3:2p
(0:2, 0:0, 2:0 - 1:0)

Mladší dorostenci vezou z moravské metropole bod

27.01.2013 / Pavel Kuba

Svěřenci Jiřího Jungwirtha vstoupili do utkání ideálně. Již v 7. minutě totiž otevřel skóre Gabriel Havelka. O něco málo později přidal druhý přesný zásah Ondřej Najman. Prostřední perioda branku nepřinesla. Závěrečná část byla v domácí režii, Kometa dokázala vymazat nepříznivý stav a poslat střetnutí do prodloužení. V něm poté brněnští hokejisté potrestali vyloučení Dukly. Jihlavští mladíci tak podlehli Kometě Brno 2:3 po prodloužení.
27.01.2013 12:00, Extraliga mladšího dorostu - 27. kolo

HC Kometa Brno

Slavíček – Jirůšek, Süss, Havlát, Kališ, Heinrich, Hasoň, Škvrně, Zukal, Čejka, Horký, Tauwinkl, Šmída, Hroudný, Šnajnar, Gotthard, Sedláček
3

HC Dukla Jihlava

Kořenář J. – Pospíchal, Havelka, Pražák, Křížek, Šlapáček, Najman, Chylík, Mareš, Váňa, Mejzlík, Huňáček, Kořenář M., Peschout, Indra, Kousal, Oščádal
2
Branky a nahrávky: 47. Šmída (Kališ), 48. Hasoň (Šnajnar, Sedláček), 63. Šnajnar (Sedláček) - 7. Havelka, 13. Pospíchal (Kousal, Najman). Rozhodčí: Humpolíček - Chocholouš, Kohoutek. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 47:17. Průběh utkání: 0:2, 3:2.

Průběh utkání

Úvodní třetina nebyla zcela dle představ brněnského týmu. Favorizovaná Kometa do zápasu sice vstoupila aktivněji, branku se ji ale vsítit nepodařila. V sedmé minutě unikl po pravém křídle kolem mantinelu Gabriel Havelka a tvrdou ránou propálil Slavíčka – 0:1.

Domácí se snažili skóre zkorigovat, během přesilové hry však udeřila opět Dukla. Ladislav Pospíchal nahodil puk od modré čáry a ten díky teči jednoho z brněnských obránců a pravé tyčky Slavíčkovy brány skonči až v síti – 0:2.

Ve druhé třetině stupňovala Kometa svůj tlak, branky se však také nedočkala. Po Havlátově střele poskakoval puk po brankové čáře, rychlejší ale byla lapačka hostujícího gólmana Kořenáře. Stejné štěstí stálo u jihlavského brankáře i v dalších minutách, kdy si na něm a na jeho brankové konstrukci vylámali zuby domácí Šnajnar, Hroudný i Sedláček. Na tyčky sice Kometa druhou třetinu vyhrála 3:0, na ty se ale hokej nehraje.

Ve třetí třetině již padaly branky i na druhé straně. Brněnský Sebastian Šmída se dostal k volnému puku před bránou Kořenáře a bez problémů ho zasunul za dezorientovaného brankáře hostí. Vyrovnání přišlo záhy. Po necelé minutě našel Šnajnar v mezikruží volného Jana Hasoně, který se nemýlil – 2:2.

Tlak domácí Komety gradoval, další branky se však již diváci do třetí sirény nedočkali. Naopak zahrozit mohli hosté, Pospíchala a Mejzlíka však vynuloval brněnský gólman Slavíček. O držiteli bonusového bodu tak muselo rozhodnout prodloužení. Hosté nejdříve nevyužili přesilovou hru čtyři na tři, podobnou výhodu ale již zužitkovali Brňané, kteří zásluhou kapitána Rostislava Šnajnara opanovali zápasu. Ten se prezentoval tvrdou dělovkou od modré čáry.

Ohlasy trenérů

Jan Konečný: Chtěli jsme opět urvat tři body, hrát aktivně, bruslit a tlačit se do brány, ale soupeř dnes výborně bránil. Naše šance jsme neproměnili a podle mého jsme si nechali vstřelit dva laciné góly, kdy jim předcházelo špatné vystřídání. Ve druhé třetině jsme měli poněkud smůlu, když jsme několikrát nastřelili tyčky. Stále jsme ale doufali a kluky se snažili nějak motivovat. Nakonec jsme otočili a štěstí se obrátilo k nám, když jsme v prodloužení ubránili oslabení a vzápětí jsme dostali příležitost my.

Jiří Jungwirth: První tým tabulky pro nás byl velmi silným soupeřem. Chtěli jsme hrát především zodpovědně z obrany, jelikož bychom Brno v útoku zřejmě nepřetlačili. To se potvrdilo. Kometa byla po většinu času u nás v pásmu, byla silnější na puku i v herní kombinaci. Odstup jsme si drželi díky skvěle chytajícímu gólmanovi. Soupeř ovšem posléze zaslouženě vyrovnal. Hlavní rozdíl byl v tom, že náš výkon se dal přirovnat spíše k žákovskému hokeji, kdežto domácí předváděli kvalitní dorostenecký hokej.