4:5
(3:1, 0:0, 1:3 - 0:1)

Mladší dorostenci Dukly podlehli Rebelům po slibném začátku v prodloužení

09.12.2012 / Vlasta Hledíková

V nedělním odpoledním utkání přivítali mladší dorostenci na domácím ledě soupeře z Havlíčkova Brodu. Stav utkání byl otevřen velmi rychle, již po dvaceti sekundách, kdy se prosadil David Čermák. I když hosté dokázali vyrovnat, domácí ještě v průběhu první části odskočili na rozdíl dvou branek. Třetí část byla plná zvratů, nejdříve se prosadil domácí Ladislav Pospíchal. Rebelové dokázali vstřelit branku a do konce základní hrací části dokázali stav utkání srovnat - 4:4. O vítězi nedělního utkání se tak rozhodlo až v prodloužení, ve kterém se prosadili hosté z Havlíčkova Brodu.
09.12.2012 17:00, Extraliga mladšího dorostu - 20. kolo

HC Dukla Jihlava

Kořenář - Havelka, Pospíchal, Huňáček, Pražák, Šlapáček, Dörrer - Čermák, Najman, Havránek - Kousal, Mejzlík, Oščádal - Křížek, Peschout, Bína
4

HC Rebel Havlíčkův Brod

Brož (21. Marek) - Lacina, Vacek, Bancíř, Kopic, Benák, Bušek, Hrabaň - Kolouch, Jelínek, Michálek - Kraučuk, Vala, Nguyen - Cejpek, Veselka, Abbrent - Semrád, Vlach
5
Branky a nahrávky: 1. Čermák, 9. Kousal (TS), 19. Čermák (Najman, Havránek), 41. Pospíchal (Havránek, Dörrer) - 7. Kolouch, 47. Nguyen (Kraučuk), 48. Kolouch (Jelínek, Vacek), 60. Kopic, 61. Nguyen (Kopic, Vala). Rozhodčí: Kopeček - Jirčík, Fiksa. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 74. Střely na branku: 30:25. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:5.

Průběh utkání

Do utkání vstoupili aktivněji domácí, kteří dokázali zásluhou Davida Čermáka puk poslat za záda Jana Brože již dvacet sekund po úvodním vhazování. Po nepodařené přesilovce domácích se o slovo přihlásili hosté. Jejich aktivita v útočném pásmu byla zakončena gólem, který vstřelil Daniel Kolouch, díky kterému se stav utkání vyrovnal - 1:1. Hráči Dukly se tím nenechali zaskočit. Pavel Kousal se s pukem dostal až před Brože, ale byl nedovoleným způsobem zastaven a podle pravidel bylo nařízeno trestní střílení, které již zmiňovaný Kousal proměnil a vrátil tak domácím vedení v utkání. Ještě před odchodem do kabin se dokázal prosadit David Čermák, který poslal do brankoviště střelu od Tomáše Havránka a Ondřeje Najmana - 3:1.

Hosté se po první části rozhodli pro změnu v bráně, Jana Brože vystřídal jeho kolega David Marek. Domácím se příliš nezdařil vstup do druhé části, kde si hráči Havlíčkova Brodu vytvořili několik příležitostí. Josef Kořenář a domácí obránci se však postarali o to, aby ani jedna střela neprošla až za brankovou čáru. Nguyen, který se několikrát dostal až před bránu, jedinou překážkou ve střele byl Kořenář, který i díky notné dávce štěstí dokázal všechny střely zneškodnit. Ve druhé části měli hosté dvakrát za sebou početní výhodu, kterou se nepodařilo ani jednou proměnit hlavně zásluhou velmi dobře bránících hráčů. V této dvacetiminutovce se nepodařilo ani jednomu celku dostat kotouč do brankoviště, hráči tak odcházeli do šaten za stejného stavu jako po první části - 3:1.

Úvod třetí části opět patřil domácím. Po dvaceti osmi sekundách se v přesilové hře prosadil Ladislav Pospíchal , který nekompromisně pálil od modré - 4:1. Po krosčeku Daniela Dörrera si hosté zahráli přesilovou hru, kterou velmi rychle využili zásluhou Tomáše Nguyena - 4:2. Havlíčkobrodští nejenže ožili, ale hru celkově zjednodušili a vše co šlo, posílali směrem dopředu. Ani následná přesilová hra měla gólové zakončení, a opět skórovali hráči Havlíčkova Brodu. Puk do brány naprosto přesně poslal Daniel Kolouch. Půl minuty před závěrečným hvizdem, kdy hosté hráli v šesti, se dokázal prosadit Jiří Kopic, který svojí dorážkou srovnal stav utkání - 4:4.

Prodloužení bylo v režii hostů z Havlíčkova Brodu. Několik střel sice Kořenář dokázal zlikvidovat, ale na střelu Tomáše Nguyena z dorážky, už zareagovat nestihl - 4:5. I když mladší dorostenci Jihlavy měli na ledě dvě třetiny plně pod kontrolou, po několika chybách a následných vyloučeních hosté dokázali stav utkání srovnat. Prodloužení rozhodlo o tom, že hráči Havlíčkova Brodu si do tabulky připisují dva body za vítězství v prodloužení.

Ohlasy trenérů

Jiří Jungwirth (HC Dukla Jihlava): „Dnešní utkání se mi špatně hodnotí. Dvě třetiny jsme hráli celkem slušné utkání, nebo až do sedmé minuty třetí třetiny kdy jsme vedli 4:1. Ale pak jsme se vlastními chybami a nedisciplinovaností, kdy se vracel hráč s pukem úplně nesmyslně, puk tam ztratí a je z toho gól. Hloupý gól přes gólmana. Znovu, faul a gól na 4:3. V podstatě všechny čtyři góly co padly ve třetí třetině a prodloužení byly po hrubých chybách. Kluci neplnili to, co jsme jim říkali. Tím druhým gólem jsme posadili soupeře na koně a oni toho dokázali využít. V těchto chvílích nás ani gólman nepodržel, dostal dva rychlé góly. Začali jsme prohrávat souboje a soupeř nám ujížděl.“

Milan Chalupa (HC Rebel Havlíčkův Brod): „Dnes jsme chtěli v Jihlavě uspět, protože i doma jsme s Duklou hráli velice dobře, prohráli jsme 2:3. Tenkrát jsme 2:0 vedli, ale prohráli jsme 3:2. Už tento zápas naznačil možný vývoj dalších společných střetnutí. Dnes, když jsme prohrávali 1:4, tak kluci nesložili zbraně a ten druhý gól nás strašně nakopl. Výsledek se dostavil, začali jsme hrát jednoduše, vše házet na bránu, kluci stáli před bránou, clonili a doráželi a to nám dnešní utkání vyhrálo.“