1:2sn
(0:1, 1:0, 0:0 - 0:0 - 0:1)

Dukla se bodově vyrovnala Olomouci, na Hané zvítězila na samostatné nájezdy

23.11.2011 / Tomáš Schmiedt

Souboj třetího se čtvrtým. Podle předpokladů se mělo jednat o vyrovnaný zápas, protože oba týmy od sebe dělil pouze jeden bod. První zápas s Kohouty zvládla Dukla na jedničku, soupeře přehrála 3:0. Středeční duel byl na góly poměrně chudý. V základní hrací době vstřelila obě mužstva pouze po jedné brance, nerozhodlo ani prodloužení. Na řadu tedy přišly samostatné nájezdy, po kterých se zásluhou Radka Hubáčka radovala Jihlava. Předzápasové odhady se tedy potvrdily, Jihlavští se s dvěma získanými body vyrovnali právě Olomouci.
23.11.2011 18:00, 1. liga ČR - 26. kolo

HC Olomouc

Kašík – Lhotský, Staněk, Bartoň, Ondrušek, Janáček, Mikel, Nedbálek, Kotvan – Kucharczyk, Dopita, Selingr – Pekr, Řípa, Haluza – Pšurný, Ministr, Kolouch – Marosz, Herman, Haas
1

HC Dukla Jihlava

Halmoši – Ficenc, Malena, Kolafa, Petráček, Kolda, Dobrovolný – Vysloužil, Zeman, Čachotský – Jeslínek, Maliník, Krupka – Karpov, Polcar, Hubáček – Mikšovský, Pometlo, Pěška
2
Branky a nahrávky: 32. Herman (Dopita, Pšurný) - 10. Čachotský (Zeman, Vysloužil), 65. Hubáček. Rozhodčí: Přikryl – Chocholouš, Reich. Vyloučení: 8:11, navíc Marosz (OLO) 10 min OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1074. Střely na branku: 43:31. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

Průběh utkání

Úvod zápasu příliš mnoho šancí nenabídl. Až v deváté minutě nechali domácí obránci před svou svatyní na chvíli volného Pometla, kterého ale skvěle vychytal Kašík. Dukla se však z gólu radovala o minutu později. Zeman v přečíslení dvou proti jednomu nezazmatkoval, prudce zastavil, čímž nechal projet olomouckého Lhotského, a přihrál najíždějícímu si Tomáši Čachotskému. Ten položil Kašíka, a poté zavěsil pod horní tyčku. První třetinu pak už „obohatil“ jen nedovolený zákrok Rostislava Marosze, který odcestoval na trestnou lavici za úder do oblasti hlavy a krku. Od rozhodčího vyinkasoval za tento faul dvouminutový plus desetiminutový trest.

Začátek prostředního dějství vyšel lépe Jihlavě, když Čachotský sám pelášil na Kašíka. Hostujícímu útočníkovi se sice podařilo překonat gólmana Mory, jenže své zakončení poslal jen podél brankoviště. Poté ale už byla pánem na ledě Olomouc, která však svou převahu využila až v polovině duelu v početní výhodě pěti proti třem. Po Dopitově pokusu se kotouč odrazil zpět před jihlavskou klec, kde do něj Jakub Herman šťouchl tak šikovně, že puk zapadl do Halmošiho branky. Další šance Hanáků dokázala Dukla odvrátit, a sama pak mohla trestat v přesilovce v závěru druhé dvacetiminutovky. Žádná z hostujících střel se ale mezi tři tyče nevešla.

V poslední části sice menší tlak Olomouce pokračoval, jenže Hanáci nedokázali využít zajímavější šanci. Jihlava se prezentovala jen několika útočnými výpady, které ale domácího brankáře příliš nepotrápily.

Utkání se tedy protáhlo až do prodloužení, kde nejvíce dominoval rozhodčí, který poslal na trestnou lavici hned čtyři hráče, dva na každé straně. Celky si tak vyměňovaly přesilovou hru až do doby, než se hrálo ve třech na obou stranách. Vítěznou trefu ale nikdo nevsítil.

Na řadu tak přišly samostatné nájezdy, ve kterých se Mora prosadila jen jednou, zatímco Jihlavě se podařilo dopravit kotouč do brány dvakrát. O rozhodující bod se Dukle postaral Radek Hubáček.

Ohlasy trenérů

Petr Fiala (HC Olomouc): Co jsme předvedli v první třetině, to byl z naší strany hnus. Přistoupili jsme k úvodu velmi špatně. Hráči si musí uvědomit, že zápas nemůžou jen odchodit. O přestávce jsme si něco řekli, hráči se vzpamatovali, a začali konečně hrát. Snížili jsme sice počet formací na tři, ale nemůžu říci, že by za špatný výkon z první části mohla zrovna čtvrtá lajna.

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): V první části jsme dobře bruslili, jenže poté přicházely naivní fauly, čímž jsme nabídly soupeři zbytečné přesilové hry. Ten si dokázal vytvořit tlak, který trval až do konce zápasu. I když puk často létal kolem naší branky, tak jsme díky naší velké aktivitě drželi v utkání. Myslím tedy, že jsme si bod zasloužili. Nájezdy poté byly už jen loterií.