík a za další dvě a půl minuty snižoval Oldřich Bakus na 5:3. "Ty dvě branky přišly příliš pozdě. Hokej se hraje na šedesát minut," konstatoval smutně Režnar. Větší drama už pak totiž prostějovští nepřipustili. "Já jsem dnes spokojen a to nejen proto, že se mi vlastně vůbec poprvé ve funkci prostějovského trenéra podařilo porazit na domácím ledě Jihlavu, ale především s předvedenou hrou," usmíval se naopak po utkání kouč Hanáků Kamil Přecechtěl.

Jihlava udělala v zápase velké množství chyb v obraně a domů proto odjela zaslouženě s prázdnou.

Ohlasy trenérů