1:4
(1:1, 0:3, 0:0)

Mladší dorost opět prohrál, tentokrát s Kometou Brno

29.11.2012 / Štěpán Duda

V osmnáctém kole ELIOD extraligy mladšího dorostu zavítala na Horácký zimní stadion Kometa Brno. Hosté byli jasnými favority, protože v letošní sezoně prohráli pouze jedno utkání. Mladší dorostenci Dukly mají teď velice špatnou sérii, prohráli šestkrát za sebou. V tomto utkání se hra ani produktivita nezměnila. Jihlavští dali pouze jeden gól, na který přihrával nejproduktivnější hráč týmu Tomáš Havránek. Svěřenci Jiřího Jungwirtha prohráli i posedmé v řadě, tentokrát 1:4.
29.11.2012 18:00, Extraliga mladšího dorostu - 18. kolo

HC Dukla Jihlava

Kořenář J. - Havelka, Pospíchal, Váňa, Pražák, Dörrer, Huňáček - Čermák, Najman, Havránek - Oščádal, Mejzlík, Kousal - Bína, Peschout, Kořenář M. - Křížek
1

HC Kometa Brno

Slavíček - Šnajnar, Gotthard, Mikyska, Sedláček, Furch, Kališ, Heinrich - Dvořák, Havlát, Horký - Čejka, Hasoň, Hroudný - Šmída, Škrvně, Süss
4
Branky a nahrávky: 18. Pospíchal (Havránek, Najman) - 4. Dvořák (Horký, Šnajnar), 22. Gotthard (Horký, Dvořák), 22. Havlát (Sedláček, Čejka), 39. Havlát (Sedláček) . Rozhodčí: Kukeně - Krejčí, Stehlík. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 53. Střely na branku: 20:33. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 1:3, 1:4.

Průběh utkání

Do utkání vstoupili aktivněji hosté. Dokázali si vytvořit několik slibných šancí, ale Kořenář svými zákroky držel bezbrankový stav. Domácí se sice snažili, ale rozehrávku jim kazil velice rychlý přístup útočníků Komety. Poprvé se skóre měnilo ve čtvrté minutě. Po rychlých kličkách za bránou v podání Horkého se k puku dostal Filip Dvořák, který z hranice brankoviště uklidil puk za záda domácího gólmana – 0:1. Po obdrženém gólu se hra domácích zlepšila a dostávala se více do útoku, ale chyběla tomu střelba. Od poloviny třetiny se oba týmy spíše soustředily na obranu. V sedmnácté minutě však defenziva hostí propadla, po přihrávkách Havránka a Najmana se puk dostal až k Ladislavovi Pospíchalovi a ten střelou z mezikruží nedal Slavíčkovi v brance Komety šanci – 1:1.

Do druhé třetiny vletěla Kometa jako uragán, během dvou minut vstřelila dva góly. První hned po minutě a patnácti vteřinách, když přesně zamířil Lukáš Gotthard, který vymetl šibenici Kořenářovy svatyně- 1:2. Domácí hráči se nestihli ani rozkoukat a Brňané šli do dvougólového vedení, když se po přihrávkách Sedláčka a Čejky prosadil z kruhu Robert Havlát, který se přesně trefil nad beton Kořenáře – 1:3. Jihlavští se snažili útočit, ale všechny akce končily nepřesnou přihrávkou. Modrobílí byli velice aktivní a nepouštěli Duklu k žádné větší šanci. Nakonec se opět prosadili hráči z Brna, v třicáté osmé minutě střelu Sedláčka tečoval Robert Havlát a zvýšil vedení Komety už na - 4:1

Třetí třetina se nesla ve stejném duchu jako ta první a druhá. Dukla se prvních pět minut nedostala z vlastní třetiny, zatímco Kometa hrála útočně a šla si za vítězstvím. V polovině třetiny se červenožlutí dostali do několika šancí, střely Čermáka a Mejzlíka však gólové nebyly. V závěru převzali otěže utkání do svých rukou opět Brněnští a bezpečně si pohlídali tři body. Jihlava prohrála už po sedmé v řadě a ani v tomto utkání nebylo patrné výrazné zlepšení celkového výkonu týmu.

Ohlasy trenérů

Jiří Jungwirth (HC Dukla Jihlava): Začali jsme velice špatně, soupeř nás prvních deset minut nepustil k puku. Nevyhrávali jsme souboje a z toho plynul tlak Komety. V prvních minutách nás výrazně podržel gólman. Druhá třetina byla lepší, ale stále to nebylo to, co jsme chtěli po hráčích. Začátek druhé třetině jsme zaspali a góly byly jasným vyústěním situace. Hráči nastoupili se zbytečným respektem, nehráli tak, jak jsme jim řekli. Bohužel také naše produktivita je tristní, s jedním gólem se vyhrávat nedá.

Jan Konečný (HC Kometa Brno): Naši hráči přistoupili k utkání velice zodpovědně. Plnili přesně to, co jsme chtěli. Vlítli na soupeře a nenechali ho hrát. Bohužel z našeho tlaku padl jen jeden gól. Po celý zápas jsme byli lepším týmem a myslím si, že dneska jsme vyhráli zaslouženě.