6:3
(2:1, 3:2, 1:0)

I podruhé se Dukla vracela s prázdnou

25.09.2002 / Eva

Ve čtvrtém kole první hokejové ligy došlo ke střetu dvou týmů, které patří z historického hlediska k těm vůbec nejúspěšnějším. Na ledě ještě loni extraligového Kladna se představila Dukla Jihlava a diváci si tak mohli s trochou nostalgie zavzpomínat na doby nedávno minulé, kdy oba celky bojovaly v nejvyšší soutěži o titul.
25.09.2002, 1. liga ČR - 4. kolo

Rytíři Kladno

Pospíšil - Vaněček, Chatrnúch, Špelda, Zeman, Skuhrovec, Mojžíš - Kameš, Kalla, Kysela - Fink, Pazourek, Gron - Hořava, Zajíc, Bílek - Klimt, Gardoň, Havel
6

HC Dukla Jihlava

Sáblík (9.Suchan ) - Šmarda, Staněk, Dobrovolný, Vrábel, Ficenc, Malena - Kaňkovský, Bakus, Hlouch - Adamčík, Mareš, Jantovský - Říha, Cmunt, Čachotský - Novák
3
Branky: 7. Kalla (Kysela), 9. Pazourek (Skuhrovec), 26. Havel (Klimt), 35. Vaněček (Fink, Chatrnúch), 40. Klimt (Havel), 41. Havel (Skuhrovec) - 14. Adamčík (Mareš, Jantovský), 21. Hlouch (Ficenc), 26. Hlouch (Bakus). Rozhodčí: Kubeš - Hauser, Stulák. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:1. Oslabení: 0:0. Diváci: 2445.

Hráč zápasu: Michal Havel (Kladno)

Průběh utkání

Ve čtvrtém kole první hokejové ligy došlo ke střetu dvou týmů, které patří z historického hlediska k těm vůbec nejúspěšnějším. Na ledě ještě loni extraligového Kladna se představila Dukla Jihlava a diváci si tak mohli s trochou nostalgie zavzpomínat na doby nedávno minulé, kdy oba celky bojovaly v nejvyšší soutěži o titul.

Herní vstup do zápasu vyšel lépe Dukle. V úvodních pěti minutách domácí k ničemu nepustila a sama se naopak neustále tlačila dopředu. Velmi blízko otevření skóre měl ve 3. minutě Petr Kaňkovský, ale bohužel pro hosty mířil pouze do brankáře Pospíšila. Lekci z produktivity tak Jihlavě udělil v 7. minutě Kalla. Natlačil se až před gólmana Lukáše Sáblíka, položil si ho na led a kolem něj poslal puk poprvé do sítě. 1:0. O dvě minuty později přišla další studená sprcha. Ve zmatku před jihlavskou brankou se nejlépe zorientoval Pazourek a Kladno vedlo už 2:0. Poté přepustil Sáblík místo mezi třemi tyčemi svému kolegovi Suchanovi a odjel na střídačku. Ve 14. minutě se pak konečně dočkali také hosté. V době, kdy na trestné lavici odpočíval kladenský Skuhrovec, zamířil do poloodkryté klec Dušan Adamčík a snížil manko svého týmu na 1:2. Víc branek už v první třetině nepadlo. „ Dukla začala na rozdíl od nás velmi aktivně. My jsme, vzhledem k tom, že nám omarodil Zdeněk Orct, vstoupili do utkání spíše opatrně, i přesto se nám však podařilo vstřelit dvě branky," hodnotil stručně úvodní část hry domácí kouč Vladimír Evan.

Ze druhé dvacetiminutovky bylo odehráno přesně 39 vteřin, když se při další početní převaze trefil Roman Hlouch a srovnal tak stav na 2:2. Ve 24. minutě musel hasit nebezpečí před vlastní brankou Jaroslav Suchan a podařilo se mu to na výbornou. Na začátku 26. minuty se pak mohl společně s ostatními spoluhráči radovat z vedoucího gólu. Jako již v předchozích dvou utkáních dokázala totiž Dukla i tentokrát překvapit svého soupeře rychlou střelou vyslanou bezprostředně po vyhraném buly. Autorem třetího jihlavského úspěchu byl opět Roman Hlouch. 2:3. Víc radosti už ale hosté v utkání nezažili. Téměř okamžitě po Hlouchovi se do střelecké listiny zapsal také kladenský Havel a ve 35. minutě už domácí opět vedli. Svou druhou gólovou navštívenku poslal soupeři Pazourek a necelou minutu před koncem prostředního dějství potrestal Staňkovo vyloučení Klimt, 5:3. „ Rozhodujícím okamžikem bylo bezesporu to, že se domácím podařilo rychle otočit stav ze 2:3 na 4:3," byl přesvědčen jihlavský trenér Petr Vlk. „ Já naprosto souhlasím, tady se opravdu lámal chleba a to nakonec také rozhodlo o našem vítězství," přitakával Evan.

Jakékoliv myšlenky na případný obrat vyhnal Dukle ve 41. minutě z hlavy Havel a zbytek zápasu už se dohrával pouze z povinnosti. Jihlava se sice ještě jednou trefila za záda domácího gólmana Pospíšila, o hattrick ale připravilo Hloucha postavení mimo hru. Střelecký účet utkání byl uzavřen a Kladno tak nakonec porazilo Jihlavu 6:3. „ Poslední třetina už byla více méně taková mlácená. Věřili jsme, že bychom si minimálně bod mohli z Kladna odvézt, ale bohužel," smutně krčil po prohraném utkání rameny Vlk.

Ohlasy trenérů

Petr Vlk (Jihlava): " Těžko se mi ten zápas hodnotí, když jsme prohráli. Věřili jsme, že si z Kladna minimálně bod odvezem, ale bohužel se tak nestalo. Rozhodlo to, že se domácím podařilo rychle odpovědět na naše vedení 3:2. Poslední třetina už byla taková mlácená o ničem."

Vladimír Evan (Kladno): " Dukla začala velmi aktivně. Nám se naopak vstup do zápasu příliš nevydařil. Pramenilo to asi také z toho, že nám omarodil Zdeněk Orct, proto jsme začali tak opatrně. Jinak souhlasím s Petrem, že rozhodla naše rychlá odpověď na jihlavské vedení."